Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 972 skatījumi

Vai šādā Norvēģu kamīni kurtuve, 4. bilde http://spoki.tvnet.lv/praktiskais/Norvegu-kamini-ar-apdari-Estetiskie/804322 ir energoefektīva?

Māja un dārzs » Cits

Vai trīsdaļīgs stikls pārlieku neizšķiež enerģijas patēriņu priekš mājas apsildes?

Pirms 8 gadiem

Tieši tāds kā 16. bildē šeit http://spoki.tvnet.lv/praktiskais/Norvegu-kamini-ar-apdari-Estetiskie/804322/1/2

Juris Mihailovs, pirms 8 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Ja runa ir par 4. bildi , kur attēlots 3-pusīgais kamīns, tad siltuma efektivitāte būs nevis no stikla durvīm un sāniem, bet gan no gaisa cirkulācijas gar kamīna metāla aizmuguri, sāniem un skursteni.Tādēļ arī ir tie garenie caurumi kamīna apakšējā daļā, kur ieplūst aukstajam gaisam un aukšā ,kur isplūst sasilušam.
Ar līdzīga izmēra kamīnu tika apkurināta paliela salona telpa, bet tur tika izmantota piespiedu siltā gaisa cirkulācija ar ventilatoru, pa caurulēm un izvadiem vienmērīgi izkārtotiem pa telpas perimetru sienās.Arī man mājās ir līdzīgs princips - Bullerjan krāsns iebūvēta mūra "kastē" un kad tajā gaiss uzsilis līdz noregulētajai t, ieslēdzas ventilators ,kurš izdzenā karsto gaisu pa visām mājas telpām.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ardis Zviedris

+4859

 
Cienītais, neviens kamīns nav energoefektīvs, visi ir domāti tikai plezīram. Lietderīgi tiek izmantoti tikai aptuveni 20% siltuma un arī tikai tad, kad kamīns kuras. Diemžēl kamīns nav krāsns vai plīts ar mūrīti, kas siltumu akumulē, te gandrīz viss pa taisno skurstenī. Cik starojuma ceļā kuroties siltumu atdod, tik arī būs. Un ko vēl var gribēt no pulētas marmora virsmas ķieģeļu mūra vietā?

pirms 8 gadiem  

JanKa, pirms 8 gadiem :

20% būs atvērtam kamīnam, ja slēgta kurtuve lietderība ir x2 un vēl vairāk.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 8 gadiem :

Bet kur problēma arī kamīnam uztaisīt siltummūri,vakarā izkurināt,un līdz nākamajam vakaram aizmirst par kurināšanu?Bet nonstopā kurināt kamīnu,un laist siltumu pa skursteni laukā,tad jau labāk nopērk elektrisko sildītāju,sanāks lētāk:)
Vēl tikai jānopērk veikalā tos parodijas šīberus skurstenim,un būs pilns komplekts:DD

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.