Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1060 skatījumi

Metināmais pusautomāts sit ārā korķus.

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Paņēmu jaunu metināšanas pusautomātu. Sākumā viss bija kārtībā un strādāja. Kādu stundu pametināju, izslēdzu ārā un aizgāju uzpīpēt. Kad atnācu un slēdzu iekšā, tā momentāli izsita telpai drošinātājus. Mēģināju pie dažādām rozetēm, bet kā mēģinu ieslēgt, aparāts, neizdvešot nekādas pazīmes izsit drošinātājus.
Kas varētu būt pa vainu, ka viņš bez nekādām pazīmēm sāka tā darīt?

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Manas domas ,ka drošinātāji par vāju.Lai pārliecinātos , ļauj drošinātājiem "atpūsties" un tād mēģi ieslēgt.Rozešu maiņa neko nedos ,ja visas rozetes iet caur vienu un to pašu drošinātāju/ ja nu vienīgi kāda rozete ir bojāta /.
Mana doma ir sekojoša - drošinātājs darbojas no slodzes uzsilstot un ja slodze ir par lielu tas atslēdzas.Domāju ,ka joprojām drošinātājos ir bimetāla plāksnīte, kas no siltuma deformējās un atslēdz kontaktus.Tātad - nostrādājot stundu ,drošinātājs jau bija silts , bet vēl neatslēdzās , jo patēriņš bija vienmērīgs.Ieslēgšanas brīdī patēriņš uz brīdi ir lielāks kā ieslēgtam agregātam un drošinātājs atslēdžas , jo bija jau daļēji uzsilis un pusceļā lai atslēgtos.Pirmo reizi ieslēdzot drošinātājs bija auksts un tādēļ slēgšansas "pīķi" izturēja.
Gan jau kāds elektriķis izstāstīs pareizāk :)Es tikai padalījos ar savām domām un pieredzi.

pirms 9 gadiem  

Mārtiņš Čapass, pirms 9 gadiem :

Es mēģināju slēgt arī pie rozetes, kurai ir cits drošinātājs.Vai tad, ja pie vainas būtu drošinātājs, metināmajam aparātam nevajadzētu kaut mazas dzīvības pazīmes izrādīt brīdī, kas izsit drošinātāju? Viens ko es domāju, pie vainas nevarētu būt metināmā ieslēgšanas slēdzis vai dzesēšanas ventilators?

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Arī tas ir iespējams, ka vaina slēdzī, bet ja metināmai ir jauns, tā kā negribās ticēt.
Vai visām rozetēm drošinātāji ir vienādi. Nezinu kas par metināmo pusautomātu , bet iespējams ,ka ar 10A drošinātāju ir par maz un vajag 16A.Tas viss gan ir arī saistīts ar vadu škērsgriezumu un nevar tā likt lielus patērētājus pie katras rozetes.Man ir 3fāzu pusautomāts, attiecīgs vadu šķērsgriezums un 16A drošinātāji uz fāzēm.

Mārtiņš Čapass, pirms 9 gadiem :

Man ir vienfāzes metināmais. Ņemot vērā, ka poļu ražojums, tad par slēdzi var arī nebrīnīties. Būs jāpamēģina šodien kas sanāks un tad jau varēs domāt tālāk.

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Vai tad jaunam garantīja neeksistē? Sāksi rakāties,pazaudēsi garantīju.Domā tas ir tas slēdzis ar kuru maina amperāžu?
Man ir šads metināmais
http://www.bitcom.lv/lv/Majai_un_darzam/Metinasanas_aparati/TELWIN_Telmig_183_2_Turbo_Metin_anas_pusautom_ts_BG308950.html

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.