Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Yaris Wilxly

+5365

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1563 skatījumi

Kā īsti ir ar garantiju, vai veikalam ir jāpieņem bojātā prece, vai tas var likt pašam iet uz kautkādu servisscentru?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Piem. RĪMĀ el.tējkannu paņēma uz vietas, pēc laika zvanija, ka var doties pakaļ jaunai, bet DEPO ar salūzušu urbi liek doties uz kautkādu remontdarbnicu.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

16.pants. Garantija

(1) Garantija ir ražotāja vai pārdevēja bezmaksas apsolījums atmaksāt patērētājam par preci vai lietu samaksāto naudas summu, apmainīt preci vai lietu pret atbilstošu preci vai lietu, bez atlīdzības novērst preces vai lietas neatbilstību vai veikt citas darbības, ja prece vai lieta neatbilst garantijā vai reklāmā sniegtajam raksturojumam.

(2) Garantija dodama rakstveidā, un tajā skaidri norādāmi nosacījumi prasījuma pieteikšanai attiecībā uz garantiju, garantijas termiņš — laikposms, uz kuru attiecināta garantija, kā arī garantijas devēja nosaukums (firma) vai vārds, uzvārds un adrese. Garantijā norāda, ka patērētājam ir noteiktas tiesības saskaņā ar normatīvajiem aktiem un ka garantija šīs tiesības neietekmē. Ja garantija neatbilst šiem noteikumiem, tas neietekmē garantijas derīgumu un patērētājs ir tiesīgs pieprasīt, lai garantija tiktu izpildīta.

(3) Garantija ir saistoša tās devējam atbilstoši garantijas dokumenta nosacījumiem un attiecīgajā reklāmā

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Pauliņš

+1777

 
Ja urbis ir Robert Bosch razhojums, tad tieshaam aatraak un izdeviigaak buus aizvest to uz servisa centru (Dzelzavas iela 120s). Saprotoshi cilveeki un garantijas noteikumus ieveero pa pilnu programmu! ;)

pirms 14 gadiem  

Jānis Mežavilks, pirms 14 gadiem :

Tieši tā. Gribas p*sties - ejiet uz veikalu un ņemieties, beigās vēl paliksiet bez garantijas un preces, vismaz es šitos "gudrīšus" tā arī atstātu...

Sistēma pavisam vienkārša - ja LV ir servisa centrs - jāiet uz servisa centru. Ir lielie veikali, kas ņem pretī garantiju arī savā veikalā. Ko tas dod? To, ka garantija aizkavēsies par vismaz nedēļu. Domā, tas veikals skries un vedīs to preci uz servisa centru tikpat ātri cik Tu pats?!
Cita lieta ir "pelēko preci" mobilie, lcd tv - tikai veikalā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Protams ka jaapiennem, ja nepiennem tad mudiigi dodamies uz - http://www.ptac.gov.lv/page/104

pirms 14 gadiem  

Tomass Vidriks, pirms 14 gadiem :

VIELA PĀRDOMĀM << Biju pārdevis diezgana daudz Elektro reču, Garantijas Talonā bija minēts kad Veikals neatbild par bojātām precēm, bojājuma gadījumā vērsties uz garantijas apkalpi. :P (ne es to izdomāju mūs tā piespieda.)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris

+144

 
Veikalam būtībā ir jāpieņem, pēc tam veikals var sūtīt uz servisa centru vai dot uzreiz vietā jaunu preci. Protams var arī stiept us servisa centru, ja tāds konkrētajai firmai ir atrodams Latvijā, piemēram, ja tev ir Samsung televizors, un jāved uz garantiju, tu vari vest vai nu uz veikalu, vai arī uzreiz uz Samsung centru Rīgā. Rīdzeniekam otrais variants būs ātrāks.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.