Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

earth

+1066

 
  • 5

    Atbildes

  • -1 balsis
  • 2273 skatījumi

kada ir liepziedu medus recepte?

Māja un dārzs » Cits

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
protams, pašā taisīts labāk garšo, nekā pirkts no sazinkāda pārdevēja vai ņemts no nekadnekonevarzināt bitēm!
Ja pašam nav dziedzera nektāra transformēšanai medū, tad nektārs jāizdabū no ziediem - ar skalošanu - siltu vai aukstu, varbūt arī smalcināšanu vai vārīšanu. Iegūtais sķidrums jāpārvērš sīrupā (ar cukuru) un vārot jāiebiezina. Izdomā, vai ziedu daļiņas atstāsi sīrupā, vai nofiltrēsi.
Proporcijas grūti pateikt, jo nezinam, cik koncentrētu iegūsi nektāra šķīdumu.
Te var noderēt pieneņu medus receptes un tehnoloģijas: skat google "pieneņu medus", tā var iegūt sīrupus no daudziem augiem.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Rītausmā jādodās pie bišu stropa. Jānotupstās sēdus un meditatīvi jākļūst par biti. Tad jāpanāk īpaša labvēlība pie bišu mātes un jāmēģina viņu pārliecināt, ka nu ir jāvāc nektārs no liepziediem. Vajadzīga, laba diplomātijas un intrigu prasme, jo konkurence ir milzīga. Taču, ja izdodas, tad uz vasaras otru pusi jau medus būs rokā. Ar vienu dienu var nepietikt, tāpēc jāapbruņojās ar pacietību. Lai veicās! ;)

pirms 12 gadiem  

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

Vienkāršāk-''www.kurzagtmedu.lv''

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Kromāns

+8603

 
Kāds tad ir īsts liepu vai liepziedu medus?

Lai iegūtu kādu monofloru medu šajā gadījumā liepu, nepieciešamas dažas lietas: vieta, kur pietiekamā daudzumā aug liepas, piemēram, vecs muižas parks, un atbilstoši laika apstākļi - silts, mitrs laiks. Novērots, ka liepas nemaz katru gadu bagātīgi neizdala nektāru, ja laiks ir pārāk karsts nektārs sažūst un iebiezē un bites to neievāc. Ja uzlīst lietus, nektārs un lapu izsvīdums tiek noskalots no ziediem un no lapām. Jāskatās arī kāds ir konkurējošais ienesums tuvākā apkārtnē, visai bieži tuvumā zied vasaras rapša lauki. Ja liepu ir ļoti daudz, tad konkurējošais ienesums tik lielu lomu nespēlē, jo piemērotos apstākļos liepas ir ļoti labs nektāraugs. Karstā laikā liepas var noziedēt dažās dienās, kas krietni samazina iespējas tikt pie kārotā medus, jo bitēm atliek vēl mazāk laika darbam liepās. Biškopim jāgādā arī par atbilstošu un savlaicīgu saimju sagatavošanu monoflorā medus ievākumam.

pirms 12 gadiem  

earth, pirms 12 gadiem :

es gribu pats uztaisit nevis nopirkt

Jānis Kromāns, pirms 12 gadiem :

Tad Tev draudziņ nāksies pārvērsties par biti!

Jānis Kromāns, pirms 12 gadiem :

un vēl iemācies no galvas šo:
Nektāru bites atrod pēc ziedu krāsas, formas un smaržas. No tālienes bites orientējas pēc krāsas un formas, bet tuvumā - pēc smaržas. Ja reizē zied vairāki nektāraugi, bites vispirms izmanto tos, kam nektārā lielāka cukura koncentrācija un kas vieglāk pieejami. Labā laikā katra bite dienā izlido 9-10 reizes, izlidojums ilgst apmēram stundu un katrā lidojumā stropā pārnes 30-40mg nektāra vai 8-15 mg putekšņu. Lai savāktu 1 kg medus no liepām, ir nepieciešami 25000 bi

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kromāns

+8603

 

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Jāprasa bitēm...

pirms 12 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Bitīt, bitīt, saki man tā...
Kura no liepziedu medus receptēm ir vislabākā?

Romualds Vamvūrī, pirms 12 gadiem :

:D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.