Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ronalds Sniedze

+1749

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 906 skatījumi

Kad vislabāk gāzt kokus no kājām, priekš malkas?

Māja un dārzs » Cits

Vienkārši gados padzīvojuši cilvēki runā, ka malka jāzāģē vecā mēness fāzē. Kāda ir patiesā taisnība?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja nav ticības par Mēness ietekmi uz sulu cirkulāciju kokos, kura vecā mēnesi esot mazāka, tad ir patiesībās kuras ir taustāmākas:
Kokus vislabāk gāzt ziemā, pēc sala, parasti februārī, tad koki guļ un sulu cirkulācija arī bez Mēness fāzēm būs mazākā. Nocērtot malku ziemā, līdz pavasara mēnešiem to var sagarināt un saskaldīt, malka Latvijas klimatā vislabāk žūst tieši pavasarī - līdz saulgriežiem, tad parasti ir pozitīva gaisa temperatūra maz nokrišņu un zems gaisa mitrums. Vasarā, lai gan ir siltāks, gaisa mitrums ir milzīgs dēļ blakus esošās jūras, malka žūst daudz lēnāk, tāpat rudenī, kad pārlieko mitrumu var novērtot ar miglas veidā.
Tāpat putniem un zvēriem ziema ir labākais laiks, arī no ugunsdrošības viedokļa, vēl, tagad kad mežizstrāde notiek intesīvi un visos gadalaikos, ir jācīnās ar sliktas koku sēnes izplatību, kas nebūtu jādara, ja kokus gāztu tikai ziemā.

pirms 10 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Novirzījos no fāzēm, bet, gribi tici gribi nē, vienā vietā ar pāris nedēļu starpību vasarā cirstiem kokiem labāk līdz ziemai izžuva tas īstajā fāzē cirstais...

Ronalds Sniedze, pirms 10 gadiem :

Paldies Tev par šo atbildi! :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.