Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 4464 skatījumi

Cik litru ūdens patērē duša?

Māja un dārzs » Cits

Cik litru ūdens izlietošu mazgājoties 1 minūti dušā? Saprotu, ka tas atkarīgs no tā cik daudz atgriezti vaļā krāni. Vismaz aptuveno ūdens patēriņu varat pateikt?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Ieliec to dušu 3 litru burkā un uzņem laiku, kurā tā burka piepildas. Un pēc tam izrēķini, cik litri ir minūtē. :]

pirms 13 gadiem  

Jevģēnijs Lugovskis, pirms 13 gadiem :

Paldies :)))

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Eiropas Savienībā krānu ražotāji ievēro standartu, kur krāna caurplūde ir 9l minūtē, bet vannas istabā 12 l minūtē, taču, ja jūsu mērķis ir ieekonomēt, tad ir jāizvēlas krāni, kas ir aprīkoti ar īpašām membrānām, kur šī caurplūde ir samazināta līdz 6l. tikai trīs minūšu laikā, mazgājoties dušā, tiek izlietoti 60 l ūdens un aptuveni 1,8 kWh enerģijas. Lietojot dušu ikdienā, gada laikā viena persona izlieto apmēram 22 000 l dzeramā ūdens un apmēram 650 kWh enerģijas.

pirms 13 gadiem  

Sintija Danilova, pirms 13 gadiem :

Muļķības, katrs izlieto tik,cik izlieto. Es stāvu zem dušas 30 min., bet mans brālis 5. Tātad pēc tava piedavātā patēriņa es izlietoju 360 l,bet mans brālis 60. Ir startpība?

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Sintija, mēs visi zinām, ka meitenēm parasti ir nepieciešams daudz ilgāks laiks, lai nomazgātos! :-) Tādēļ jau rakstu, ka ūdens patēriņš ir atkarīgs no mazgāšanās ilguma un izmantotās dušas ierīces. Jūs jau visu pareizi aprēķinājāt! Ja jūs zem dušas mazgājieties nevis taisāt pedikīru, kura laikā dušas krāns ir aizgriezts, tad jūsu ūdens patēriņš būs krāna kapacitāte, piemēram, 12 litri x pavadītais laiks dušā. :-)

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Un lai cik pārsteigta jūs nebūtu, bet 30 minūtēs tik tiešām aiztek 6 reizes vairāk ūdens nekā 5 minūtēs!

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

«tad jūsu ūdens patēriņš būs krāna kapacitāte, piemēram, 12 litri x pavadītais laiks dušā» — bet jāņem vērā, ka tas ir tikai tādā gadījumā, ja ūdens ir atgriezts līdz galam (t.i. tik daudz, cik duša maksimāli laiž cauri). Jo, piemēram, tie 12 litri ir dušas maksimālā caurlaidība, bet, ja ūdens ir atgriezts ne tik daudz, tad jau var būt arī, ka tur iztek cauri tikai, teiksim, 8-10 litri. :]

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.