Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 587 skatījumi

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Tādēļ iesaku izvēlēties piem. silti pelēku toni - ko līdzīgu pelēka lina audumam.Pelēko toņu ir ārkārtīgi daudz un tie paliek atmiņā kā pelēki , bet mainoties apgaismojumam var pamanīt kā tas mainās.Vai ir ārā saule vai ziema vai vasara - viss atspoguļosies sienas tonī un to mainīs. Uz zaļgana, rozā vai zilgana šīs izmaiņas nebūs manāmas, jo galvā būs definēts , ka tā ir zaļa un viss. Arī gleznu , foto, vai aizkarus pie tādas sienas grūti piemeklēt. Telpā ar pelēkām sienām var ienest krāsainību ar aizkariem gandrīz jebkurā tonī, jo nav jāsaskaņo ar konkrētu sienas toni. Ja sienas ir tik pat raibas kā grāmatu plaukti, mēbeles un aizkari, tad telpa izskatīsies maza. Tā pat nav vajadzības krāsot griestus un sienas atširīgos toņos.Vajag izvēlēties pietiekami gaišu toni un krāsot vienā tonī. Esmu pamēģinājis krāsot vienā tonī sienas griestus ,arī grīdu,durvis un radiatorus.Sākumā var likties vienmuļi, bet ,kad ienes mēbeles, tās izceļas. Nav cerību izcelt brošu uz puķainas kleitas.

pirms 3 gadiem  

Ivars Magone, pirms 3 gadiem :

Kas attiecās uz krāsas toni, tad to nosaka kurā debespusē atrodas logi. Ir krāsojamās tapetes ar skaistu, piemērotu rakstu un atliek tikai uzklāt pareizi izvēlēto toni.

Ivars Magone, pirms 3 gadiem :

Modes tendencēm līdzi seko tapešu ražotāji. Atliek izvēlēties stilu savai mājai. Guļamistabai neliels buduāra piesitiens dod intīmu un omulīgu gaisotni. Tā gan ir katra personīgā gaumes izjūta.

Egils Dālmanis, pirms 3 gadiem :

Jā, ir tāda teorīja , ka, izvēloties sienas toni , jāņem vērā debespuses, bet to es praksē vairāk paturu prātā kā pielietoju. Tāpat mēdz krāsot loga sienu baltu, jo tā ir vistumšākā telpas siena jo atrodas ēnā. Protams, veidojot interjēru, viss kādreiz apgūtais Māklsas akadēmijā, tiek izmantots un apvienojot ar pieredzi likt lietā, bet esmu nonācis pie secinājuma , ka ļoti retos gadījumos tam ir būtiska nozīme.
Tapešu ražotāji vairāk seko līdzi naudas plūsmai kontā ;)

Egils Dālmanis, pirms 3 gadiem :

Pārlasīju savu komentāru un secināju , ka uzrakstīto var nepareizi saprast. Biju domājis ka būtiska nozīme nav krāsu ietekmei uz cilvēku, kad iet runa par sienām.Protams visas praktiskās un teorētiskās zināšanas ,gan no mākslas vidusskolas, gan augstskolas ir summējušās ar pieredzi un tu pat gribēdams nevari uztaisīt kādu interjēra projektu neņemot vērā šis zināšanas - viss notiek zemapziņā.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Runājot par krāsojamajām tapetēm - tās varētu izvēlēties , ja sienas ir ar sīkām plaisiņām / lielās plaisas vienalga vajadzētu izgriezt un aizšpaktelēt /. Ja sienas ir nelīdzenas un tā nav tik viegli izlīdzināt, vajadzētu izvēlēties tapetes ar izteiktāku faktūru, bet ar izjūtu - nepārspīlēt.Man grūti iedomāties mūsdienīgu dzīvojamo telpu , kurā varētu vai vajadzētu sienu dalīt horizontāli kā to mēdza darīt pirms 100 gadiem.Vienīgi , ja visas mēbeles ir no tiem laikiem un grib atdarināt tā laika stilu, bet tā ir smalka lieta un neprofesionālis netiks galā, jo jāpārzin tā laika stilu iezīmes.
Ilze, nedomāju , ka runa ir par 100 un vairāk kvadrātmetru telpu, kurā varētu domāt par kādas brīvas sienas akcentēšanu ar dekoratīvām ,musturotām tapetēm. Ja arī telpā / runāju par ~20kvm / paliek kāda mazāk noslogota siena - lai paliek , nevajag pārbāzt telpu. Izvēlies neitrālu sienas toni un uz tā viss izskatīsies labi. Krāsāina siena ,lai kādā tonī tā arī nebūtu, vienmēr paliks atmiņā šajā tonī

pirms 3 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Ja telpa nav liela, nevajadzētu aizrauties ar rakstāinām tapetēm.Jārēķinās , ka telpā būs arī mēbeles un daudz kas cits. lai nav tā , ka rezultātā nevar ne bildi pie sienas pielikt, ne pats ienākt ;) Sienas, arī griesti un grīda ,faktiski, ir tikai fons visam , kas atradīsies telpā. manuprāt nav tādas tapešu vai krāsu modes.Lielākoties to visu izdomā preču tirgotāji. Visa veida tepetes ir vienmēr pielietojamas. Viss atkarīgs kāda ir telpa, kādā stilā to vēlas iekārtot un kas tajā atradīsies. Protams, nav mazsvarīgi , kam telpa paredzēta - dzīvojamā istaba,virtuve,guļamistaba vai bērnu istaba. Ja mēbeles aizsedz lielu daļu sienas un grīdas, tad noteikti nevajadzētu tapetes izvēlēties raibas, lai nepadarītu visu vienlīdz raibu. Nevajag jūsmot par skaistiem tapešu rakstiem aizmirstot par mēbelēm. Ja telpas ir plašas un tajās ir maz mēbeļu, tad var izvēlēties kādu sienu vai sienas daļu akcentam un tur uzlīmēt raibākas vai krāsainākas tapetes - piem. guļamistabā gultas galvgalī.

pirms 3 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 3 gadiem :

Paldies par tiešām vērtīgiem padomiem!bEs jau līdz šim pirku, kas tik lētāks, bet tagad gribu savas mājās justies maksimāli komfortabli.

Egils Dālmanis, pirms 3 gadiem :

Kādas tagad ir sienas - krāsotas vai ar tapetēm?

Ilze Zundāne, pirms 3 gadiem :

Ar tapetēm. (plānajām).

Egils Dālmanis, pirms 3 gadiem :

Tad būs jāsāk ar to , ka jāsamērcē un jānoņem vecās tapetes. Vai to darīs amatnieki vai mēģināsiet pašu spēkiem? Ja pašu spēkiem , bet pietrūkst zināšanu, var paskatīties video Youtube.Tur krievu valodā ir samērā labas pamācības kā veikt šos darbus. Materiāli gan ,bieži, ir citi kā pie mums , bet princips nemainās. https://youtu.be/2AQr3FfEA6M

Ivars Magone, pirms 3 gadiem :

Ja var redzēt "NTV stils" Daudzveidīgi raidījumi no mājas līdz dārzam un ne tikai.

Ilze Zundāne, pirms 3 gadiem :

Bet, ja vecās taprtes ir plānās un nekur nav atlīmējušās un piesedz sienas negludumus,plaisas, tad arī jāņem nost? Tak siltākas sienas, ja kārtu vairāk...:)

Ivars Magone, pirms 3 gadiem :

Skopais maksā divreiz. Vecās tapetes ar laiku kritīs nost kopā ar virsū līmētajām. Siltuma tur tik daudz, cik melns aiz naga. Mana sievasmāte sūdzējas par aukstu sienu, jo patika tā sēdēt atspiežoties. Ātrumā noliku sienu ar 5mm putoplastu un tapetes pa virsu. Pagaidu variants, silta siena un visi apmierināti.

Egils Dālmanis, pirms 3 gadiem :

Es arī silti ietektu tās vecās tapetes ,tomēr, noņemt nost, jo nevar zināt kā tās uzvedīsies pēc gruntēšanas , kas ir obligāti un pēc jauno tapešu uzlīmēšanas. Izplešanās koificents no mitruma var būt dažāds un nav nekādas garantījas , ka ,nožustot, neizveidojas dažādi nelīdzenumi. Es neriskētu.
Visu vajag dasrī tā kā tas jādara, lai nebūtu jāpārtaisa.Lai uz tausti siena būtu patīkamāka var darīt kā saka Ivars , bet es izvēlētos plāno korķi. Nav man ticības putoplastam :(

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kerija Parkere

+480

 
Vispār pēc DEKO skatīšanās secinu, ka perfektas sienas ir pagātnē. Sienas no visa kā notīra, gruntē un nokrāso. Gadalaiku maiņā tapetes plaisā... Abgunstes muižā ir vecas , noskrupušas sienas, bet viss cits - elegants.

pirms 3 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kerija Parkere

+480

 
Dekoratīvais apmetums koridorī kalpo nevāji!!!!

pirms 3 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.