Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Voo Doo

+2100

 
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 3805 skatījumi

Baseina uzturēšana

Māja un dārzs » Cits

Varbūt kāds var palīdzēt ar padomu. Pagājušajā vasarā nopirkām 500l lielu piepūšamo baseinu. Jau dažas dienas pēc piepildīšanas ūdens palika zaļgans un duļķains. Ir baseinam kaut kāds neliels filtriņš un sūknītis, bet no viņa laikam jēga maza. Nopirku hlora tabletes (nosaukumu neatceros) un sķidrumu, kuru liet baseinā, bet likās, ka ūdens tad vēl ātrāk paliek netīrs. Ko es daru nepareizi? Kā uzturēt ūdeni tīru ilgāku laiku?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Pirmā problēma ir tajā, ka baseins ir ļoti maziņš. Jo māzāks, jo ātrāk aizaug. Tikai hlora tabletes arī nav risinājums. Lai hlors iedarbotos, ir jābūt konkrētam skābuma līmenim. Tā noteikšanai der baseina ūdens skābuma mērītāji. Attiecīgi skābums ir vai bu jāsamazina, vai jāpaaugstina līdz hloram paredzētam līmenim. Ja ūdens ir zaļgans, tad tur jau ir aļģes. Tām lieto pretaļģu līdzekli. Aļģes atmirstot veido nogulsnes, duļļķus, ko nofiltrēt var tikai smilšu filtri, kādu jums nav un tik mazam baseinam neatnaksāsies, tāpēc ir nākošā ķīmija koagulants. Tas duļļkes un nogulsnes savelk kopā lielākās vienībās, kuras jau var nofiltrēt ar jūsu filtru. Tāpat nepērtraukti jāseko virsmas tīrībai, jānovāc lapas, zāle un jebkas organisks, kas peld pa virsu. Tam ir baseina tīrāmie sieti. Visas ķīmijas var iegādāties dārzu veikalos, vai baseinu kantoros. Padomājiet par lielāku baseinu 10 vai vairāk kubikmetri, kas būs apm. 3-5m diametrā un 1m dziļi.

pirms 13 gadiem  

Voo Doo, pirms 13 gadiem :

Vo velns! Izrādās, ka baseins ir 3 kubikmetrus liels, nevis 500l.

Pretaļģu līdzekli jālej tad kad jau ir aļģes, vai jau tad, kad ielej baseinā ūdeni? Un kā zināt kādam jābūt skābuma līmenim?

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Skābumu nosaka ar testeri, ko var nopirkt tur pat, kur ķīmijas. Tas nosaka arī hlora līmeni. Es lietoju šādu: http://www.baseini.lv/lv/baseini/disinfectants/tester/26251.html Skābuma līmenis ir rakstīts uz iepakojuma gan hloram, gan pretaļģu šķidrumam.

Pretaļģu līdzekli pievieno nepārtraukti pēc instrukcijas. Ja ir jau aļģes, tad trieciendevā. Tas pats ar hloru. Tāpat jāievēro baseina lietošanas laiki, pēc ķīmiskās apstrādes.

3 kubi ir 3000L, kas arī nav neko daudz :(

Voo Doo, pirms 13 gadiem :

Liels PALDIES!
Hmmm... a kā ir ar tiem sūkņiem un filtriem? Vai var iztikt ar to ''nabadziņu'' kas nāk līdzi baseinam, vai labāk nopirkt ko jaudīgāku? Un cik bieži ūdens ar testeriem jāpārbauda?

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Man ie 12m3 baseins. Es katru dienu ar roku novelku gar malu, ja pamanu glumumu, tad pārbaudu. Ūdeni uzpildu tikai vienu reizi un tas ir dzidrs līdz pat rudenim. Laiku pa laikam vēl izsūcu smiltis no apakšas. Šūkņi ir dažādi. Tad, kad manējam pieauga kājas, es otreiz tādu nepirku, bet paņēmu 2x jaudīgāku, kas pumpē 5600L/h.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
neesi uzrakstījis, kas Tev tas par ūdeni. No apraksta nesaprotu, vai pieauga ar aļģēm vai oksidējās, un tā ir liela starpība.

pirms 13 gadiem  

Voo Doo, pirms 13 gadiem :

Parasts pilsētas krāna ūdens. Domāju, ka pieaug ar aļģēm, turklāt ļoti ātri, dažu dienu laikā.

Māris Rudzītis, pirms 13 gadiem :

Ja aļģes - tās labi aug siltumā un tikai gaismā. Ar kādu 80X palielinājumu varētu saskatīt, un melnā traukā neaugs. Tā varētu uzzināt, ka tās ir aļģes. Un aļģes man plunčājoties patiktu labāk, nekā kautkas ar hloru (hlorkaļķis?) vai vitriols (tas dod to zilo ūdeni).
Esmu redzējis, kā ūdens (no dziļurbuma, stipri mineralizēts) basenā apm. 3 dienās sasila un arī tapa pelēki zaļš, tas gan bez aļģu palīdzības.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.