Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aldris Žolis

+102

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 832 skatījumi

Ko uz tapetēm var uzlīmēt lai neveidojas tauki?

Māja un dārzs » Cits

Ir tāda lieta ir mazā gazplīte un nosūcējs un blakus tam ir siena uz kuras ir uzlīmētas tapetes pirms dažām dienām ievēroju ka sāk parādīties neliels slānis ar taukiem uz tapetes , ir kādi ieteikumi ko varētu uzlīmēt pa virsu un vienkārši notīrīt?

Pirms 4 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Ja godīgi, tad par to vajadzēja domāt pirms sāka cept :) , jo ir pilnīgi skaidrs , ka gatavojot nošpricēsies blakus esošās sienas . Īslaicīgs un nenopietns risinājums būtu bijis uzlīmēt tapetei pa virsu caurspīdīgu plēvi. Tad cauri spīdētu tapetes raksts, bet atšķirība vienalga būtu starp neaplīmēto daļu un aplīmēto. Parasti , zinot ,kur atradīsies plīts, sienu apdare tiek attiecīgi risināta. Tās var būt flīzes, rūdītais stikls uz distanceriem, lamināts, plastikāts, kompozitmateriāls,metāls utl.Patreiz , ja siena jau ir ar taukiem, nekāda plēve pie tās neturēsies, jo parasti virsmas pirms aplīmēšanas tiek attaukotas. Manuprāt problēmu var atrisināt uz sienas ar abpusējo līmlenti vai ar skrūvītēm pieskrūvējot 3mm biezu kompozit materiālu Neobond. Jācer ,ka no plīts nenāk pārāk liels karstums, jo neobond sastāv no polietilēna, kam no abām pusēm ir plāna alumīnija kārtiņa. To var nopirkt firmā Kviller. Vai arī piemeklēt tur pat atgriezumu veikaliņā. Pie viņiem var arī nogriezt pēc mēra.

pirms 4 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Vispirms būtu jāuzdod jautājumu, kādēļ taukus neievelk nosūcējā, bet tie nosēžas uz sienas. Nosūcējs par augstu, jauda par mazu utt. Mazgājama siena ir īsam laikam. Pēc laika nāksies konstatēt, ka tauki ir visur telpā. Uz mēbelēm, priekšmetiem un tālākām sienām.

pirms 4 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 4 gadiem :

nav tāda nosūcēja , kas spētu iesūkt taukus ,kas sprakšč no pannas :( Ja tāds būtu, tas nosūktu kotletes no pannas ;) Visu mūžu projektēju interjērus un virtuves tajā skaitā. Tādēļ ar šo problēmu saskaros regulāri. Pašam patīk arī gatavot un ,diemžēl, no tauku notīrīšanas no virsmām ap plīti izvairīties neizdosies. Ja negribi gaļu,zivis vai piem. vistu aknas!!! sautēt, bet cept, tad vāku likt nevar un apkārtējo virsmu tīrīšana pēc cepšanas ir neizbēgama :(

Egils Dālmanis, pirms 4 gadiem :

Vienīgais , ko var darīt, ir apkārtējās sienas un virsmas izgatavot no viegli tīrāmiem materiāliem. Tādēl neizvēlos maza izmēra ,gaišas flīzes , jo tām vājā vieta ir šuves.Esmu apsvēris iespēju sienu nosegt ar metāla plāksni , kas krāsota ar pulverkrāsu un gandrīz to izmēģināju savā virtuvē mājās, bet patrāpījās cits vienkāršāks risinājums un labāk saskaņots ar grīdu - identiska zīmējuma flīzes 600x150 ar tumi pelēka koka rakstu.
Ir grūti ko ieteikt nezinot reālo situāciju un prasības.

Egils Dālmanis, pirms 4 gadiem :

Viens no vieglāk kopjamiem materiāliem ir mākslīgās vai dabīga akmens virsmas, bet kvalitatīviem risinājumiem ir ļoti augsta cena. Daži ražotāji piedāvā "mākslīgā akmens" virsmas , kurām "akmens"kārta ir vien kādi 3mm un pārējo veido kāds saplāksnis vai t.l. Šādi risinājumi nav īpaši ilgspējīgi , bet cena nebūt nav maza. Ja maciņš atļauj, ieteiktu izvēlēties ražotājus , kuri izmanto akmens massu pilnā biezumā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
https://kviller.lv/lv/paneli_iekstelpam_un_reklamai_neobond
Materiāls ir noturīgs pret laika apstākļiem, jo paredzēt kā virsma āra reklāmām un citām vajadzībām.Esmu izmantojis piem. lodžijas griestu apdarei , iestrādājot tajā LED apgaismojumu.

pirms 4 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.