Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • -1 balsis
  • 2482 skatījumi

Vai tagad sadales skapī vienmēr ir drošinātāji?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Kā jau teicu iepriekšējā jautājumā, tad gribu pārgriezt sadales skapja kabeli savam kaimiņam, bet tas būtu bīstami.
Tagad manai mājai uzstādīja jaunu sadales skapi.
Vai tagad jaunajos sadales skapjos ir drošinātāji?
Es skatījos un jaunajā sadales skapī ir skaitītāji, bet vai drošinātāji var būt atseviški no skaitītājiem, piemēram, kaimiņa dzīvoklī?

Ja drošinātāji ir jaunajos sadales skapjos vai tos var izņemt ārā?

īī

Pirms 12 gadiem

Es kļūdaini nospiedu uz Labākā atbilde. Joprojām gribu dzirdēt Jūsu viedokļus!

Ilze Bērziņa, pirms 12 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Jūtu ,ka Ilze ir novesta līdz izmisumam :(
Kas tas ir par kaimiņu? Jauns,vecs? Dert nedzer - tātad ,iespējams, ar viņu var parunāt kā ar cilvēku.
Kā tas viss ir sācies? Naktī ,jādomā ,viņš pats guļ un tumbas izslēdz? Ar ko Ilze viņam ieriebusi ,ka viņš tā rīkojas? Vai tajā mājā ir tikai 2 dzīvokļi? Vairāk nevienu tas netraucē?
Es domāju ,ka gandrīz ar katru cilvēku var vienoties .Tikai jāatrod pareizie vārdi ,lai pārliecinātu tā nerīkoties.

pirms 12 gadiem  

Ilze Bērziņa, pirms 12 gadiem :

Vecs pensionārs. Nevar ar viņu runāt kā ar cilvēku. Viņš vienkārši uzskata mani par sliktu cilvēku, jo es ar viņu dažas reizes nesasveicinājos. Nē! Naktī viņš tumbas uzliek uz visskaļāko, ja tā var teikt par zemas frekvences skaņu, dūkoņu. Viņš atrodas virs manis, tāpēc citus zemas frekvences skaņa netraucē. Viņš manuprāt slimo ar marasmu. Viņš izliekas, ka neko nedzird.

Ilze Bērziņa, pirms 12 gadiem :

Es kļūdaini nospiedu uz Labākā atbilde. Joprojām gribu dzirdēt Jūsu viedokļus!

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Ļoti iespējams ,ka viņš patiešām tās zemās frekvences nedzird,jo uz vecumu sadzirdamo skaņu diapazons sašaurinās.Pats esmu secinājis ,ka nedzirdu dažādas sīkas pīkstoņas ,par kurām man jautā dēls :(
Negrībās ticēt ,ka tam vecītim nevar atrast kādu pieeju.Vēlams būtu atrisināt to visu pa labam,jo "karojot " attiecības tikai pasliktināsies ar katru reizi.
Varbūt vecītis mīl saldumus? Pārvari sevi ,uzcep kūku/ vai nopērc/ un aiznes vīriņam.Varbūt cilvēkam trūkst uzmanības,garlaicīgi vienam :(

Ilze Bērziņa, pirms 12 gadiem :

Nē, viņš to dara apzināti. Kad es esmu virtuvē, viņš tumbu bīda virs virtuves, kad esmu istabā, viņš bīda tumbu virs istabas, to var dzirdēt. Viņš acīmredzot dzird, kur es esmu.
Viņš nav viens, dzīvo ar vēl vienu traku veceni, kas arī izliekas, ka neko nedzird.

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Pilnīgi nezinu ko vēl ieteikt. Smags gadījums.
Vienīgi gribu piebilst ,ka parasti uguni ar uguni nedzēš... Ja nav iespējams sagaidīt saprātīgu rīcību no otra ,tad nekas cits neatliek kā saprātīgi rīkoties pašam un vēlams bez emocijām.Tas nav viegli šajā situācijā ,bet vēlu veiksmi!
Es paņemtu kādu ciema kukuli un ietu ar viņiem aprunāties.Sak' atnācu noskaidrot vai nevaram dzīvot bez domstarpībām.Varbūt ir kāds draugs ,kas ir ar mieru Tev pievienoties šajās sarunās,lai būtu 2:2.Tikai mieru!!!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Sadales skapji ir Latvenergo īpašuma, par jebkuru ļaunprātīgu bojājumu, draudz kriminālatbildība, nerunājot nemaz par to, ka lienot sadales skapī cilvēku var nosist vai vēl ļaunāk sakropļot un padarīt par invalīdu uz visu dzīvi.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Negribās ieteikt sliktus darbus. Pamēģini paņemt kaimiņu uz izturību. Pie viņa skaitītāja ir drošinātājs, pavelc mēlīti uz leju. Cik saprotu viņš ir gados un viņam būs jākāpj lejā ieslēgt. Tu atkal izslēgsi un atkal. Tad atliek vēl sadzīt adatas viņa kabelī. Ievērojot nelielus drošības pasākumus nav tik sarežģīti. Tas gan ir slikti un jau atklāts karš ar kriminālu piegaršu.

pirms 12 gadiem  

Ilze Bērziņa, pirms 12 gadiem :

Ko dos adatas viņa kabelī? Būs īssavienojums? Vai kas cits?

Juris Maksis, pirms 12 gadiem :

Nāksies manīt kabeli, jo atrast nolauztu adatu nemaz nav tik vienkārši. Kabelis būs padarīts nelietojams, bet labāk sāc ar regulāru drošinātāja izslēgšanu , kad troksnis.

Ilze Bērziņa, pirms 12 gadiem :

Jā, bet kāds būs elektriskais efekts? Vai viņš joprojām varēs lietot tumbas? Vai arī viņam pārstās darboties visas elektriskās ierīces?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Palasīju tavu iepriekšējo jautājumu.

Beidz dirsties, Ilze. Paņem 0,7 krievu šņabi un aizej pie kaimiņa uz «nopietnu sarunu». Tādā veidā viss atrisināsies krietni veiksmīgāk un rezultāts būs patīkamāks.

Griežot viens otram vadus, tu tikai palielināsi konfliktu starp jums abiem un ne pie kā laba tas nenovedīs. :)

pirms 12 gadiem  

Ilze Bērziņa, pirms 12 gadiem :

Viņš nedzer.

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Tā nevar būt. :D

krokijs, pirms 12 gadiem :

šai vēl nav miera :D es tādu kaimiņieni negribētu. Varu iedomāties kā tu saldēsi ka būsi pensijas gados :D

Ilze Bērziņa, pirms 12 gadiem :

Es kļūdaini nospiedu uz Labākā atbilde. Joprojām gribu dzirdēt Jūsu viedokļus!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

DamagE

+26662

 
sadales skapī kur ir elektro skaitītājs, vienmēr būs arī ienākošās strāvas drošinātājs pirms skaitītāja. šos drošinātājus protams mehāniski var izņemt un tikpat ātri ielikt vietā izmantojot krustiņa skrūvgriezi, bet viņi ir noplombeti, plombes bojāt nevajadzētu, jo par to sabeigšanu milzīgu sodu uzlikek gan pateretajam gan tam kas sabojāja viņas. griezt vadus Tev noteikti neiesaku, lai arī kādas būs stangas, kniebjot vadu virs drošinātāja var dzirkstles ar karstu izkususu metalu trapit uz sejas un acīs, kā arī UV starojumu - un vainīgo ātri vien atklās.
ja tomer vajag sabojat tiesi sadles skapii elektribu tad visdrosak butu atskruvet valigu pienakoso nulles un zemejuma vadus, tad lampinjas raustisies, elektronika sprakskes un kopumaa buus jautri. bet lai arī ko daritu ir 100% japarliecinas, ka sie pasi vadi neietekmes ari tavu un citu kaiminju dzivoklus.
pavisam launi butu uzlikt 1 lieljaudas diodi uz ienakosa fazes vada dzivoklii, par sadu joku pat pieredzejusi elektriki brinisies.

pirms 12 gadiem  

Ilze Bērziņa, pirms 12 gadiem :

Nē, es domāju griezt to vadus, kas ir viņa stāvā. Problēma, ka tur ir vairāki vadi, kas lien vecajā sadales un nav skaidrs, kurš vads ved uz viņa dzīvokli, jo vadi lien vecajā sadales skapī, bet mēģināt to uzlauzt nevar, jo būs liela skaņa un viņš un citi kaimiņi var izskriet ārā.

Kā noteikt, kas ir nulles, zemējuma?
Un kā uzlikt to diodi?

Ilze Bērziņa, pirms 12 gadiem :

Es kļūdaini nospiedu uz Labākā atbilde. Joprojām gribu dzirdēt Jūsu viedokļus!

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Arī griežot kabeli pie slodzes būs skaļš pasākums un kaimiņi var sākt mirkšķināt actiņās. Tas par diodi labs, bt izmaksas un pievienošana nebūs tev pa spēkam.

DamagE, pirms 12 gadiem :

parasti Fāzes vadi ir pēc krāsām atšķirami no pārējiem, tie būs brūnā, melnā vai pelēkā krāsā, savukārt nulle būs zilā krāsā un zemējums dzelteni zaļš [abas krāsas iestrādātas uz viena vada]
joprojām, par vadu griezšanu saku ka ta būs patiešām slikta doma, tajā vietā pat pilnīgi pietiks ka atrodot īsto drošinātāju, tam ar diegu aptisi smuku cilpiņu ap izslēgšanas ļipiņu, kastei durvis aizlīmēsi, un brīdī, kad tumba tiek pārvietota tieši virs tevis, parausi šo striķīti lai atslēdzas elektrība

DamagE, pirms 12 gadiem :

strīķīti jāparauj tā, lai tas pēc atslēgšanas nomuktu nost no drošinātāja, tad būs gan alibi, gan jautrāk nekā dabūjot elektrotraumu.
lai vairak ideju butu, vari ielikt foto bildi ar elektroskapi.

DamagE, pirms 12 gadiem :

bez vadu griezšanas taču ir vēl efektīvi pasākumi, kā piemēram mājas telefonam likt iezvanities ik pec noteikta briiza [paskastite parastitiek iemests rekins kura noradits telefona nummurs], vecukiem milaka nodarbe gan jau ir TV skatisanas, tad luuk, taa signalu var pabojaat vai vispar antenas vadaa naktii izlaadet liela nomināla kondensatoru, var uz tā vada uzskruvēt filtru kas vairak par 1 kanalu nelaus raadit, kad pati neesi majas uz centralapkures radiatora var uzlikt kaadu kaami kas skribi

Ilze Bērziņa, pirms 12 gadiem :

Vadi, kas iet uz viņa dzīvokli ir melnā krāsā. Sadales skapi atlauzt nevar, mēģināju. Tāpēc drošinātājiem piekļūt nevar. Viņa telefonu nezinu. Es jau viņam norāvu TV kabeli, bet šis atkal nopērk jaunu.
Kāds zina, kāds ir spriegums melnas krāsas vadā?

DamagE, pirms 12 gadiem :

sadales skapim ja ir sledzene kaa aplis un ieksaa trissturis, tad to trissturi ar knipstangam vajag vairakas reizes griezt preteji pulkstenja raditaja kustibas virzienam un skapis atversies, lielais resnais melnais kabelis var būt gan 380V gan 220V ; līdz 25A, tas atkarigs no dzislu skaita tajā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ja protams var iznemt. bet tas nav vajadzigs un nedrikst to darit jo pirmkart ja vajadzes pamainit kabeli starp skaititaju un maju tad noteikti vajadzes atslegt to no elektrotikla bet ka to vares izdarit ja nebus drosinataja. un tikpat labi drosinatajus var ielikt atseviski no skaititaja jebkura vieta sava maja. var pat uz katru pateretaju savu drosinataju uzlikt ja tas ir vajadzigs. bet katrai istabai tas manuprat ir vajadzigs.

pirms 12 gadiem  

Kristaps Bērziņš, pirms 12 gadiem :

teoretiski var ielikt dsavu drosinataju kaimina dzivokli bet kurs tad liks savus drosinatajus kaimina dzivokli.

Ilze Bērziņa, pirms 12 gadiem :

Nē, es nedomāju savus drošinātājus, man vajag tikai kaimiņa drošinātājus.

Ilze Bērziņa, pirms 12 gadiem :

Es kļūdaini nospiedu uz Labākā atbilde. Joprojām gribu dzirdēt Jūsu viedokļus!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.