Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 969 skatījumi

Bateriju lādētājā uzlādes procesā mirgo gaismiņa, kāpēc ?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Man ir bateriju lādētājs "SONY BCG-34HS2K" (2xAA2000mAh), ar kuru varu atkārtoti uzlādēt lietošanai piemērotās AA un AAA tipa baterijas. Līdz šim vienmēr ir bijis tā, ka ieliekot lādētājā baterijas un lādētāju iespraužot rozetē, iedegas dzeltena gaismiņa, kas deg visu uzlādēšanās laiku kamēr baterija(s) pilna(s), tad tā izdziest. Vakar ieliku modinātājpulkstenī vienu maz lietotu "MediaRange" uzlādējamo bateriju (2.1000mAh), bet pulkstenis nedarbojās, tādēļ bateriju nolēmu "pabarot". Ieliku bateriju lādētājā un iespraužot lādētāju rozetē viss bija kā parasti, taču pēc dažām minūtēm dzeltenā vienmēr degošā gaismiņa sāka te iedegties, te izdziest. Atstāju kādu lai
Vai tas nozīmē, ka konkrētā baterja ir izsmēlusi savu darbresursu un ir izmetama ? Pamēģināju citas baterijas, tās normāli lādējās.
Tajā sakarā vēl viens jautājums- ja lādētājs paredzēts 2000mAh, bet baterija ir, piemēram, 2100mAh vai 2600 mAh, vai tas nozīmē, ka tā nekad netiks uzlādēta līdz galam pat pēc pilnas uzlādes ?

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Par to lampiņas mirgošanu vajadzētu būt aprakstītam lietošanas instrukcījā, bet iespējams ,ka lādējamā baterīja ir savus resursus izsmēlusi.Ja visas sastāvdaļas ,kas nepieciešamas ķīmiskajam procesam un elektrības ražošanai ir beigušās, tad baterija jāmet ārā.
Ja lādētājs paredzēts 2000mAh baterijai , bet tiek lādēta ,piem.,2100mAh baterija , tad lādēšanas laiks būs lielāks un viss. Pie tam ar mazāku amperāžu lādējot un ilgāk baterija/ akumulātori arī ilgāk un labāk tur lādējumu.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Biju saskāries ar ļoti līdzīgu situāciju.Bet pēc sarunas ar zinošāku cilvēku,noskaidroju,ka lādēt vajag ''pa pāriem'' vienādas ''amperāžas'' akumulatoriņus. Arī ''dzīves ilgums'' esot ap 2-3 gadiņi (atkarībā no ražotāja ).

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Kā saka pamacībā varianti varot būt divi:
a) baterija ir nolietojusies
b) tiek mēģināts uzlādēt nepareiza tipa baterija (der tikai Ni-MH)

pirms 8 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Par to tipu neiedomājos :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.