Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Irina

+2096

 
  • 3

    Atbildes

  • 5 balsis
  • 1177 skatījumi

Kā panākt, lai "Rīgas Namu pārvaldnieks" karsto ūdeni neatslēgtu noteiktā laika posmā?

Māja un dārzs » Cits

Laika posmā no plkst 1:20-5:30 karstā ūdens padeves temperatūra tiek samazināta, labi, ja krānā ir kādi +30 grādi C, SIA "Rīgas Namu pārvaldnieks" apgalvo, ka tā ir +40 grādi C.

Tiek apgalvots, ka šāda karstā ūdens temperatūras samazināšana notiek uz kaut kādu iedzīvotāju sen slēgtu līgumu un, lai to mainītu ir jāsavāc parasti no visiem mājas iedzīvotājiem pret šadu līgumu. Šāda ūdens nodrošināšana visu nakti maksāšot dārgāk, taču cik saprotu, tad SIA "Rīgas Siltums" šāda sistēma sen vairs nav. Tādā ziņā, ka tas neko būtiski nesadārdzina, jo katrs maksā par karsto ūdeni tik cik patērē.

Ir cilvēki, kuri strādā nakts darbu līdz ar to vēlas nomazgāties. Vai arī tikpat labi var savairoties legionellu baktērijas.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

pēc Latvijas būvnormatīva LBN 221-98 "Ēku iekšējais ūdensvads un kanalizācija" prasībām, Rīgas siltums nodrošina jūsu mājas siltummezglu ar tā, lai iedzīvotājiem siltummezgls nodrošinātu silto ūdeni ne zemāku par +55 un ne augstāku par +70... cik noprotams, siltummezglu apkalpo SIA "Rīgas Namu pārvaldnieks", tātad ar visām pretenzijām pie viņiem, ja iedzīvotāju kopsapulce savulaik nolēmusi uzrakstīt papīrīti apsaimniekotājam par pazeminātām temperatūrām, tad apsaimniekotājs tādas arī uzturēs līdz nākamajam papīrītim, bet reāli pierādīt tos 30 vai 40 grādus var visparastākais termometrs... siltummezgla apsaimniekotājam jānodrošina minimālā temperatūra vistālākajā sistēmas krānā, nevis savas aparatūras izejā... ja ūdens temperatūras starpība starp izeju un tālāko ūdens ņemšanas vietu pārsniedz 10 grādus, tad jākrāj nauda un jāmaina sistēma...

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
Tev pie tā Pārvaldnieka ir jāaiziet un jāpaprasa, lai līgumu Tev parāda, tad nokopē un mājas iedzīvotāju sapulcē visiem izskaidro šo lietu. Tālāk lai rīkojas mājas vecākais-jāvāc paraksti utt.

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Piekrītu.
PS, labs jautājums un laba atbilde ;) Jums abām tas aktuāli.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Bāliņš

+5436

 
Tā jau tas ir ka katrs maksā tik cik tiek patērēts. Bet lai atgriežot krānu tecētu karsts ūdens tas ir jāuzsilda. Tātad, lai kāds varētu nomazgāties no plkst 1:20-5:30, tad kad lielākā daļa guļ, ir jākarsē ūdens visu nakti. Patērētājs maksā par lietoto daudzumu un zudumi apsaimniekotājam jo karsējot jātērē enerģija. Un tā katru nakti, no gada uz gadu. Vai parēķināji cik tas izmaksās. Un par šo bezjēdzīgo nakts enerģijas tērēšanu nez vai tie kas mazgājas dienā gribēs maksāt.

pirms 11 gadiem  

apnicis šis muļķu portāls, pirms 11 gadiem :

nu galīgās muļķības gvelz... Rīgas siltums nodrošina nepieciešamo temperatūru uz apsaimniekotāja siltā ūdens sagatavošanas iekārtām patstāvīgi, lietojam mēs to ūdeni vai nē un pēc pastāvošās likumdošanas siltajam ūdenim krānā jāparādās 10 sekundēs pēc krāna atgriešanas un nevajag pļerkstēt par ekonomiju, tur vienīgais patērētājs ir sūknis, kuram jādarbojas arī tad, kad nodrošinām zemāku ūdens temperatūru par noteiktajām normām. Ekonomiju var iegūt tikai nosiltinot siltummezglu un caurules...

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.