Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1098 skatījumi

Izmaksas apkurei

Māja un dārzs » Cits

Laba diena! Ir tā, ka esmu nolēmis meklēt jaunu dzīvesvietu. Vairāk skatos uz vienistabas studio tipa dzīvokļiem, jo pagaidām vienam dzīvojot vairāk neko nevajag. Atradās viens ļoti labs variants, ar izīrētāju mutiski esmu vienojies par īres līguma slēgšanu, bet darba kolēģis man sastāstīja suņa murgus par elektrisko apkuri, kas tajā dzīvoklī ir.
Konkrēti sakot - platība 22.06 m2, pie sienas pielikti divi regulējamie elektriskie konvektori 1500W, līdzīgi šiem - http://www.buvserviss.lv/userfiles/Image/katalogs/w558/db_preces/EPHBM05P_W4.jpg
Māja ir ķieģeļu, p. kara tipa. Dzīvoklī veikts svaigs remonts, viss praktiski jauns. Cik reāli tādā gadījumā varētu aiziet izmaksas ziemas mēnešos, kad tiešām auksts? Vai tiešām tās izmaksas nenormāli dārgas?

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
Elektriskā apkure ir dārgākais apkures veids. Tomēr ir liels pluss tas ka vari pats sildīt tieši tik cik un kad vēlies.
Siltumu dzīvoklī ietekmē, gan tā atrašanās vieta mājā, stūris un pirmais/pēdējais stāvs būs daudz aukstāki, kā mājas viducī, gan pret debespusēm (martā saule logos jau piesilda), tāpat kādi ir apkārtējie kaimiņi vai tie kurina kārtīgi (vari sildīties uz viņu rēķina), vai emigrējuši un apkures nav, gan griestu augstums un vai ir siltināts.
Būs milzu atšķirība vai visu diennakti turēsi 20C vai sildīsi tikai kad esi uz vietas un vēl ekonomējot, protams, ietekmē arī laika apstākļiem aiz loga.
Visu to rezumējot grūti nosaukt konkrētu skaitli. Vairāk par 1000eur sezonā pie sliktākā scenārija un vēlmes visu dienu būt siltumā nevajadzētu būt. Tikpat iespējams, ka 2-3x mazāk, vai vēl mazāk.

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Pagaidām neesmu dzirdējis nevienu veiksmes stāstu ar elektrisko apkuri. Manuprāt viens no efektīgākajiem elektriskās apkures veidiem ir siltās grīdas, jo plakne ir milzīga un nav vajadzības pēc piespiedu cirkulācija.

pirms 7 gadiem  

JanKa, pirms 7 gadiem :

Efektīgs varbūt, bet vai arī efektīvs... ? :)

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 7 gadiem :

Tā arī ir,siltā grīda būs visekonomiskākā.
Bet Tomasa vietā es meklētu uzreiz citu variantu,jo tur par elektrību vien jau būs kosmoss.Vidēji vismaz tos 20-23 grādus lai uzturētu,lai būtu kā pie cilvēkiem,tas nebūs lēti:)

JanKa, pirms 7 gadiem :

Viskomfortablākās jā, ekonomiskums un efektivitāte būs stipri atkarīga no dzīvesveida.
Elektriskajām grīdām izmaksas ir milzīgas, obligāti vajadzīgs siltinājums, izbūvei izmaksas milzīgas.
Un cik ekonomiski ir sildīt betona blāķi vai tajā uzturēt cauru diennakti komforta temperatūru, ja mājas iedzīvotāji ierodas mājās vien pāris stundas pirms miega?

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

It kā nezinātu elementāru risinājumu kā iestādīt grīdai ieslēgšanās laikus. Nav jau runa par būvēšanu.

JanKa, pirms 7 gadiem :

Ja gribi ātri sasildīties pie ugunskura apkrauj to ar akmeņiem? :) Grīdai ir masa, kura ir jāuzsilda, ja grib ātri paaugstināt temperatūru, tas nav iespējams. Grīda ir laba, ja visu laiku vēlas konstantu temperatūru ar nelielām izmaiņām.
Ar konvektoru vari dzīvot pavisam ekonomiskā režīmā, naktī tāpat ir veselīgi gulēt vēsā istabā, dienā neviena nav mājās - nav ko sildīt, silda tikai kad esi uz vietas.

Tomass Pētersons, pirms 7 gadiem :

Paldies! Jau noraku šo variantu. Pēc tam, kad uzjautāju saimniekam par elektrības cenām un atbildi nesaņemot, sapratu, ka tur nav kaut kas riktīgi ar to "lētumu", kas bija minēts sludinājumā.

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Varētu būt ,ka malkas apkure ir pati lētākā, bet ne ērtākā :( Tāpat kurinot ar malku jābūt pārliecībai par skursteņa un apkures sistēmas labu stāvokli, ko ieejot īrētā dzīvoklī nebūs iespējams uzreiz novērtēt.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 7 gadiem :

Nav nekādas tur izmaksas.Man vannasistabā Devi siltās grīdas kabelis 2 kvadrāti + termoregulators sanāca zem 100 eur.Vairāk kā pusi šīs summas maksāja pats termoregulators.Es pats to grīdu taisīju,tā kā izmaksas nepavisam nav lielas.
Drīzāk gan jāsatraucas par to,vai tādu grīdu tīri fiziski vispār var ierīkot,jo jārēķina ka grīda pacelsies vismaz par 10 cm.
Par elektrības patēriņu runājot,man sanāk tā ap 5-8 eur mēnesī ko tā grīda patērē.Darbojas nepārtraukti,un piesilda vēl virtuvi arī:)

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 7 gadiem :

Malkas apkure arī ir vislētākā.Ja 1kubs labas malkas maksā 22-23eur,tad ziemai par 10 kubiem gribot vairāk nevajadzēs,ja ir krāšņu apkure.

JanKa, pirms 7 gadiem :

Pieliec 5-8 euro vismaz nullīti klāt, jo platība 10x lielāka, bet tā kā būtu vienīgā apkure, tad vēl vairāk. Apkures sezona pie mums vismaz 6 mēneši, pustūkstotis aiziet siltumā, pret to vairāki simti ierīkošanai būs sīkums, taisnība.
Pašam mājās ir elektriskā siltā grīda vannasistabā - komfortam, bet kā pamatapkure elektrība būs dārgi vienalga kādā veidā tiek sildīts ar grīdu, konvektoru, eļļas radiatoru vai infrasarkano sildītāju. 1kWh elektrības dod 1kWh siltuma sildi no kuras puses vēlies.

apnicis šis muļķu portāls, pirms 7 gadiem :

apkure kompensē telpas siltuma zudumus un klasiskais 1kWh enerģijas mērvienība... un pie apkures ir pilnīgi vienalga, vai sildam ar malku, gāzi elektrību... ja būs šķūnis, tad būs dārgi, ja ēka normāli nosiltināta, tad lēti... un kā rāda prakse, tad tieši tie, kas kurina ar "lēto" malku, nopietni piedomā pie siltumzudumu novēršanas, bet tie, kas sildās ar elektrību, parasti tikai no pārdevēja ir dzirdējuši, ka dotais objekts esot ar lētu apkuri...

apnicis šis muļķu portāls, pirms 7 gadiem :

JanKa, pirmkārt jēdziens siltās grīdas ne vienmēr nozīmē betona blāķi, otrkārt tieši betona blāķis ir ar vislielāko siltuma inerci no visiem grīdu apkures veidiem un viņu uzsilda tikai uzsākot sezonu, pēc tam tiek tikai kompensēti telpas siltumzudumi... un pareizi uzbūvēta betona pīrāga grīdas virspuses temperatūra pie pilnībā atslēgtas apkures samazināsies ne vairāk par pāris grādiem diennaktī... tur nav iespējams likt dienas/nakts režīmus, tāpēc guļamistabām betona siltās grīdas nerekomendē.

JanKa, pirms 7 gadiem :

apnicis šis muļķu portāls, tieši to teicu reizes trīs :) ka grīdas apsilde būs super komforts, bet bez jebkādam iespējam ekonomēt un pielāgoties dzīvesveidam - līdz ar ko visefektīvā un visekonomiskākā tā nav!
Ja guļamistabā tikai guļ un nav viens loks uz visu māju, tad ieregulējam zemāku temperatūru šajā lokā un nekādu bēdu arī guļamistabai.
Bet tas viss ir cits stāsts, nodrošināt apkuri visā mājā/dzīvoklī tīri ar elektrību ir jābūt biezajam.

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

...un ko teksi par šo? Nosūtu pirmo ,kas pagadījās , bet ir gandrīz visām sevi cienošām firmām ;)

http://www.vannupasaule.lv/produkti/skatit/prece/12857/

Viktors Buls, pirms 7 gadiem :

klasisks programmējamais telpas termoregulators, paredzēts elektriskajai apsildei un kā specifikācijās rakstīts, pados spriegumu uz sildītāju līdz 3,6 kilovati... ķīnas produkts un tīri pazema cena... bet ja tas elektriskais paklājs būs iebetonēts kārtīga biezuma betona klucī, tad par viņa piedāvāto iespēju sešas reizes diennaktī mainīt telpas temperatūru varam vienkārši aizmirst, jo arī tajā gadījumā, kad mājai vispār pazudīs špānungs, grīda labākajā gadījumā atdzisīs par vienu grādu diennaktī

Viktors Buls, pirms 7 gadiem :

lai siltā grīda spētu atdzist par pāris grādiem stundā, ir jāizmanto tā saucamās uzlīmējamās grīdas, nevis iebetonētās lielajā betona pīrāgā... un jā, visas mājas apkure ar elektrību ir dārgs pasākums, paklājiņu jauda ir 100-150 wati kvadrātmetrā... tāpēc tādas parasti liek priekšnamos un vannasistabās, kur vislabākais ir tieši grīdas apsilde, bet ūdens apsildes sistēmas maziem kvadrātmetriem ir ļoti dārgas: sūknis, trīsgaitu maisītājs, regulējošā armatūra neatkarīgi vai tur 1 vai 10 kvadrāti...

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Tad jau Viktor ideāli - uzregulē to sildītāju tā ,ka tas ieslēdzas reizi diennaktī ,lai paceltu grīdas t par 1-2 grādiem un atkal izslēdzas :) Arī mana doma ir ,ka siltās grīdas ir priekšnamiem, WC un vannas istabām.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nezinu, tas loti atkarīgs no sildītājiem, labākjiem pat salīdzinājumā ar bloku mājas apkures izmaksām dabūtu ekonomiju apkures samaksas starpībā, protams nopērkot pasus lrtakos sildītājus arī elekktrībā samaksāsim vairāk.

Viss par būvēšanu - http://www.varupats.lv/

pirms 7 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.