Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1549 skatījumi

Interešu konflikts pašvaldībā

Politika un valdība » Cits

Vienā pagastā ģimene kā mafija,jo VĪRS ir pagastvecis ,SIEVA pagasta v-skolas direktore un MEITA skolotāja un audzinātāja visām 3 v-skolas klasēm. Iznāk,ka vīrs dod darbu sievai un tālāk sieva meitai,un ja kkas neapmierina skolas vadības stilā-kam lai prasa palīdzību? Tad nu jautājums-vai tas nav interešu konflikts,jo tās ir valsts iestādes?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jums ir taisnība, taču likuma izpratnē tas nav interešu konflikts, jo pagasta vecis ir deputāts, kuru ir ievēlējusi tauta, vidusskolas direktori ieceļ Izglītības un Zinātnes ministrija un skolotājus darbā pieņem skolas vadība, kas ne vienmēr nozīmē to, ka skolotājus pieņem darbā skolas direktors, to var darīt arī direktores vietnieki un nevienā likumā nav teikts, ka darba vietā nedrīkstētu strādāt vienas ģimenes locekļi, ja tie izpilda minimālos kvalifikācijas nosacījumus, kas skolotājiem ir vismaz bakalaura grāds pedagoģijā un specialitāte, kas atbilst mācību priekšmetam, kuru skolotājs pasniedz.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Visefektīvāk visus jautājumus, kas ir saistīti ar bērnu tiesību pārkāpumiem un nevienādu attieksmi pret bērniem izskata bērnu aizsardzības organizācijas, savukārt visi jautājumi, kas ir saistīti ar skolotāju darbu ir jārisina ar skolas vadību, ja skolas vadība neuzklausa, tad var griezties Izglītības un zinātnes ministrijā, taču iespējamais interešu konflikts nevar būt par pamatu, lai jūs izteiktu savu neapmierinātību ar kāda cilvēka vai cilvēku darbu.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tas jau vairāk izklausīsies pēc latviskās skaudības un nenovīdības. :-)

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

Labi komentāri,nezinot situāciju,izskatās pēc ierēdņu runas,atbildēts ir,bet ne pēc būtības...
Diezvai tur ir skaudība,jo skolotāja darbs nav tas prestižākais mūsdienās,lai skaustu.
Tur jautājumā izskatās,ka neapmierinātība ir ar skolas vadību un nevis skolotāju darbu. Kur lai griežas tad,jo pirmā instance būtu pašvaldība,bet vīrs jau nesodīs sievu,jo nav ieinteresēts... Parastam ierindas cilvēkam tikt uzklausītam ir grūti,kur nu vēl kādā ministrijā.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Es neesmu ierēdnis un katrs saskata to, ko vēlas redzēt! Dotajā situācijā skolas direktore nav pakļauta pašvaldībai, jo skolas direktoru darba devējs ir Izglītības un Zinātnes ministrija, savukārt runājot par skolotājiem un skolas darbiniekiem, tad formāli nekāda interešu konflikta nav, jo neviena likuma norma nenosaka to, ka vienā iestādē cita cilvēka pakļautībā nevarētu strādāt ģimenes locekļi, ja to kvalifikācija atbilst minimālajām prasībām.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.