Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Miks Cielavs

+53

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1363 skatījumi

Vai var garantijā dodot preci samainīt to pret ko dārgāku ar manu piemaksu

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Ja man prece ko nopirku ar trīs gadu garantiju, pēc 5 mēnešiem ir saplīsusi (planšete) jeb nelādē vai es to varu samainīt šajā vekalā pret kādu citu, dārgāku preci ar manu piemaksu?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ne tieši, bet vari.
Patērētāju aizsardzības likuma 28.pants saka, ka gadījumos, kad defekts atklājas ātrāk kā 6(sešus) mēnešus pēc preces pārdošanas, patērētājam ir tiesības izvēlēties starp šādiem variantiem:
1) attiecīgi samazina preces cenu;
2) novērš preces neatbilstību līguma noteikumiem vai atlīdzina patērētājam izdevumus par neatbilstības novēršanu;
3) apmaina preci pret tādu pašu vai ekvivalentu preci, ar kuru būtu nodrošināta atbilstība līguma noteikumiem;
4) atceļ līgumu un atmaksā patērētājam par preci samaksāto naudas summu.

Izmanto iespēju atcelt līgumu un saņemt naudu atpakaļ un tad pērc citu - dārgāku.

Pēc 6 mēnešiem šāds variants vairs nepastāv!

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Viktors Buls

+2416

 
tās tikai tavas un veikala savstarpējās attiecības... ražotājs ražo preci un garantē savam izstrādājumam uz katru mezglu konkrētu laiku... valstī ir likums, ka pārdevējs garantē savam pārdotajam izstrādājumam 24 mēnešu spēju darboties... ja ražotāja noteiktā garantija ir beigusies, bet valstī noteiktajai laiks vēl nav beidzies, tad sākas pārdevēja problēmas...
mums pilnas bodes ar vienreizējās lietošanas planšetēm, kurām ražotāja garantija ir tikai 12 mēneši...

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ēriks

+4393

 
nu jau gan.. neviens netiesājas, nečakarējas, neņemās. No kurienes visi šie murgi.. Ja ir garantija, tad mantu apmaina vai saremontē un miers. Ja lielākā veikalā pirkts, tad vispār nebūs ne runas par kaut kādu piemaksāšanu un citas preces ņemšanu. Viņiem vienalga. Bateriju problēmas parasti vispār neatiecas uz garantiju, bet planšete saplīsa pēc 5 mēnešiem, Mikam iedos citu un miers. Var mēģināt pajautāt uz vietas par piemaksāšanu un citas ņemšanu (ja pirki skaidrā naudā, jeb bez nomaksas) bet veikaliem pašiem nav nek,adas atbildības par to mantu, viņi pa taisno griežas pie izplatītāja un tas savkārt pie ražotāja. Viņiem daudz lētāk sanāk visu apmainīt un punkts.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nē, bet garantijas ietvaros var saremontēt vai apmainīt salūzušo lādētāju pret jaunu. Sev piederošo preci varat pārdot un iegādāties citu, tajā pašā vai jebkurā citā veikalā, dārgāku, lētāku, kā patīk.

pirms 10 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Zini savas tiesības un neatņem citiem iespēju tās izmantot
http://likumi.lv/doc.php?id=23309
Vari visu nelasīt pietiks ar 13.3. un 28.

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Pirmkārt, tur nekas nav teikts par to, ka var samainīt pret citu dārgāku, otrkārt, likumos ir daudz kas sarakstīts, lai pārdevēju piespiestu Patērētāju likumu pildīt būs jāvēršas tiesā, neviens pārdevējs labprātigi pēc vairākiem mēnešiem preci tāpat vien neapmainīs un neko neatlīdzinās, būs jātaisa ekspertīzes, lai noskaidrotu kā vainas dēļ prece ir salūzusi, veikala taisītā ekspertīze noteikti būs veikala labā, nāksies izdot pamatīgu naudiņu, lai uztaisītu neatkarīgu ekspertīzi, vērstos tiesā

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

vismaz 5 gadus tiesātos, un rezultātā tas viss izmaksās 3 reizes dārgāk nekā to planšetnieku vienkārši izmest miskastē un nopirkt jaunu. Tā ka kasīties un savas tiesības pierādīt neieteiktu, drīzāk nodot garantijas remontā, salabot, nomainīt lādētāju, un tad var darīt, ko grib.

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Ja pārdevējam viena likuma daļa par līguma atceļšanu nav saistoša, kāpēc, lai cita par remontu būtu; diskusija par to vai defekts ir iedzimts vai iegūts var notikt jebkurā gadījumā.
Kultivējot domu, ka nevajag ķēpaties, jo nedod Dievs, vajadzēs tiesāties tiešām nekas neuzlabosies.
Jo vairāk būs uzstājīgu un zinošu pircēju, jo pārdevējam nāksies apgūt arī citus Ptl pantus un agri vai vēlu arī tiesas šadas lietas izskatīs ātri un nesāpīgi, ja līdz tāda lieta vispār nonāks.

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Par pirmkārt, cilvēks pats jautājuma teica "ar manu piemaksu", tātad, izmantojam iespēju atcelt līgumu, saņemam naudu, pieliekam iztrūkstošo un "maiņa" pret dāgāku ir notikusi.

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Garantijas remonts ir ražotāja pakalpojumus un standarta prakse, bet preces atgriešana 6 mēnešu laikā gulstās uz pārdevēja pleciem, respektīvi, pārdevējs tādu preci pādot vairs nevar, tā ka darīs visu, lai tiktu konstatēta lietotāja vaina. Diemžēl jūs dzīvojat Latvijā, un to aizmirst nevajag!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.