Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 8

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 5540 skatījumi

Nameja gredzens?

Māksla un kultura » Cits

Kur Rīgā ir kāda latviešu rotkaļu galerija vai veikals, kur varētu iegādāties Nameja gredzenu?
Tas paredzēts kā īpaša dāvana no Latvijas :)

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

-c-f-b-

+5293

 
NEKUR!!! Tas ir TIKAI UN VIENĪGI ROKU DARBS. Meklē rokā MEISTARU, kurš VAR TO uztaisīt. Veikalos un galerijās ir lietie, bet ne roku darbs. Svarīgi - bieži meistari grēko uz vijumu skaita un to virzības. Sākumā ievāc sīku informāciju par gredzena izskatu. Kas kas, bet trimdas Latvieši zin, kas ir Nācijas simbols. Un ja Tev Namejs pirkstā, nevajadzētu brīnīties, ka kaut kur Ņujorkā kāds pienāks pie Tevis, un uzrunās latviski...

pirms 13 gadiem  

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Tas gredzens ir tāds pats kā latviešiem, tā dāņiem, zviedriem un citiem vikingiem. Arī skandināvi to sauc par Nameja gredzenu. Pie mums tas visvairāk ir atrasts Latgales pusē, bet vecums ir datēts ilgi pirms virsaiša Nameja iespējamās dzimšanas. Pirms Jaunā gada man bija tikšanas ar zviedru un tas man kā pārsteigumu stāstīja, ka redzējis motokluba "Namejs" pārstāvi un rāda man savu gredzenu. Es saku, ka tas mūsu, bet tad šis bija pārsteigts un arī par vikingiem iestājās.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

0

 
Jā ir atrodams tas atrodas Teikā. Tur ir viens ļoti labs veikals kurs ir visādi Nameja gredzeni un ir arī rotkaļa dubultais vijums Nameja gredzens. Veikals atrodas Brīvības gatve 318 (Teika, Teikas raj.), Rīga, LV-1006. Ar nosaukumu Rotu galerija Lēconis

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sveiciens, foruma dalībniekiem!
Redzu, ka kāds ir ielicis frgmentu no manas dienasgrāmatas par Nameja gredzena sakrālo nozīmi. Paldies, taču šajā gadījumā domāju, ka man tomēr jāiesaka izlasīt visu rakstu un saprast to, ka es runāju par SAKRĀLO nozīmi, nevis par materiālo izpildījumu. Pamatoju, kāpēc bija gan labēji, gan kreisi savīti gredzeni un ko tie kompensēja. Mūsu tālajiem senčiem reiz bija ļoti dziļa un pamatīga zināšanu sistēma (slāvu-āriešu Vēdisms), kura balstījās, nevis uz to ko kurš gudrāk (nesaprotamāk citiem) pasaka, bat uz vienotu senu pieredzi (zināšanām) balstītu dzīvesziņu. Te nav nekāda sakara ar mistiku, vai prātošanu. Tā bija ļoti pamatīga zināšanu sistēma, kuru studēju jau vairākus gadus un esmu ļoti patīkami pārsteigts par tās dziļumu un informācijas piesātinātību. Šīs zināšanas kādreiz bija ikvienam, kas tās vēlējās iegūt, arī šodien tāda iespēja tiem, kas vēlas zināt. :)

Ar cieņu,
Māris

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Svarīgākais ir nevis forma, bet būtība. Ja cilvēks zina savu seņču kultūru un seno vēsturi, tad izskaidrojums ir dabisks un saprotams. Gredzenā ir savīti 3 vijumi (3 zalkši) un sīks vijums pa vidu. Lielie vijumi mūsu tālo seņču (dievu) tradīcijā simbolizē 3 pasaules, kuras apspīd mūsu Saule: redzamo (materiālo) pasauli, Veļu (dvēseļu) pasauli un Dievu (likumu) pasauli. Mazais pinums apzīmē cilvēka radošās spējas un darbību, kuras izpaužās lietojot pareizu valodu, balstoties uz pareizu pasaules izpratni (pielietojot seņču gudrību - tradīcijas) un darot visu saskaņā ar sirdsapziņu. Tāds ir mūsu tautas kultūras pamats, kas attēlots Latvu Dainās. Palasiet, apjautiet to Labestību un Mīlestību, kas tajās ir ielikta, tad visi citi jautājumi atkritīs. Atkritīs arī vajadzība balstīt mums svešas reliģijas un rituālus!
Māris Laiks

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

He, laikam cik latviešu, tik viedokļu par to, kāds tad bija īstais Nameja gredzens :) Tikai žēl, ka katrs nemāk sev to īsto, pareizo un vienīgo uzpīt pats. Pētot arheologu atradumus, ir atrasti dažādu varianti, ar dažādiem rupjumiem un citām niansēm, arī toreiz katram autoram bija kaut kas savs. Un kurš tad bija pareizais?
Gredzenam ir svarīga tā būtība, nevis mazas pinuma nianses :)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tak vikingi viņu ieveda savā zemē..
Bet vispār, cik man ir nācies saskarties, pārsvarā visās vietās tirgo gredzenu ar vijumu uz otru pusi un ar iztrūkstošu vel vienu vijuma elementu, tādēļ šis gredzens, es uzskatu ir zaudējis savu jēgu.. varbūt tas tādēļ, jo īsto vijumu ir grūtāk uzpīt, vai arī 1 uztaisījis šablonu un pārējie nokopējuši.. Par šo esmu drošs, jo esmu meklējis un atradis attēlus, kā izskatās īstais nameja gredzens.. bet kad rotkalim šito teicu, tas tik raustīja plecus.
Vispār ja nemaldos, tad tas ko tirgo Vecrīgā uz ratiem arī skaitās nameja gredzens, bet gan sieviešu variants, tādēļ arī vijums bij nepilnīgs un uz otru pusi.

pirms 13 gadiem  

Ieva Straupe-Lūse, pirms 13 gadiem :

"tirgo gredzenu ar vijumu uz otru pusi" - ja pagreizīs gredzenu otrādi būs uz pareizo pusi :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pīti gredzeni ir Baltu Rotu veikaliņā (Vecrīgā, pretī Sv.Pētera baznīcas ieejai, kur liels koka zirgs pie durvīm). Nameja gredzeni ir roku darbs, tāpat kā visas citas rotas.

pirms 13 gadiem  

Mārtiņš Pogainis, pirms 13 gadiem :

Vijums ir galīgi nepareizs, šis ir tā laika sieviešu gredzens!!

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

pirms 13 gadiem  

Mārtiņš Pogainis, pirms 13 gadiem :

Vijums ir galīgi nepareizs, šis ir tā laika sieviešu gredzens!!

Ieva Straupe-Lūse, pirms 13 gadiem :

Hei, atsūti bildi ar tavuprāt īsto un vienīgo pareizo uz info@balturotas.lv

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.