Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1003 skatījumi

Vai ir atšķirības kompensāciju izmaksās no OCTA ja tiek slēgts izlīgums ar vainīgo personu atšķirība no kriminālprocesa?

Politika un valdība » Cits

Esmu situācijā kur esmu cietušais ar pašažieri motocikla avarijā kuru izraisīja automašīnas vadītājs. Ierosināts kriminālprocess jo man bija lauzts kauls. Tas notika aptuveni 3 ar pusi mēnešus atpakaļ, beidzot pienākuši ekspertīžu rezultāti kurā esmu atdzīts par nevainīgu ( neparsniedzu ātrumu) un policijā man piedāvā vai nu turpināt kriminālprocesu vai rakstīt izlīgumu.

Mans jautājums: vai octa apdrošināšanas kompānijas izmaksās visus, ( motocika bojājumi, ķiveres, kastes, slimnīcas izdevumi un operācijas izdevumi kā arī darba nespēju dienu kompenšacijas) izdevumus ja rakstu izlīgumu ar vainīgo personu. ( neplānoju piedzīt nekādu naudu personiski no vainīgās personas).

Vai aŗi tomēr man turpināt kriminālprocesu, lai saņemtu pilnu naudas atmaksu no OCTA ( BAN - baltijas apdrošināšanas nams)


"Vai ir atšķirības kompensāciju izmaksās no OCTA ja tiek slēgts izlīgums ar vainīgo personu atšķirība no kriminālprocesa? "

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Gatis Katsens

+374

 
Apdrošināšana, kriminālprocess un izlīgums ir pilnīgi atšķirīgas lietas. Apdrošināšanas izmaksa nav atkarīga no izlīguma ar, pieņemu, "vainīgo". Izlīguma gadījumā Jūs vienojaties, izlīgstat ar otru pusi. Apdrošināšanas kompānijai būs jāizmaksā viss, ko paredz likums. Viss pārējais ir civilprocess, kurā Jūs varat prasit zaudējumus no otras puses, bet Jūs minējāt, ka nevēlaties.
Nav nekas labāks par izlīgumu!

pirms 7 gadiem  

Raivis Rimkus ☼, pirms 7 gadiem :

Cik noprotu tad apdrošonāšanas kompānijai jāsedz 100% transporta līdzekļa bojājumi ( jautājums tad kā viņi nosaka transporta līdzekļa vērtību)
+ 100% slimnīcas/ ārstēšanas izmaksas.
Papildus, kā ir ar morālo kompensāciju? Vai vispār ir vērts cīnīties ar apdrošināšanas kompāniju par morālo kaitējumu? jo esmu dzirdēji ka pēc valsts noteiktā par lauztu kaulu pienākas līdz 10 min mēneša algām. Policijā man teica ka man pienākas visas 15, bet atsaukmēs forumos daudzi saka ka saņemšu labi ja divas.

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja vainīgā persona jums nepiedāvā ievērojamu kompensāciju, kas ar uzviju sedz visus jums radušos izdevumus + negūto peļņu, nekādu izlīgumu neslēdziet. Apdrošinātāji vienmēr izmaksā minimālo summu, kādu vien var izmaksāt, un šī summa labākajā gadījumā nosegs tikai slimnīcas izmaksas, par pārējo summu nāksies pacīnīties caur tiesu ar vainīgo pusi.

pirms 7 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.