Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 806 skatījumi

Jautājums varbūt tāds savāds-kurā valstī vēl ieņēmumus par sodiem t.sk.par ceļu satiksmes pārkāpumiem,jau iepriekš ierēķina budžetā ?

Politika un valdība » Cits

Pirms 9 gadiem

Kā var valsts budžetā ierēķināt vēl neesošas soda naudas,vismaz es domāju,ka tas ir vairāk nekā murgs.

Gunis Krāģītis , pirms 9 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Vispār jau visās valstīs budžets tiek plānots pa pozīcijām, līdz ar to arī tiek ierēķināti provizoriskie ieņēmumi no iekasētajām soda naudām. Vienīgā atšķirība ir tā, ka Latvijā visi ieņēmumi lielā mērā nonāk vienā katlā, kur tie tiek izmantoti dažādu robu aizplāpīšanai, savukārt citās valstīs ceļu nodokļi un citi ar satiksmi saistīti ieņēmumi tiek ieguldīti ceļos vai satiksmes drošības uzlabošanā. Latvijā ir cita prakse, kad valdība un Saeima mētā naudu no vienas kabatas uz otru, sociālā budžeta pensiju uzkrājumus vispār neveido un izmanto naudu, lai izmaksātu tekošās pensijas, utt.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nemāku atbildēt, bet, manuprāt, tas būtu dīvaini, ja eksistētu tāda valsts, kurā tas netiktu darīts. Un tas jau nekas, ka tā ir vēl neesoša nauda. Daudz kas nākamā gada budžetā ir vēl neesoša nauda. Tāpēc jau, plānojot budžetu, domā, no kurām pozīcijām tā nauda dzemdēsies. Viena no šīm pozīcijām, kā Aivis teica, ir šie te sodi.

Kādiem mērķiem tā nauda tiek iztērēta un vai, piemēram, radarus novieto vietās, kur tas ir tiešām visvairāk nepieciešams satiksmes drošībai vai tomēr vietās, kur potenciāli var pēc iespējas vairāk iekasēt naudu, uzliekot mīksto drošībai - tas jau ir cits stāsts.

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.