Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Māris Auzāns

+308

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1025 skatījumi

Apkures rēķina pārrēķins

Māja un dārzs » Cits

Pirms maza laiciņa laikrakstā bija vienas sievietes jautājums, kurea rakstija: "Manā dzīvoklī apkures sezonā temperatūra visu laiku ir 18 grādi. Vai es varu isniegt apsaimniekotājam apkures rēķina pārrēķinu? "
Atbilde bija: "Diemžēl nē- jo 18 grādi vēl ir norma"

Manā dzīvoklī temperatūra svārstās no 16,7-17,2 grādi. Kā man tas butu?

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Teorētiski jā, bet praktiski maz ticams, ka izdosies, jo process nav vienkāršs, individuāli pārrēķinu prasīšanu likumdošana neparedz, lēmums ir jāpieņem mājas kopsapulcei jeb visu mājas dzīvokļu īpašnieku vairākumam. Tā, ka temperatūras dzīvokļos mēdz būt dažādas, tad pozitīva lēmuma iespējamība ir minimāla + apsaimniekotājs var atsaukties uz to, ka māja nav siltināta, kas ir dzīvokļu īpašnieku atbildība. Ja dzīvokļu īpašnieku vairākums lems par mājas siltināšanu un kredīta ņemšanu, tad šis maksājums attieksies uz visiem īpašniekiem, un siltinātas mājas ir ievērojami siltākas, kas atstāj iespaidu arī uz apkures rēķinu, jo apkuri mājai ir iespējams noregulēt, ko parasti dara mājas vecākais. Plašāk http://kopaa.lv/problema/gribam-parrekinu.html

pirms 9 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Kādēļ šāds lēmums ir mazticams? Tādēļ, ka gadījumā, ja mājas kopsapulce lemj par keoficienta piemērošanu un atlaidi atsevišķu vēsāku dzīvokļu īpašniekiem, tad pārējie, silto dzīvokļu īpašnieki sedz starpību jeb maksā vairāk. Kurš gan pats nolems maksāt vairāk? Neviens.

Māris Auzāns, pirms 9 gadiem :

Aivi, tātad- sanāk atstāt visu kā ir + nopirkt klāt kādu "siltum-aparātu", jo 16,7 grādos istaba ir vēsa...

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Aprunājaties ar saviem kaimiņiem, ja arī viņiem ir par vēsu, mājas vecākais var noregulēt mājas sildīšanu uz augstāku temperatūru, kas atstās iespaidu uz apkures maksu, bet noteikti būs lētāk nekā tad, ja papildus apkurei vēl maksāsiet par istabas sildīšanu ar elektrību.

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Aktīvi mājas vecākie to dara regulāri, sitajā laikā, kad visiem ir jāver logi vaļā, jo ir pārāk karsts, noregulē uz zemāku temperatūru, aukstajā laikā uz augstāku, rezultātā izlīdzinot apkures maksu. Ja mājai nav sava vecākā, tad tāds ir jāievēlē. Ja vecākais nevēlas strādāt, tad jānomaina.

Māris Auzāns, pirms 9 gadiem :

Tur tā lieta, ka visa mājā dzīvo pensionāri, un tie speciāli ir palūguši lai nogriež zemāku apkuri- lai mazāk jāmaksā...
paši viņi saka ka labāk uzvelk kādu biezāku jaku nekā maksā...

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.