Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

krokijs

+18181

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1310 skatījumi

jautājums par autortiesībam ?

Izklaide un mūzika » Cits

es gribēju draugos izveidot sadaļu kurā varētu izlikt daudzu mūziķu diskogrāfijas, bet tikai lietotāju klausīšanai nevis lejuplādēšanai. bet sarakste ar draugiem.lv administrāciju mazliet iet strupceļā, jo viņi baidās par autortiesībām. bet kāds šajā gadijumā var būt parkāpums uz autortiesībām, ja piemēram šī mūzika netiek nelegāli tirgota, vai izplatīta nelegali, bet tikai tiek dota pieeja noklausīties vai klausīties vispār ? jo nu sanāk tā, ka, ja es piemēram esmu nopircis mūzikas disku, tad es nedrīkstu viņu iedot paklausīties pat savam draugam ? un ar draugiem.lv ir tas pats princips. dodu iespēju draugiem klausīties mūziku kuru es esmu piemēram nopircis. kā tur ir ? un varbūt kaut kur tieši par šādu gadijumu internetā ir iespējams palasīt kaut ko ?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Diskogrāfijas vari likt - tās noklausīties nevar, jo tas ir tikai saraksts.

Šajā gadījumā ievietojot skaņdarbus tie faktiski arī tiek izplatīti nelegāli, jo visu ko vari noklausīties, vari arī saglabāt savā datorā.

Lasi autornet.lv un ievieto nevis visus skaņdarbus, bet tikai to fragmentus, tā arī norādot.
Cik nu garš tas fragments - cits jautājums.

pirms 13 gadiem  

krokijs, pirms 13 gadiem :

es tajā autornet.lv diezgan palasiju, tur viss ir tik viltīgi uzrakstīts ka neko nevar saprast. bet uzrakstiju viņiem uz norādīto kontakte-pastu par savu jautājumu, redz ko atbild. kaut gan viens pants liedz to darīt, bet otrs ļauj, baigā putra tur ir !!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Bez nopietna politiska līmeņa spēka tev nekas nesanāks, jo tie, kam vara, uzskata, ka tu nevis draugam iedod paklausīties, bet veicini zagšanu un ko tik vēl ne. Dibini Pirātu partiju un mēģini likumus pagriezt vēlamā virzienā. Personīgi neticu, ka pie mums tas ietu cauri, jo kam nav ko ēst, tas par mākslas, vai ceļojumu baudīšanu pat nesapņo.

pirms 13 gadiem  

krokijs, pirms 13 gadiem :

nu tā jau ir, bet es vēl pacīnīšos. vismaz rakstīšu kur vien varēs un interesēšos pa sito tēmu. kamēr dirst nepasūtīs.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Diemžēl, apmēram tā arī notiks. Bet, lai veicas!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Reku pats raksti "tiek dota pieeja noklausīties". Autortiesību likumā ir norādīts, ka autoram ir izņēmumtiesības internetā dot pieeju noklausīties (formulējums tur laikam 'izplatīt pa vadiem' ) savu dziesmu, attiecīgi to Tu drīksti darīt ar viņa piekrišanu.
Nav aktuāli vai papildus tam ir arī pārdošana, ienākumu gūšana, ļaušana saglabāt vai kas tāds; ierobežojums attiecas uz jebkuru pavairošanu vai pārraidīšanu.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.