Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2015 skatījumi

Kāda ir jūsu attieksme pret jaunajām LED diožu spuldzēm? Vai esat informēti par to ekonomiju?

Māja un dārzs » Cits

Priecāšos, ja dalīsities savā pieredzē, uzskatos un zināšanās. Paldies!:)

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Spektrs ir pieejams normāls sākot no zili balta līdz silti baltam (dzeltenīgam) vajag tikai meklēt :) Protams uz spuldzītem nevajadzetu ilgstoši skatīties, tas var kaitēt redzei, kā jebkura koncentrēta spilgta gaisma.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Kromāns

+8603

 
LED spuldzes ir ekonomiskas, bet es uzskatu viņas vairāk domātas izmantot kā dekoratīvās spuldzes-kaut ko izgaismot,izcelt,āra apgaismojumam(var izgaismot visu dārzu ar nelielu elektroenerģijas patēriņu ja ņem vērā ka pašlaik viņas patērē 1.5w,3w...).Par cenām: ļoti zemas cenas(uz 50% zemākas ir ķīniešu mājas lapā www.dealextreme.com).Bezmaksas piegāde!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
mana attieksme ir pozitīva. tās ir gaišas un ekonomiskas. Kapēc lai kādam viņas nepatiktu? iespējams drīz Rīgā būs viena iela, kuras apgaismojumam izmantos led lampas - tāds mazs experiments.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Pagaidām lietoju tikai velosipēda lukturīti ar LED spuldzēm. Patērē ļoti maz elektrības. Kvēlspuldzes efektivitāte ir līdz 5%, gāzizlādes ekonomiskajām aptuveni 20%, bet LED spuldzēm līdz 70%. Tās arī var ļoti bieži ieslēgt un izslēgt un to kalpošanas laiks ir daudz reižu lielāks. Kad tehnoloģijas attīstīsies un to cena samazināsies kādas 10 - 20 reizes, tad varēs lietot arī dzīvokla apgaismojumam. Cerams, ka tad būs arī acīm patīkamāks gaismas spektrs, nevis tā zilgani baltā gaisma.

pirms 14 gadiem  

Pāvels, pirms 14 gadiem :

Spektrs... Tur jau tā nelaime, ka spektra nav. Visiem aizstāvjiem iesaku iegādāties kādu LED lukturīti un tā gaismā (tikai tā gaismā) paskatīties krāsainas fotogrāfijas, palasīt, ievērt adatā diegu un apskatīt jauku trauku ar augļiem. Un tad pamēģināt šis pašas darbības ar klasiskās kvēlspuldzes lukturīti. Sajutāt atšķirību?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ja jaunas un kvalitatīvas dienasgaismas spuldzes patērē aptuveni 20-25% no kvēlspuldžu patērētā, tad LED spuldzes patērē aptuveni vēl 5% mazāk elektrības. Ir dažas problēmas, kas pēc gadiem pieciem vairs nebūs aktuālas:
1. Dārgas sasodīti. Bet tas nostāsies līdz ar pieprasījumu. Tauta nepierod tā uzreiz. Piemēram, zinu, ka daži pensionāri padzirdējuši, ka kvēlspuldzes EU nedrīkstēs tirgot, skrēja tās pirkt vairumā.
2. Gaismas stiprums ir vājš. 100W kvēlspuldzes gaismas spējai līdzvērtīgu LED spuldzi grūti būs atrast. Arī salīdzināt grūti, jo daudzām spuldzēm gaismas intensitāti neraksta virsū.
Es, katrā ziņā esmu absolūti par LED spuldzēm. Dienasgaismām ir mīnusi diezgan daudz. Par kvēlspuldzēm nerunājot vispār.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pāvels

+18781

 
Zinu, ka vairums to ir ļoti kaitīgas redzei ilgtermiņā.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

No kā tu to tā zini?

Kristaps Krūmiņš, pirms 14 gadiem :

Kādēļ šāds pieņēmums?

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Pāvels

+18781

 
Dēļ to gaismas mazā spektra, tās moca acis, jo lai arī gaisma ir šķietami spoža, redzamība ir kā pustumsā.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.