Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1026 skatījumi

Ko latviešiem nozīmē "nolādēt" otru cilvēku?

Māksla un kultura » Cits

Pirms 6 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Nezinu vai šeti ir iespējams atrast atbildi un vai tam vispār ir latviskas saknes, jo latvieši , manuprāt, ir lielā mērā pagānticīgi un tas latviešu Dieviņš ir drīzāk tāds Baltais tēvs, ne cietējs un moceklis kā Kristus.
http://www.ebaznica.lv/kas-ir-noladets-4292/
Atklāti sakot, man nav savā dzīvē nācies dzirdēt šo frāci; "Esi nolādēts!" ne pret vienu un pret sevi pilnīgi noteikti.
Latvieši ,škiet , samierinās ar maigākiem sodiem - sūta "trīs mājas tālāk", pie joda, uz elli, piedāvā Velnam paraut vai kā tamlīdzīgi. "Nolāpīta būšana" vai "nolādēts" , drīzāk tiek lietoti neveksmju gadījumos - apgāžot vai sasitot kādu trauku un t.l. Ilze, Tev būs jāprasa kādam niknākam par mani :D , jo es parasti nevēlu nevienam ļaunu un ja arī kāds man nodara pāri, tad vienkārši pārtraucu jebkādas attiecības un viss - kā ar nazi. Lai viņš pats savā sulā vārās ,ja grib :D

pirms 6 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Palasi arī šo, ja vēlies. Es neesmu izlasījis , jo man šis temats galīgi neinteresē :)
http://www.delfi.lv/orakuls/biblioteka/41790059_bities-vai-nebities-no-lastiem http://calis.delfi.lv/forums/tema/13360742-raksts-par-lastu/

Ilze Zundāne, pirms 6 gadiem :

Man vienkārši šāds jautājums radās, kad mana draudzene no Zaubes stāstīja par to, ka viena sieviete tur nešpetni lādoties, šad tad viņa pat ejot uz luterāņu baznīcu,bet sakot, ka vakarā noskaitot rožukroni un viņai viss esot piedots.:)

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Man vispār patīk tas gājiens , ka var izsūdzēt grēkus un viss tiek piedots :D Var sākt no jauna ...? Kur paliek "vielas" nezūdamības likums .
Es jau arī lādos , kad trāpu ar āmuru pa pirkstu :D Pat rožukroni vakarā neskaitu :(

Ivars Magone, pirms 6 gadiem :

Uzsist pa pirkstiem nozīmē tikt pie stresa, lādoties no tā atbrīvojies.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Cilvēks pasauli redz un uztver tādu, kā ļauj viņa maņu orgāni. Jo gudrāki kļūstam un vairāk izmantojam zināšanas, jo vairāk saprotam, ka daudz vairāk nezināmā ir aiz mūsu uztveres robežām. To, ka visam ir zināms pamats, liecina gadsimtos krātās zināšanas un pieredze.

pirms 6 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 6 gadiem :

Laikam gan, ka lādēšanās tad, kad pats sev trāpa ar āmuru pa pirkstiem, kaut kadā veidā atrīvo no stresa, ko rada sāpes. man tas nebūtu ienācis prātā.:)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.