Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Piruete

+44

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1709 skatījumi

Vai ir vērts iegādāties dzīvokli ar elektrisko apkuri?

Māja un dārzs » Cits

Kāds varētu būt elektrības rēķins, par 1.ist.dzīvokli(līdz 30kv.m.) ar elektrisko apkuri, ir uzstādīts arī el.boilers! Tiko veikts kosmētisks remonts-sienas siltinātas.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Vienozīmīgi elektrība ir dārgākais apkures veids. Aptuvenam ieskatam var ievadīt datus par dzīvokli http://www.commodus.lv/lat/apkures-kalkulators/ vai līdzīgos kalkulatoros. Kā redzēsiet, izmaksas, atkarībā no siltumzudumiem, atšķirsies pat vairākas reizes, jūsu gadījumā tie būs APTUVENI ~600EUR līdz 1500EUR GADĀ par siltumu, kam jāpieskaita pārējais elektrības patēriņš. Enerģijas patēriņš siltumtam tāpat ir atkarīgs no dzīvokļa novietojuma, laikapstākļiem, jūsu komfora sajūtām un dzīvesveida.
Patēriņu vēsajā periodā, kas sastāda lielāko daļu apkures sezonas, var samazināt uzstādot gaiss-gaiss siltumsūkni.
Vai ir vērts, jāizlemj pašiem...

pirms 10 gadiem  

Piruete, pirms 10 gadiem :

Sirsnīgs paldies par info!Lieliska informācija tabulā, ko noteikti daudzi nemaz nezin! Tagad man saprotams, ka apkure ar elektrību šajā gadījumā nav izdevīga!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Īsā atbilde ir nav vērts, lai gan tūlīt ir jāpiebilst, ka parasti jau dzīvokli neiegādājas tikai pēc viena kritērija, ja visādā citā ziņā cena ir pievilcīga, dzīvoklis ir labā vietā, atbilst jūsu prasībām, tad viemēr pastāv iespēja apkures veidu mainīt. Apkure ar elektrību ir ļoti dārgs prieks, gluži tāpat kā visas tādas ekstras, kā apsildāmās grīdas, var krietni iesist pa maciņu, un visticamāk ikdienā tās nemaz neizmantosiet, naudas taupīšanas dēļ.

pirms 10 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Apsildāmām grīdām ar elektrību ir vien liels +, jo tām ir liela virsma un nevajag lielus grādus ,lai telpā būtu silti un omulīgi.
Pats,pats svarīgākais ir nevis sildīšana , bet siltuma saglabāsāna - siltumizolācija.
Iedomājies - uz zemes nav korozijas un telpas ir bez siltuma zudumiem ;)

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Omulīgi ir, kas tiesa, tas tiesa. BIja man viens tāds īrēts dzīvoklis savulaik, kur bija apsildāmas grīdas vannasistabā un tualatē. Diemžēl ziemas laikā sildot grīdas 24h diennaktī, elektrības rēķins bija ievērojams, un tas bija vairāk nekā 10 gadus atpakaļ, kad elektrība bija krietni lētāka. Tā ka ekstra jau ir laba un pa tādu grīdu staigāt ir patīkami, bet, lai pilnībā to prieku izbaudītu, ir jābūt diezgan turīgam.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Dzīvoklim ir tas + ,ka plaknes ,kas saistītas ar ārtelpu var būt tikai 1 - 3 no 6 gab. un tas nozīmē ,ka tāssienas jau ir stipri siltākas no kaimiņu apkures, bet jebkurā gadījumā elektrība būtu pēdējais ko es izvēlētos apkurei.Kād mans paziņa, nebūt ne trūcīgs cilvēks , to ātri saprata un mājas apkuri no elektrības pārtaisīja uz malku ar akumulējošu boileri.
Man pašam pilnīgi pietiek ar to elektrības patēriņu ,kuru uztaisa ūdens sildītājs.Protams ir arī daudz kas atkarīgs no cilvēku skaita.Ja dzīvo viens un ūdeni lieto tikai no rīta pirms darba un vakarā atgriežoties , kā arī brīvdienās , tad elektrības patēriņš būs mazāks , jo katra ūdens krāna atgriešana ieslēdz sildītāju , lai sasildītu pieplūdušo auksto ūdeni.
Vairākiem cilvēkiem uzturoties telpā arī telpa uzsilst, jo arī cilvēks ar saviem 36 grādiem silda telpu, protams nedaudz, bet ja nav siltuma zudumu vispār, tad aizdedzinot svecīti būs silti :D

pirms 10 gadiem  

Piruete, pirms 10 gadiem :

Paldies, spriežot pēc informācijas tabulā http://www.commodus.lv/lat/apkures-kalkulators/ es sapratu, ka man šādu dzīvokli nevajag!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.