Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

+10

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2829 skatījumi

Īrnieki prasās deklarēties izīrētajā dzīvoklī. Vai ir kādi zemūdens akmeņi, kas būtu jāņem vērā, pieņemot lēmumu?

Māja un dārzs » Cits

Līdz šim izcili īrnieki savu iemeslu vadīti vēlas deklarēties manā dzīvoklī. Vai pastāv risks, ka varu zaudēt daļējas tiesības uz dzīvokli vai kaut kā tml. Varbūt pēc īres līguma beigām, izīrētājiem ir kādas man nezināmas tiesības uz dzīvokli? Vai ir kādi zemūdens akmeņi, kas jāņem vērā, pieņemot lēmumu? Varbūt varat norādī uz likumdošanu, kas paredz sekojošas situācijas?

Paldies

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Dzīvesvietas deklarēšana nepiešķir personai nekādas tiesības uz īpašumu, tā, ka varat droši atļaut deklarēties sava īpašumā, protams, līgumā paredzot to, ka pēc īres līguma beigām, īrniekam ir pienākums izdeklarēties no īrētā dzīvokļa. Atšķirība ir tikai tāda, ka atkarībā no deklarēto personu skaita tiek rēķināti izdevumi par atkritumu izvešanu, liftu izmantošanu, utt. līdz ar to, jo mazāk ir deklarētu cilvēku konkrētajā dzīvoklī, jo lētāki ir komunālie maksājumi.

pirms 12 gadiem  

Oto , pirms 12 gadiem :

lētāki maksājumi no tā jau nekļūst vienkārši vairāk dabū maksāt kaimiņi.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Zemūdens akmeņu nav tikai Tev jābūt gatavam pēc tā, kad īrnieki būs izvākušies, un ja labprātīgi nevēlēsies deklarēt savu dzīvesvietu citus , būs jāiet uz pašvaldību un jāraksta ieniegums, lai viņiem anulē deklarāciju caur administratīvo komisiju. Procesa ietvaros uz šo adresi tiks atsūtītas īrniekiem adresētas ierakstītas vēstules, kas neatvertas ir jāsūta atpakaļ un pēc 2 mēnešiem viņiem deklarācija tiks anulēta.
Savam sirdsmieram vari īres līgumā ierakstīt, ka deklarācija ir tikai uz līguma darbības laiku.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Dzīvesvietas deklarēšanas mērķis ir "lai ikviena persona būtu sasniedzama tiesiskajās attiecībās ar valsti un pašvaldību". Viss. Nav nekādu ne slēptu ne neslēptu akmeņu un nekāda saistība ar pretenzijām uz īpašumtiesībām.
Deklarēties praktiski var bez īpašnieka piekrišanas, aizejot uz pašvaldību, vai elektroniski un pietiek vien norādīt pamatojumu "dzīvokli īrēju", kuru pašvaldība pārbauda tikai rodoties aizdomām.
Tev kā īpašniekam, manuprāt, pat nav īsti tiesika pamata atteikt deklarēšanos šādā gadījumā.
Dzīvesvietas deklarēšanās likumus http://www.likumi.lv/doc.php?id=64328

pirms 12 gadiem  

Ivars Magone, pirms 12 gadiem :

Tagad prasa īpašnieka piekrišanu , lai deklarētos.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Kādā veidā prasa?
Ieeju latvija.lv izvēlos adresi, izvēlos pamatojumu un viss esmu piedeklarēts.

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Tomēr tu šādi piedeklarējies nelikumīgi un tavu piedeklarēšanos likumīgais īpašnieks var anulēt, kas praksē arī tiek darīts.
Bet ja ir noslēgts rakstisks īres līgums,tas ir likumīgs pamats deklarēties, tiešām īpašniekam vēlreiz atļauja nav jālūdz. Tie zemūdens akmeņi,ja tādi ir paslēpti,var būt vienīgi īres līguma tekstā,tā ka lasiet īres līgumu un ja pats nesaprotat un esat nobažījies, ejiet pie jurista.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.