Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

elina

+340

 
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2264 skatījumi

ko labak dot "ēst" kamīnam

Māja un dārzs » Cits

mums ir kamīns, tāds ar stikla durtiņām, man intresē, vai kamīnā var likt ieksā un dedzināt briketes???vai arī kamīnam var izmantot tikai malku

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris

+9765

 
kamīna būtība jau ir lai varētu gūt vizuālo efektu no visa tā degšanas procesa,stikli kvēp pārsvarā kamīniem kuri ir kautkādi firmas pakaļdarinājumi,jo tiešām wiseman vai citiem kvalitatīviem ražojumiem gaisa vilkme ir veidota tā lai vilkme ietu gar stiklu un neļautu dūmiem piekļūt stiklam un to nokvēpināt un protams ka kamīna kurināmais ir malka,jo briketes,granulas,šķelda vaikas tamlīdzīgs degot nekādu baudu acīm nerada,tādēļ tie vairāk derīgi slēgtām apkures sistēmām

pirms 12 gadiem  

Āris Seisums, pirms 12 gadiem :

Gandrīz katram vērā ņemam kurtuvju ražotājam ir gan vienkāršas, gan pašattīrošas kurtuves. Ar pakaļdarinājumu tur nav nekāda sakara. Ar retiem izņēmumiem, gandrīz visām pašattīrošajām kurtuvēm ir jāizbūvē atsevišķa gaisa pievade, kas ne vienmēr ir iespējams.

Māris, pirms 12 gadiem :

var jau būt ka nav sakara,bet šķiet ka pie mums ar kurtuvēm ir tāpat ka ar daudzām citām lietām,pērkam D&G apģērbu,bet īstenībā tai lietai ar šo firmu nav nekā kopīga,izņemot uzšuves vai uzkrāsotus firmas logo:)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Ja tev ir vienalga, kas ar kamīnu notiek, tad var dedzināt arī briketes. Tehniski nekas īpaši slikts nenotiks. Mīnuss ir tas, ka nav zināms, no kādām skaidām tās briketes ir sapresētas. Visbiežām tās ir skujkoku skaidas, kas atstās nosēdumus uz stikla un tas bieži būs jātīra. Tāpat atverot durtiņas tiks ierauts gaiss un būs daudz dzirksteļu. Kamīnam vislabākā ir alkšņa malka. Tā dod daudz siltuma, nedarvo, nesmērē stiklu un nepierazo skursteni. Ja vēlies ne tikai siltumu, kat arī baudāmāku skatu, tad jālieto malka, pietam sausa.

pirms 12 gadiem  

elina, pirms 12 gadiem :

nosēdumi uz stikla ir mazākais ļaunums tīrāma lieta....

Āris Seisums, pirms 12 gadiem :

Ja tev netīrs stikls ir vienalga, tad protams. Briketes ir tehnisks kurināmais, labak piemērots krāsnīm. Stiklā attīrīšanai no piedegušiem sodrējiem un darvas ir specifiski līdzekļi, kurus lietojot vēlams mazāk elpot un obligāti jālieto gumijas cimdi.

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Ieklausieties Ārī!
Ja kamīns ir gāzģenerātora tipa/ kā Jotul krāsnis / ,kur deg gāze ,kas izdalās no kvēlojošās malkas ,tad ļoti,ļoti būtiski ir ,lai malka būtu sausa un tāda ,kas nedarvo.Lielākā problēma šada tipa krāsnīm ir saglabāt tīru ,neaizaugušu skursteni,jo tajā nenonāks tāds siltums kā pie parastajām krāsnīm un tas svīst.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Sāc ar kamīnam paredzēto maksimālo degšanas temperatūru. Ja piekrausi ar ozolkoka atgriezumiem, vari pārkarsēt.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

earth

+1066

 
labak bus briketes jo vinas dos labaku karstumu un ilgak degs bet var ari ar malku dedzinat

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaspars

+3137

 
Vislabāk pērc brūnās briketes vai galdniecības Atgriezumus

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Oskars Siliņš

+300

 
Salātus

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.