Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1427 skatījumi

Kādu smilti bērt uz mitras zemes, lai izveidotu apbūvei derīgu pacēlumu. (zemes platība 3680 kv.m) Pacēluma augstums max 50cm. Zeme Imantā.

Māja un dārzs » Cits

Zemes gabalā tiks rakts dīķis, lai būtu, kur krāties liekajam ūdenim, bet tas tāpat visu nesavāks, jo gruntsūdeņi ir diezgan augstu. Vajag to zemes pleķīti pacelt uz augšu nedaudz (kādi 40- 50 cm). Nekāda milzīgā ēka tur netiks būvēta. Pagaidām gribētu dzirdēt ieteikumus, par to, kādu smilti vai grunti bērt, jo cik palasīju, to veidu ir diezgan daudz. Cena nav noteicošā. Galvenais vajag rezultātu, lai nav jābrien pa purvu un var izveidot dārzu.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja nauda nav problēma nopērc zemi citur, kur nav dūkstājs :)
Ja nemaldos tai pusē kaut kur pie sliedēm bija vieta kur galīgā pakaļā ar gruntsūdeņiem un arī virszemes ūdeņu noteci, ja tas ir tur, tad kārtīgi apdomā vai ir vērts ieguldīt mājas būvniecība... Bet, iespējams, nav tik traki, vispār šis gads ir ļoti lietains un mitrs, var cerēt, ka citos gados būs labāk.
Dīķis tas ir labi un vēl drenāžu uztaisīsi, bet rēķinies, ka zemāk par dīķa līmeni gruntsūdeņus nedabūsi, ja vispakārt ūdens ir tuvu 0 līmenim, tad no gruntsūdens pacelsies tik cik piebērsi tos 50cm, kas ir gauži maz, īpaši jau dārzam, ja negrasies niedras audzēt un lielākas lietavas, vai pavasara sniega kušana var būt jābrauc ar laivu... Par ēkām runājot ar piemērotiem pamatiem var tieši purvā būvēt, jāparēķina gan kas izdevīgāk mainīt grunti vai lietot "nestandarta" pamatus.
Ko bērt? Dārzam smiltis nevajag, pamatiem - varbūt vajag, jāskatās ko būvnieženieri piedāvā ar pamatiem. Ceļa vietā var kaut būvgružus gāzt.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Nekāda smiltiņa tev purvā nelīdzēs. Pa priekšu jātaisa meliorācija, tad jārok pamati... Karoč - uz pāris gadiem ņemšanās garantēta.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.