Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1515 skatījumi

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 6

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Ieraksts magnetofona lentē tiek veikts tādējādi, ka no sākuma dzēšanas galviņa ar augstfrekvences maiņstrāvu (lētajos ķīniešu variantos magnetizē ar pastāvīgo magnētu) atmagnetizē lentu un tad ar ieraksta galviņu lentu magnetizē. Vai tas ir iespējams teorētiski var noteikt eksperimentālā veidā izdzēšot kādu runas fragmentu pa virsu neko neierakstot un mēģinot starp fona šņākoņu saklausīt to runas fragmentu. Ja tas tomēr fantastiski brīnumainā veidā izdodas un var saklausīt atsevišķus vārdus, tad ir otra ne mazāk sarežģīta problēma. Nepieciešams tāds pats mūzikas ieraksts, kas uzrakstīts virsū un jāmēģina to sinhronizēt ar precizitāti līdz 1/5000 sekundes un atskaņojot abus pretfāzē uzklāt virsū esošajam ierakstam, lai virsū uzrakstītās skaņas līmeni samazinātu līdz minimumam un to visu varētu ierakstīt. Beigas vēl jānofiltrē šņākoņa un jāmēģina saklausīt.
Ar to arī fantastika beidzas un atgriežoties realitātē jāsecina, ka praktiski tas nav iespējams.

pirms 12 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 12 gadiem :

Paldies, Raimond! Izcili laba, profesionāla atbilde! Lai tādu cilvēku, kā Tu šajā lapā būtu vairāk!Tūdaļ pat meklēšu rokā to kaseti un sākšu eksperimentu. Par rezultātiem ziņošu šai pašā vietā.:)

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Vēl nedaudz situāciju var glābt tas, ka galviņa vienmēr nav precīzi turpat, kur citreiz un pačamdoties ar daudz precīzāku galviņu apkārt, var gadīties izvilkt veco info. Tas pats princips, kas cieto disku profesionālai informācijas atjaunošanai.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
manuprāt tas fiziski NAV iespējams.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.