Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Uldis Segliņš

+103585

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3279 skatījumi

Vai elektronikai, kas pirkta ārzemēs, garantijas remontu Latvijā var saņemt?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Piemēram Lielbritānijā, Vācijā, EU tiek dota garantija 2 gadi. Latvijai tākā arī 2 gadi, pateicoties EU direktīvām. Vai man tur pirktu elektroniku, kas nobeigusies šo 2 gadu laikā, Latvijā par velti kāds remontēs?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, jebkurai precei, kura ir iegādāta Eiropas Savienībā pienākas garantija un tā tiek arī nodrošināta tajā apjomā, kādu ir noteikusi EK regula. Ja preces ražotājs nepiedāvā tik ilgu garantiju, tad atlikušo garantijas daļu piedāvā preces tirgotājs, kas preci pārdod Eiropas Savienības teritorijā. Piemēram, Apple datoriem, kuru ražotājs ir ASV standartā ir 1 gada garantija. Ja Apple dators nav iegādāts ASV, bet gan jebkurā ES valstī, tad pārdevējs nodrošina vēl vienu bezmaksas garantijas gadu, jo ES teritorijā visiem datoriem ir 2 gadu garantija neatkarīgi no ražotāja garantijas. Savukārt ASV iegādāta Apple datora remontu veic autorizētie garantijas apkalpošanas centri, kuri ir arī Latvijā, tā, ka bez garantijas nepaliksiet, ja vien neiegādāsieties 3. pasaules valstu preces no 3. pasaules valstīm.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Skatoties kādas firmas iekārta, starptautiskā garantija ir 1. gads, es tomēr ieteiktu nākotnē pirkt iekārtas Latvijā tad nebūs tādu problēmu ar garantijām.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Ar to pirkšanu Latvijā ir kā ir. Izvēles iespējas ir nelielas, cenas arī bieži nelabu dūšu taisa. Bet iespēju robežās taisnība ir, tā ir drošāk.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Nezinu kā tavai precei, bet man bija tā, ka pirku pulksteni un līdzi nāca divu gadu garantija, kura bija ierakstīti visi pasaules servisi, kuros varu griezties, ja gadījumā kas notiek.Tai skaitā arī LV bija pieminēta. Papēti garantiju varbūt,ka tev ar kāds autorizētais serviss ir uzradīts.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Gan no pieredzes, gan no tā, kas rakstīts LV likumos:
"Garantija ir ražotāja VAI pārdevēja bezmaksas apsolījums ..."
Ja apsola pārdevējs, tad pie garantijas var netikt arī tad, ja pārdevējs bankrotē un paliek tikai oficiālais pārstāvis - šis sūta atpkaļ pie neeksistējošā pārdevēja, ja vien viņam nav svarīgs prestižs. Savukārt, ja apsola ražotājs - iedod International, Global, EU utml. garantiju, tad ir cerība, ka garantiju sniegs jebkur, šādu servisu pagaidām piedāvā tikai retais brends, taču ļoti ceru, ka globalizācija un ES darīs savu, lai arvien vairāk ražotāju piedāvātu vispasaules vai vismaz Eiropas garantiju.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Daļēji taisnība, taču likumu izpratnē garantija nav apsolījums, bet gan līgums, kuru ražotājs un pārdevējs noslēdz ar klientu automātiski tajā brīdī, kad pircējs ir pilnā apmērā nprēķinājies par saņemto preci!

JanKa, pirms 14 gadiem :

Negribu piekrist - garantija ir apņemšanās līguma, bet ne līgums. Bet tas jau nemaina lietas būtību.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Diez vai tāds brīnums notiks.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Diezvai zibens kamieli var nospert.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.