Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1071 skatījumi

Ko var darīt ar apaviem kuri visu laiku uzlādējās un viam kam pieskaros sit pa nagiem?

Skaistums un stils » Cits

Piemēram: Braucot ar auto kāpjot lauka uzsit pa nagiem, ja pieskaros metālam, sākumā domāju kautkas masinai, bet kad braucu ar citiem apaviem tā nav. Tad piemēram izdarīju joku un palūdzu draudzenei aizslēgt durvis dodot atslēgu abi atrāvāmies un ne vienu reizi vien. Tagad pametu viņai atslegas. :D Ka arī sit pa nagiem ja staigājot pa veikalu pieskatos kādam metāla plauktam. Kad ir citi apavi tad nekas tāds nav. Tā jau interesanti itka sirds stimulators, bet pēc laika sāk apnikt un uzdzen bailes pieskarties metālam. Varbūt kads ir saskāries ar tādu problēmu un ir kādas idejas, ko vaētu darīt lietas labā!

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Ja Tu domā ka vainīgi konkrētie apavi tad izeja ir vienkārša,pirms kāpt ārā no mašīnas ar atslēgu pieskaries mašīnas metāla virsmai jebkurā vietā un statiskais lādiņš būs prom.Parasti statiskais lādiņš rodas sintētiskam apģērbam berzējoties vienam pret otru.Šinī gadījumā apavi ir vienkārši labs izolators kurš neļauj sprieguma potenciālam izlādēties zemes virzienā.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
risinājums viens - pirms kāpšanas ārā turēties pie auto metāliskās daļas.
Ja esi jau izkāpis ārā - atcerēties un nelikt roku uzreiz klāt, bet paņemt auto atslēgu aiz metāla daļas un pielikt to pie virsbūves. Man vecajai mašīnai bija sintētiski beņķa pārvalki un tumsā atslēgu pieliekot pie durvju stūra lēca tādas dzirksteles ka prieks.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Nedomāju ,ka vaina ir tikai apavos.Ja nu vienīgi apavi ar gumijas vai plastmasas zolēm neļauj aizplūst statiskajai strāvai, kas pēc manām domām rodas gan mašinas krāsotajam korpusam uzlādējoties no gaisa plūsmas ,gan arī sintētiskajam apģērman rīvējioties pie kustībām.
Mašinām liek pie korpusa tādas siksniņas ,kas aizvada statisko strāvu uz zemi.Runā ,ka tādi samazinot statisko strāvu un līdz ar to arī cilvēks tik ātri nenogurstot.Neesmu pats pārbaudījis.
To ,ka apavu zoles no sintētiska materiāla vai gumijas aiztur statisko strāvu ,pārliecinājos ,kad VEFā gadījās piedalīties krāsošanas līnijas ierīkošanā ar elektriski uzlādētu krāsu.Kad pieskāros pie metāla, dabūju tādu belzienu ,ka gandrīs nogāzos.Krāsa tika uzlādēta ar vairākiem tūkstošiem voltu.

pirms 11 gadiem  

Magnum PI, pirms 11 gadiem :

Arī man tā bija apmēram pirms kāda mēneša,izkāpjot no mašīnas un pieskaroties durvīm,dabūju pa pirkstiem.Bet nu jau kādu laiku nav tā,lai gan apavus un apģērbu velku to pašu.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Var būt tas atkarīgs arī no gaisa mitruma - jo sausāks gaiss ,jo lielāka iespēja veidoties statiskai strāvai.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.