Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Kalvis

+15536

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2128 skatījumi

Cik lielā mērā tīrāks ūdens būs dziļurbumā?

Māja un dārzs » Cits

Atrašanās vieta Vidzemes augstiene,lai izveidotu dziļurbumu būtu jāieurbjas ap 40-60 metri,patreizējā brīdī ir aka,hermētiska no sāniem un augšas,dziļums ap 11 metri.Vai reāli dziļumā ūdens kvalitāte būtiski atšķirtos vai tikai nedaudz?
Zinu vienu,kuram izurba,īsti nezinu cik dziļi,bet ūdens bija ar līdzīgu garšu kā minerālūdenim,nezinu vai kafiju būtu patīkami dzert no tāda ūdens!:)

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ūdens kvalitāti raksturo apmēram 20 ķīmiski rādītāji. Ja kāds no tiem neatbilst normām, tad var uzskatīt, ka ūdens nav kvalitatīvs un var būt pat kaitīgs lietošanai uzturā. Vai akas ūdenim ir veiktas analīzes, vai tev subjektīvi negaršo, vai vienkārši nav ko darīt un gribas urbt?
Dziļurbumā ūdens būs savādāks, bet tieši kāds var tikai minēt. Ir dzirdēts stāsts, ka urba dziļurbumu cerot iegūt minerālūdeni, bet ieurbojot konstatēja, ka ir pārāk liels sēra saturs un no cerētā minerālūdens nekas nesanāca.
Mūsdienās ir iespējams uzstādīt dažādus filtrus, lai mazinātu vienu vai otru faktoru, kas ietekmē ūdens kvalitāti. Ja vēlies tiešām tīru (sterilu) ūdeni, tad var lietot reversās osmozes filtrus.

pirms 12 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

Kaut kad kolhoza laikos tika ņemtas,bijušas normālas.Protams kaļķa un dzelzs saturs tāpat jau ir redzams un kur tad tā nav!Ūdens tiek lietots sen,garšas piemaisījumu nav,reizēm,ja ap divām stundām padarbina augstspiediena mazgātāju,tad gan pakrītās,doma ir arī dārzus laistīt,tik vai auksts ūdens nebūtu pa skādi?

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

tas gan - dziļurbuma ūdens var nopietni kaitēt augiem, sev. siltumnīcas kultūrām.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Vidzemes augstienē sērūdeni nedabūsi, tur nav ģipšu. Bet kas tur ir? Tie 50 m ir kautkur starp morēnām u.c. ledāja nogulumiem, vai cauri dolomītiem, līdz devona smilšakmeņiem? Augstienē var būt visādi...

pirms 12 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

un kas akai vainas?

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

It kā nav ne vainas,kalpo kopš 60-tā gada.Ir vēlme atsevišķu aku rakt,tādēļ prasu,tā būs tik un tā nepieciešama.Atstatums akai no akas būtu ap 200 metri.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Lielā daļā aku ieplūst virszemes ūdeņi. Urbums parasti iziet cauri ūdeni necaurlaidošam slānim un nobaro sūkni no pazemes ūdens slāņa. Vai tā būs konkrētā gadījumā, varēs pateikt tikai urbot un noņemot slāņa paraugus. Latvijā nezinu vietas, kur urbumiem nebūtu dzelzs un kaļķa paaugstināts piejaukums.
Ja ir iespēja atrakt ap aku zemi un to aizvietot ar smilšu filtrējošo slāni, vari iegūt labu rezultātu un iztikt bez urbuma. Te vietā jautājums: ko darīsi sausā vasarā un cik liels ir patēriņš. Zinu gadījumus, kad izrokas cauri dolomīta slānim un parastā aka nav izsmeļama.

pirms 12 gadiem  

Ivars Magone, pirms 12 gadiem :

Ne vienmēr aka izrakta pareizā vietā. Konkrētā gadījumā bija jāierokas vēl 4 metrus un dziļumā metru sānis urbām. Tā lika rīkstnieks un rezultāts lielisks.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.