Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Osmanis

+3608

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1281 skatījumi

Ar ko labāk "aiztaisīt" mājas [daudzdzīvokļu nams"Hruščovka"] pamatu bloku salaidumu vietu, kas atrodas 20cm zem zemes starp,

Māja un dārzs » Cits

kuru ieklāta šķiet ir pape un sen jau laiž garām ūdeni taisni iekšā pagrabā? Iedomājos špaktelēt to garo plaisu ciet ar cementu vai piķi, bet varbūt rīkoties savādāk?
Cerams mana sāpe saprotama.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Javu smērēt var, bet "tīrs" betons laiž ūdeni cauri. Var pievienot dažādas piedevas, piemēram, Polyline "Proof". Aizsmērējot šuvi samazināsi tiešo ūdens ieplūšanu, bet, vai pārējais bloks ir hidroizolēts, iespējams jādomā par visa pamata hidroizolāciju vai tās atjaunošanu.
Lai nebūtu jācīnās ar sekām vajadzētu novērst iespēju ūdenim nokļūt līdz pamatiem - jāsakārto lietus ūdens notekas vai jānovērš citi iemesli kāpēc ūdens tur nokļūst. Sausums iet kopsolī ar siltumu, ja pamati un pagrabs nemirks ūdenī, tad pēc konstrukcijas izžūšanas pirmā stāvā dzīvojošiem vajadzētu sajust ka paliek siltāks, mazāk pelē stūri utt.

pirms 12 gadiem  

Osmanis, pirms 12 gadiem :

Izskatās, ka pie vainas būs tikai tās šuves un varētu pietikt tikai aizdarīt tās...
Arī lietus ūdens notekas ir ļoti bēdīgā stāvokli. No augšas gandrīz pa visu perimetru lietus laikā ūdens nāk lejā kā no dušas...
Ar piķi jeb bitumenu mālēt ciet betona šuvi nevajadzētu būt nekādām problēmām?

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Varēt var, bet, lai nu tev izdodas nosmērēt vertikālu virsmu ar piķi. :)

Osmanis, pirms 12 gadiem :

Kapēc, lai neizdodas pateiksi?

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

No savas pieredzes gribētu teikt ,ka to šuvi vajadzētu smērēt ciet no ārpuses ,no puses pa kuru ūdens ieplūst,jo smērējot no pagraba tam nebūs ilgstoša efekta.Ūdenim laika diezgan un ar apsakužamu neatlaidību tas to piķi atspiedīs nost.Pie mitras virsmas piķis negribēs labi pielipt.
Vairāk vai mazāk pamatu bloki tika piķoti no ārpuses un arī hidroizolācija tika klāta.Es jau nu ķertos pie rakšanas.Kaut vai šauru grāvīti ,bet zem hidroizol.līmeņa.
Jācīnās ar cēloņiem ,ne sekām.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Man pēc apraksta izklausās ,ka ap māju ir uzaudzis "kultūras slānis" un pamatu hidroizolācija ir nonākusi 20cm zem zemes līmeņa.Vajadzētu to zemes slāni norakt un ,kā jau iepriekšējais rakstītājs minēja ,panāks lai ūdens nenonāk līdz pamatiem.Vajadzētu būt drīzāk 20cm virs zemes ,ne zem.Vai nav tā ,ka abpus ieejas durvīm ir zāļā zona ,kas ir augstāka par ieejas daļu?Varbūt padomju laikā tika metodiski vesta melnzeme ,lai talkās sapostu un apzaļumotu apkārtni ap maāju un nemaz nepamanīja ,ka māju apraka.Sākotnēji tur ,ļoti iespējams ,bija betonēta maliņa ap māju ar kritumu prom no pamatiem.Vajag pamēģināt parakt.Varbūt ar lāpstu to visu var atrisināt ;)

pirms 12 gadiem  

Osmanis, pirms 12 gadiem :

Neizslēdzu, ka tā varētu būt...

Osmanis, pirms 12 gadiem :

"Kultūras slānis" nebūs tomēr īstais vaininieks, bet gan drīzāk laika zobs. Šodien nedaudz paraku vaļā tos 20cm zem zemes, kas iznāk lāpstas dziļumā. Rakt gan bija pagrūti, jo tur zemē gar to sienu bija pilns ar akmeņiem. Šuves līmenī izskatījās kautkas savulaik darīts, tur bija uzklāts plānā kārtiņā kautkas melns. Bet nu tagad ir jālabo...

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Piedodiet ,ja mans ieteikums lika Jums veltīt piektdienas vakaru rakšanai.Ko lai dara:( Daudz vienkāršāk būtu bijis māju būvējot visu izdarīt kā nākās,bet vai tad tā kāds 5-gades plānu izpildīs ;)
Tad jau droši ,nododot māju ,neviens nepamanīja,ka būvgruži izlīdzināti ap māju virs hidroizolācijas līmeņa.Cūcīb!!!

Osmanis, pirms 12 gadiem :

Par to rakšanu es jau sen biju domājis, bet kautkā slinkums ķēpāties bij.
Normāli tas būtu vispār jādara nama apsaimniekotājam nevis man...mjā

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Tā jau būtu pareizi ,bet vai tad viņiem "kājas slapjas" ,ja Jūsu pagrabā tek ūdens.Varbūt tomēr der ar viņiem aprunāties un saprast kādu palīdzību var gaidīt.Jebkurā dadījumā šoruden tas būs tikai pagaidu risinājums,jo atrakt mājas pamatus pa perimetru un noizolēt būs nopietns pasākums.Varbūt var izspiest no viņiem kādus izolācijas materiālus un ja vēl kādam kaimiņam ir problēmas ar to ūdeni,kopīgiem spēkiem līdz ziemai pielabot vismaz kritisko vietu.Veiksmi!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.