Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Smaids

+20

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2003 skatījumi

Krāsns šīberis?!

Māja un dārzs » Cits

Labdien!
Nesen ievācos jaunā dzīvoklī ar malkas apkuri. Kad sāku kurināt, secināju, ka manai krāsnij ir divi šīberi.Iepriekš biju redzējusi tikai plītis ar diviem šīberiem, bet ne krāsnis. Kāds varētu mani apgaismot, kā pareizi ir jākurina šāda veida krāsns?

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Divi šīberi parasti ir vasaras un ziemas šīberis. Respektīvi, abus atver tad, ja ir slikta vilkme vai ziemā, vasarā ziemas š'īberi neizmanto, lai nesildītu mūrīti, izlaiž dūmus pa taisno skurstenī. Kā ir jūsu gadījumā ir grūti spriest, paeksperimentējiet, atveriet vaļā vienu, otru, abus, pataustiet krāsni, mūri, ja tāds ir, ja sāk nākt istabā dūmi, jāver vaļā ir abi. Vispār jau saimniekam visas šīs lietas ir jāizprasa, lai pēc tam nav jālauza galvu.

pirms 8 gadiem  

Smaids, pirms 8 gadiem :

Šovakar paekspermentēšu.
Bet parasti sanāk, ka ziemā kurinot, abi šīberi jātur vaļā, ja?

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Es gan domāju ,ka ziemā jākurina atverot tikai to šīberi ,kas ir galā kad dūmi un karstums ir izgājis caur visu krāsni.Atverot abus, dūmi izvēlēsies īsāko ceļu - caur vasaras šiberi tieši skurstenī un krāsns neuzsils. Vasaras šiberi vai abus var atvērt iekurināšanas brīdī, lai karstums ātrāk nonāk skurstenī ,uzsilda to un veicina vilkmi, bet kad sāk labi vilkt, vajadzētu pamazām aizvērt vasaras un atvērt ziemas šiberi.Vai ,ja ir atvērti abi lēnām aizbīdīt vasaras šiberi,atstājot vaļā ziemas

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Varbūt arī tā Egil, jāpaeksperimentē, ja tas ir vasaras un ziemas šīberis, kas ir visticamākais gadījums, tad viena no šīberu lomām ir aizvērt dūmu un siltuma iekļuvi mūrī, to nesildot. Ziemā jau pēc idejas ir jācenšas visu siltumu paturēt nevis izlaist skurstenī.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kur atrodas tie divi šīberi? Viens otram blakus?

pirms 9 gadiem  

Smaids, pirms 9 gadiem :

Jā, viens otram blakus.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.