Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Āris

+4765

 
Starpība nav nekāda.Abi nostrādā pie noteiktas strāvas.Bet lietošanā protams ir automātiskais labāks,ērtāks.Kūstošos gandrīz nekur vairs neizmanto,es domāju dzīvokļos, mājās.Vēl lielāka drošība ir ja virknē ieslēdz arī strāvas noplūdes automātu.Tad daudzas mājas un dzīvokļi būtu veseli nevis pelnu kaudzē pārvērsti.Un dūmu detektori arī protams ir vajadzīgi ,bet tas jau vairs nav par tēmu.

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jons Blunds

+60

 
Starpība ir liela. Kūstošo drošinātāju nostrādes ātrums nav nosakāms, bet automātu var izvēlēties no atbilstošas grupas. Piem., kopīgo (ievada automātu) izvēlamies lēnāku (C grupa), atsevišķām rozešu un apgaismojuma līnijām ātrākus (B grupa). Tad lokāla īssavienojuma vai pārslodzes gadījumā netiks atslēgta visa saimniecība. "Lēnie" noderēs arī gadījumos, kad darīšana ar induktīvu slodzi un lieliem strāvas lēcieniem ieslēgšanas momentā (motori, lieli transformatori etc.). Vēl kas sakāms par drošumu - skrūvējamie pieslēgumi modernajiem automātiem ir pulka drošāki par izļurkātajām skrūvējamo "probku" patronām. Pēdējās nereti švirkst un karst pat pie normālas slodzes. Noplūdes automāta sūtība ir pasargāt pliku un slapju cilvēku vannas istabā. Citur tos var nelikt.

pirms 7 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.