Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Agris Bite

+4063

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2170 skatījumi

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Tomass Vidriks

+5834

 
Diemžēl "Cik ilgi saglabā savas īpašības" uz to nevar atbildēt ar kādu formulu, tabulu vai citu apreiķinu. Tur ir jāmeklē tieši tā magnēta elementu saturu un arī jāpēta kas tam magnētam ir apkārt un kur tiek pielietots. Man mājās ir magnēti ar kuriem mans tēvs vēl sīks būdams spēlējās un vēlnoprojām strādā, un ir tādi kas vairs nelīp/

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Ar laiku tas var atmagnetizēties, pēc cik ilga laika ir grūti pateikt, izņemot gadijumus, kad magnēts nokļūst ekstremālos apstākļos, piemēras ļoti augsta temperatūra (daži simti grādu), bet to var magnetizēt ar spēcīgu elektromagnētu, vai arī ieliekot spolē, caur kuru īsu brīdi laiž loti spēcīgu līdzstrāvu. Magnētu var ļoti vienkārši pilnīgi atmagnetizēt ieliekot magnētu spolē, caur kuru laiž spēcīgu maiņstrāvu, ko pakāpeniski samazinot līdz nullei magnēts tiek pārmagnetizēts, līdz pilnīgi atmagnetizējas. VEFā tā atmagnetizēja dažādus instrumentus un urbjus, lai tiem klāt neliptu dzelzs skaidiņas.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

ir dažādi magnēti ir pastavīgie un mākslīgie elektromagnēti. Pastavīgos magnētus cilvēki jau sen pazīst bet elektromagnēt atklāja nesen. Elektromagnētam var novērot tādu īpašibu ka ar laiku atmagnitizējas.

pirms 14 gadiem  

Jānis Kundziņš, pirms 14 gadiem :

Kirī punkts šis efekts ir fizikā pāgastinoties temperatūrai samazinās magnētā magnētiskā caurlaidība.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.