Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1929 skatījumi

Vienfāžu elektrības skaitītājs.

Māja un dārzs » Cits

Lieta tāda: mums no dzīvokļa skaitītāju noņēma izlika ārā,bet te iekšā palika korķi.Kuri ir darbībā.Mums tur ir viņi 4gb.Dažos ir 16A serdes,citos 25A.Ja salieku visos 25A,tad tas būs atbilstoši pret skaitītāju?Respektīvi- viņi nepārkarsīs? Vai tas skaitītājs ,,nešaus,,ārā? Tur uz skaitītāja rakstīts 10(40)w,tad vai viņš tur 40w spriegumu? Iepriekš paldies par atbildi (lakonisku atbildi).

Pirms 9 gadiem

Paldies visiem,šis jautājums - slēgts !!!

Aivars Dembovskis ., pirms 9 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Skaitītājs nepārkarsīs. Ja tas spētu laist cauri tikai 40 vatus, tad tu vairāk par mobilo lādēt nevarētu. 25A visur salikt nevajag, jo vecu vadu gadījumā ar pārlsodzi tie sils. Jo mazāk un ir pietiekoši tavām vajadzībām, jo drošāk. Ja nu ir vajadzība pēc tiem 25 un citādāk nevar, izvērtējot instalācijas stāvokli likt var. Tikai uztici to kādam, kas 40W nesauc par voltiem, citādi pats ar savām kājām no turienes vari arī prom netikt.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Aivar, ja Tev mājās ir piem.elektriskā tējkanna, gludeklis,veļasmašina, tad tie katrs patērē apmēram 1000W un kopā sanāks 3000W/ neskaitot apgaismojumu,datoru , TV ,ledusskapi.
Man gan škiet ,ka 25A drošinātāji ir par daudz , ja nu vienīgi virtuvē plīts un cepeškrāsns ir elektriskās.Tad uz turieni vajadzētu iet attiecīgi resnam atsevišķam vadam un tad varētu būt aizsardzībai 25A drošinātājs.
Man mājā gan ir 3fāzes, bet uz katru fāzi stāv 16A.Kaut lietoju elektrometināmo utl.man nekad nav izsisti korķi.Ja izsit , tad pie īssavienojuma , bet ne no slodzes

pirms 9 gadiem  

Aivars Dembovskis ., pirms 9 gadiem :

A,KAS TAD MAN TUR VARĒJA BŪT,KA 16A KORĶIS PĀRKARSA(BIJA JĀMAINA).VAI NO TĀ KA DARBOJĀS TV,DATORS(PORTATĪVAIS),LEDUSSKAPIS,EĻĻAS RADIĀTORS !?BET PAGARINĀTĀJS- KUR BIJA PIESLĒGTS TAS EĻĻAS RADIĀTORS LIEKAS IR KĀRTĪBĀ ....

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Pie vainas būs tas eļļas radiators , kurš var būt sākot no 500W - 2500W/ 0.5 - 2.5kW / un ja tam vēl pievieno tos sīkos patērētājus TV ,ledusskapi utt...
Tam drošinātājam nevajadzēja pārkarst ,bet gan pārdegt vai atslēgties.
Ja esi tik vājām zināšanām šajā jomā, tad ieteiktu ielikt automātiskos drošinātājus un censties nesaslēgt visus patēŗētājus vienā rozetē ar sadalītājiem un pagarinātājiem.
Pirms pieslēdz kādu iekārtu, pārliecinies cik tā patērē.Visas sildierīces ir lieli patērētāji.

adolfs, pirms 9 gadiem :

vot, Egils nevar pie katras atbildes neaprakstīt cik viņam mājās viss labi un ūber cooli iekārtots.
Pilnīgs fetišs. Beidz onanēt.

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

:D :D :D Labi ,ka te neviens neredz to manu "ūber cooli iekārtojumu " :D

adolfs, pirms 9 gadiem :

:D

Uldis Segliņš, pirms 9 gadiem :

Ja nedalīsies pieredzē, tad katram būs jāatkārto tās pašas kļūdas. Tā kā apvainojums nevietā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jautājuma autoram, kā izrādās, dzīvoklis var nodegt nepareizas elektroinstalācijas dēļ, bet viņš neko nesaprotot var izdarīt, iespējams, pēdējo muļķību savā un varbūt pat tuvinieku un kaimiņu dzīvē...
Netaisi sūdus, lūdzu, atrodi līdzekļus cilvēkam, kas spēj novērtēt esošo kabeļu, nozarkārbu, rozešu stāvokli.
Negribu lasīt aukstā ziemas rīta šādu ziņu: "daudzīvokļu mājā izcēlies ugunskrēks kura iemesls, visticamāk pārslodze vai īssavienojums Aivara dzīvoklī, par laimi kaimiņi laikus pamanīja dūmus un visi iedzīvotāji izglābti".

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

+162

 
man privātmājā arā ir elektiskais skapis ar skaitītāju, skapī ir azstādīts automātiskais drošinātājs - tips B 20Ampēri, no tā līdz automātisko drošinātāju kārbai, kura atrodas mājas iekšpusē montēts 3-dzīslu (fāze,nulle, zemējums)vara kabelis ar šķērsgriezumu 4 kvad.mm, savukārt kārbā salikti mazāki autom.drošinātāji -10,16,20Ampēri, tas ir atsevišķi uz katru istabu, virtuvi un rozetēm, darbus veica sertificēts elektriķis, konsultējos ar speciālistiem Sadales tīklos

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Eglis pareizi stāsta, bet viņš aizmirsa ņemt vērā 40 vatu spriegumu no skaitītāja, tas ir kritisks faktors, jo elektriskā lauka integrālis starp skaitītāju un automātslēdžiem(drošintājiem) var radīt pārmērīgu fāžu nobīdi, tāpēc jāņem vērā atslēgšanās spēja kiloampēros un raksturlīkne.

pirms 9 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Kā jau esmu kādreiz teicis - esmu praktiķis , bet ne teorētiķis un pilnībā apzinos ,ka daudz ko nezinu.
Šito Tavu tekstu palūgšu rīt iztulkot savam kaimiņam ,kas ir profesionāls elektriķis :)
Pats nesapratu neko :D

nezināms (guglētājs), pirms 9 gadiem :

Eh, cerēju ka to izdarīs jautājuma autors nevis tu :)

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Man bija doma iepriekšējo komentāru nobeigt ar salidzinājumu, ka man Tava atbilde škiet līdzīga atbildei uz jautājumu ,kas par troksni zem mašīnas? Tie ir izpūtēja lodīšu gultņi ;)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vispār jebkādus elektriķa darbus ir jāveic kvalificētam speciālistam, it īpaši, ja šiet, ka skaitītājs "tur 40W".
Ja viss strādā, un noteikti, ka viss strāda, jo skaitītāja iznešana ārpus mājas neko nemaina, tad nekas nav jāaiztiek vai jāmaina.

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.