Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Māris Boža

+4173

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1526 skatījumi

Kas draud par patvaļīgu deklarēšanos svešā adresē (pamestā mājā)?

Māja un dārzs » Cits

Nepieciešama adrese deklarācijai Rīgā, jo reāli īrētajā dzīvokla saimniecei ir pretenzijas deklarēt īrniekus.
(Saprotu, ka pareizāk būtu mainīt dzīvesvietu uz tādu, kur būtu iespēja deklarēties, tomēr pusgada laikā nav uzradusies neviena atbilstoša piedāvājuma.)
Kāds sods, administratīvs vai krimināls draud par patvaļīgu deklarēšanos?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pamestā mājā nevajadzētu deklarēties, bet deklarēties dzīvoklī, kur jūs dzīvojat gan jums neviens nevar aizliegt un arī sods par to nekāds nedraud. Deklarēšanās ir tikai savas adreses reģistrēšana valsts iestāžu vajadzībām, piedeklarēšanās kādas citas personas dzīvoklī nenozīmē, ka jums ir jeb kādas tiesības pretendēt uz dzīvokļa ieguvi īpašumā vai kādu tā daļu. Vienīgā atšķirība ir tāda, ka daklarējot vēl kādu personu, paaugstināsies apsaimniekošanas izdevumi, kas tiek skaitīti atkarībā no cilvēku skaita.

Par deklarēšanos svešā dzīvoklī draud administratīvais sods, piemēram, Vairas Vīķes dzīvoklī piedeklarētajam žurnālistam, kas veica eksperimentu un bez problēmām deklarējās ex prezidentes dzīvoklī vēlāk tika uzlikts 100 Latu naudas sods.

pirms 12 gadiem  

Māris Boža, pirms 12 gadiem :

Paldies par atbildi. Problēma ir tur, ka dzīvokļa īpašniece ir vecmodīgiem uzskatiem, neko negrib dzirdēt par reālajām deklarēšanās sekām (pareizāk to neesamību) un draud lauzt līgumu, ja tiks piedeklarēta kaut viena persona.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Steve

-50

 
kastresana!

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.