Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2585 skatījumi

Kādu blīvi lai izvēlas gāzes plīts pieslēgšanai?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Esmu nomainījis vecu padomju laiku gāzes plīti pret mūsu gadu tūkstoša ražojumu (lietotu, gan), atslēdzot veco, tur pie gāzes vada savienojošās caurules gala bija man nezināma substance (tieši starp lokanās caurules izeju un gāzesplīts ienākošo cauruli). Tagad pieskrūvējot to rodas nedrošības sajūta, ka tur varbūt gāze noplūst tajā vietā, protams plīti nelietoju, kamēr nav noskaidrots viss kas un kā. Es te Matīsa tirgū esmu nopircis Paranīta blīvi par pāris santīmiem- vai tas ir droši?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris

+22646

 
Sāksim ar to ka gāzes noplūdes parbaudei uguni lieto tikai pilnīgi profāni vai pilnīgi idioti!Par blīvēm runājot paronītu var lietot bet sen vairs nelieto.Standarts ir plastmasas jeb pareizāk vtoroplasta blīves un tās tiešām var nopirkt arī dažos saimniecības preču veikalos.Gumijas blīves nedrīkst lietot jo nav zināms tās sastāvs,tā var sairt pēc dažam dienām vai mēnesiem.Protams var nejauši trāpīties gumija kuru gaze nenoārda ar laiku,bet tad jāzin tās marka.Tas tā īsi,vēlējums lai tie kas tikai doma ka kaut ko zina lai uz šādiem jautajumiem atbildes labāk nedod!!!!!

pirms 10 gadiem  

Āris, pirms 10 gadiem :

Ja jau esi to paronīta blivi iegādājies droši vari lietot,viņa būtībā ir tikpat droša kā plastmasas,tikai jāatceras ka drīkst savienojumā to likt VIENU reizi.Nākošo reizi pārskrūvējot savienojumu jāliek jauna blīve!

Jānis Vilnis, pirms 10 gadiem :

Paldies par komplimentu! Gadījās strādāt gāzes kantorī-gan-padomju laikos,noplūdes tika meklētas tikai ar sērkociņa liesmu,oficiālais trauks ar ziepēm vienmēr palika somā nelietots. Kam gan piekrītu-gumijas sastāvs gadu laikā ir mainījies,atzīstu kļūdu,lietot neiesaku! Ir gadījies kādas pussimts plītis pieslēgt...

Toms Krišjānis, pirms 10 gadiem :

Paldies par atbildi! Kā ir ar cepeškrāsns elektrības vadu, baumo, ka neesot vēlams to turēt gāzes vada tuvumā, jo varot rasties statiskā elektrība?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Vilnis

+4330

 
Neuzrakstīji-runa ir par dabas gāzi,jeb-balona. Tā ''nezināmā substance" varētu būt-paliekas no santehnikas lentas,kas lietota tāpēc,ka gals pievadam nav gluži līdzens un nepieguļ blīvei. Labojams ar parastu vīli. Blīvēt ieteiktu ar gumijas,jeb plastmasas riņķi- puscollīgo,daži santīmi jebkurā saimniecības veikalā. Pārbaudīt savienojumu-ar ziepjūdeni,neoficiālais variants-ar sērkociņu.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Gāzes pievadam kopš civilizācijas ēras sākuma izmanto gumijas cauruli. Tātad der arī gumijas blīves. Labāk un drošāk būs plastmasas. Santehnikas nodaļās vari nopirkt.

pirms 10 gadiem  

Jānis Vilnis, pirms 10 gadiem :

Īsti nezinu-kā bija civilizācijas sākumos,bet-man tas kantoris apkuri atļāva pievienot tikai ar speciālu trubu,no ārpuses plastmasa,iekšā vēl vairāki slāņi no daudz kā... 10 Ls. metrā,galos iekausētas plastmasas blīves.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 10 gadiem :

Man plītij ir universālā automašīnas gumijas degvielas padeves caurule,jo vecā bija nolietojusies un uz vietas nekas cits nebija pieejams.Konsultējos ar gāziniekiem,ka tāds variants arī derot,vienīgi tad tas prieks būs dārgāks.

apnicis šis muļķu portāls, pirms 10 gadiem :

gāze saēd visas tās pašas gumijas, ko benzīns, tā ka ar to tiešām vajag uzmanīties...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Narvils

0

 

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Vilnis

+4330

 
Par statisko elektrību-pilnīgas muļķības! Vēl kāds ieteikums-ja liec lietotu plīti,kas kādu laiku stāvējusi-izjauc un un iesmērē ventiļus aiz grozāmajiem rokturiem-labi,ja ir kāda tehniska smēre,bet-derēs arī parasti tauki. Ja mājās ir skrūvgriezis un galva uz pleciem-sapratīsi,kā tikt klāt!

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ja tā parazīta blīve ir vajadzīgā diametra, tad kas tur slikts? ar to pašu Fairy uz švammītes uztaisi putas un apskaties vai neburbuļo un viss būs skaidrs...

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Ar uguni uzreiz var redzēt, ja nāk garām. Galvenais jānoslēdz padeve, ja netīšām kaut kas aizdegas. Gāze nav rotaļmaisījums un ja nav pieredzes un iemaņu, neieteiktu spēlēties. http://www.youtube.com/watch?v=arhgNHJIRAw

pirms 10 gadiem  

Āris, pirms 10 gadiem :

Daini,Tev ar padevi viss kārtībā??Par kādu uguni Tu runā?Vai par maz bojā gājušo šajos ar gāzi saistītos incidentos?????

Dainis Bērziņš, pirms 10 gadiem :

Āri, tad jau tu nemaz neizmanto gāzi, ja dedzināt nedrīkst? Visu grīdu ar fairy nolaisti un tolkas kā nav tā nav. Nopērc propāna detektoru, ja tev ir bail. Es visu ar špicku pārbaudu un tā darīšu arī turpmāk. Cik bojā gājušo bija 2013. gadā no balona pārbaudes ar uguni?
Vienīgā nelaime ir nezināšana un dēl savas neprasmes nevajag šausmināties par citiem un sprēgāt ar mīnusiem :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.