Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Mārīte Hanna

+1145

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1375 skatījumi

Par ekonomiskajām spuldzītēm

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Gribēju nopirkt ekonomisko spuldzīti ar gaišumu, kas ir līdzvertīga vecajām 100W. Veikalā ieteica. Nopirku. Bet mājā skatos, ka ir tumšāka par manu veco 60W.
Kur var atrast informāciju par jauno spuldzīšu gaišumu?
Paldies

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Diemžēl retais ražotājs uzrāda arī gaismasspēju - galveno parametru spuldzēm :) . Īsti precīzi nav, bet, ja salīdzina patēriņu, tad tas ir aptuveni piecas reizes mazāks. Aptuveni, atkarīgs no ražotāja. Tātad 100W vecajai spuldzei atbilst aptuveni 20W dienasgaismas spuldze. Pie tam, vairums lēto dienasgaismas spuldžu, kas maksā latu vai divus, ir uzreiz pēc ieslēgšanas blāvas un pēc kāda laiciņa pamazām paliek spožākas. Un kalpošanas lais tām ir pusgads. Tādēļ iesaku ņemt no dārgā gala. Kalpos tikpat ilgi kā kvēlspuldzes, bet krietni lētākas patēriņa ziņā. Atmaksājas pusgada laikā.
Vēl viena alternatīva, kas masu tirdzniecībai vēl nav gatava - diodes. Vēl izdevīgākas nekā dienasgaismas un kalpošanas laiks krietni ilgāks. Pie tam izslēgšana, ieslēgšana dzīvi nesamazina, regulējams gaišums, pat krāsas utt. Bet ir divi bet - gaismasspēja un cena. Abi atkrīt, ja zin kā pašam uztaisīt. Bet labām rokām un galvai jābūt.

pirms 13 gadiem  

Jānis Kundziņš, pirms 13 gadiem :

man liekas vis spožākās ir spirālveida formas ekonomiskās spuldzes.

Jānis Kundziņš, pirms 13 gadiem :

Tām CFL spuldzēm ir cits gaismas spektrs. Tāpēc ar laiku acīm ar laiku jāpierod pie CFl spuldžu spektra. Bet nevar katru reizi ieslēgt un izlēgt slēdžus jo tas nav vēlami un nepatīk CFL spuldzēm. Jo tās no biežas slēgalēšanas izdeg.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Spektrs ir vairāk uz zilo, mazāk dzelteno. Bet ir ar dažādiem pārklājumiem, kas mazina atšķirību. Kvēlspuldzes ir pārāk dzeltenas, bet pieraduma pēc, kad nav tik dzeltens, tad šķiet, ka nav kā vajag.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Renārs Millers

+1799

 
''gaismas daudzumu" raksturo lumeni (lm) jo spuldzi vairāk lumenu jo gaišāka būs istaba..
parastajai 100w kvēlspūldzi būs 1200-1400lm, 70w halogēnajai spuldze arī apm 1200lm..

tapēc veikalā vienk jāpiemeklē atbilstoš lumenu skaits... ;)

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.