Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Kalvis

+15536

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 5698 skatījumi

Vai drīkst likt šo reduktoru?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Ēst taisu uz gāzes plīts,kurai pieslēgts propāna gāzes balons.Pašlaik ir Ukrainā ražots reduktors,visi gan jau zin to!Tas ir apaļais un pelēkā krāsā.Doma likt modernāku,bet vai tas ir vajadzīgs?Cik varu saprast,ka varbūt es redzēšu no tā,ka balons iet uz beigām!
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:%D0%91%D0%9F%D0%9E-5%D0%94%D0%9C.jpg

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Wikipēdijā redzētais reduktors ar manometru ir domāts citām vajadzībām (metināšanai), jo ar to var mainīt no reduktora izplūstošās gāzes spiedienu no ļoti maza līdz pat pilnam balona spiedienam, kas plītij būs par lielu, jo gāze nepiemērota spiediena gadījumā var izplūst pat no plīts virsmas apakšas un no degļiem vienlaikus un izraisīt ugunsgrēku. Lietot gāzes plītij var tikai reduktorus, kas domāti gāzes plītij, jo tie samazina gāzes spiedienu līdz nepieciešamajam spiedienam. Ja lietosi regulējamu reduktoru, tad ar zināmām iemaņām eksperimentālā ceļā nedaudz palielinot spiedienu var panākt, ka gāzes plīts darbosies pat labāk nekā ar parasto reduktoru, bet ja nav iemaņas, tad tā rīkoties neiesaku . Starp citu reduktora manometrs nerāda spiedienu balonā, bet gan spiedienu, kas ir izplūstošajai gāzei no reduktora. Arī pēc spiediena balonā nevar noteikt cik daudz gāzes ir balonā, jo spiediens samazinās tikai tad, kad gāzes balonā gandrīz vairs nav.

pirms 14 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Man vēl nāca komplektā trīs veidu dīzes(propānam,dabas gāzei,trešo pat nezinu).Spiedienu plīts pati neregulē,jo pats pārbaudīju,izskrūvēdams dīzes.Gāze nāca ātrāk kā vajag.Protams tas tika darīts ar ieslēgtu nosūcēju,saka,ka ar gaisu ar varot gāze eksplodēt,neticās kaut kā,tad tam gaisam nezinu cik karstam jābūt!

Raimonds Silanžs, pirms 14 gadiem :

Protams, ka pl\īta pati spiedienu neregulē, bet vajadzīgs reduktors. Tas ir dīvaini, ka gāzes plītij ir 3 dažādi dīzīšu komplekti (parasti ir 2) Protams, ka spiedienu regulē tikai reduktors. Balonu gāzei jāliek dīzītes ar vismazāko iekšējo diametru.

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Tā arī LPG man atbildēja: Labdien!
Prakse tadi reduktori ar monometru eksiste, bet Jūsu gadījuma tadi reduktori nedos nekadu efektu, jo izmērītajs gāzes spiediens balonā praktiski ne nes informāciju par gazes daudzumu balonā un spiediena kritums bus ieverojams tad, kad balons bus praktiski tukšs,

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

verners osis

+16083

 
jaunie ir nodrošināti pret gāzes noplūdi,ja kas ar balonu ,viņi neko neglābj,un diez vai kāds pētīs ka ar mazo spiedienu balonā.ari itāļu ir tādi paši ,kā vecie.

pirms 14 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Kam tas dačiks tad domāts?

verners osis, pirms 14 gadiem :

vispār nē jo domāts metinājamiem aparātiem,vajag papētīt jo plīts izejas spiediens līdz 1.2 A,šim līdz 5 A.vajag citu.

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Jaani, skaties kad tik neuzlaid kaadu maaju gaisaa, labi ka es neesmu tavs kaiminsh ! :D

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Aizraksīju LPG,gan šie man ko piedāvās!

Tomass Vidriks, pirms 14 gadiem :

Varbūt vienkārši uzliec balonu uz svariem, un pēti cik sver. nu proti uzzin cik sver tukš/

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

nav nekaada vaina vecajiem padomju reduktoriem, nezinu, vai modernaaki ir izgudroti. taakaa, met balonu uz svariem, izmanto veco padomju reduktoru, un gatavo uz nebeedu, tik varbuut pazvani gazes dienestam, lai atbrauc piesleedz. un jaa, liela iespeejamiba, ka propaans var explodeet, kontaktaa ar gaisu... un jaa, bliiveejuma vietas paarbaudi ar ziepjuudeni, kgan ja jau nebaidies vari arii ar seerkocinju :D, BET NEIESAKU.

pirms 14 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Domāju,ka krievi ir izgudrojuši ko jaunu un manā norādītā adresē arī tas ir krievu ražojums.Domāju,ka Krievija šajā jomā ir pārāka,jo viņiem gāze ir viens no dabas resursu lepnumiem.Par pievienošanu es neuztraucos,daru to jau kādus 10 gadus,balons izvelk trīs mēnešus!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.