Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Antra Ezerina

+20

 
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 820 skatījumi

Kā rīkoties, ja manu īpašumu (šķūni un dārzu) manā prombūtnes laikā piesavinājies 4 dzīvokļu mājas cita dzīvokļa īpašnieks?

Māja un dārzs » Cits

Padsmit gadus atpakaļ iegādājos dzīvokli 4 dzīvokļu mājā ar tam piederošajām domājamām daļām - malkas šķūnīti un dārzu. Pēc kāda laika apprecoties, pārcēlos dzīvot citā novadā otrā Latvijas malā, bet dzīvokli pieskatīja paziņa. Mājas 1.stāvā viens dzīvoklis arī tika pārdots, un tajā ievācās "biezais", kurš nedomājot, nozāģēja manam šķūnītim atslēgu, pielika savējo, dārzā nozāģēja kokus un aplika uz riņķi sētu. Visi paziņas strīdi un iebildumi netika ņemti vērā. Pagastā ieteica tiesāties. Zemesgrāmatas dokumentos precīzi nav uzrādītas domājamās daļas - tās dabā ierādīja iepriekšējais dzīvokļa īpašnieks un nevienam nenāca prātā, ka kāds varētu tā vienkārši prihvatizēt. Pārējie kaimiņi, veci būdami, nestrīdas. Dzīvokli gribu pārdot, ir pircējs, tāpēc gribu sakārtot šo jautājumu. Vai ir kādas idejas, ar ko sāk?

Pirms 6 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jāsāk ir ar savas Zemesgrāmatas apliecības un pirkšanas un pārdošanas līguma novērtēšanu. Ja ar juridiskiem jautājumiem esat uz "jūs", tad jums ir nepieciešama jurista konsultācija. Visās pašvaldībās ir vismaz viens vai vairāki juristi, kas sniedz juridiskos pakalpojumus arī pašvaldības teritorijā deklarētajiem pilsoņiem. Aizstaigājiet pie šī jurista ar visiem dokumentiem un palūdziet konsultāciju. Ja jūs iegādājāties dzīvokli ar dārzu un sķūni, tad tam ir jābūt atrunātam un iekļautam Zemesgrāmatas apliecībā un pirkuma un pārdošanas līgumā. Mutiska vienošanās ar iepriekšējo saimnieku diemžēl nav pierādījums, ka dārzs un šķūnītis bija nodots jūsu lietošanā vai īpašumā.

pirms 6 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.