Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Mārtiņš

+716

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1045 skatījumi

Dīvains jautājums. Lasīt aprakstu!

Socialās zinātnes » Cits

Tātad, šodien laukā sēžot un domājot visādas domas par dzīvi, par dzīves jēgu n shit, man prātā ienāca doma, pareizāk jautājums. Dažreiz nākas dzirdēt par jauniem, maziem bērniem, kuri slimo ar kādu nāvējošu slimību ( vēzi or smth), viņi zina, ka viņu laiks pienāks kkad drīz, un būs jāmirst gribot negribot. Es nesaprotu, kā viņi spēj pieņemt to, ka viņi mirs. Viņus taču sagaida nezināmais. Viņi nezin, kas notiks pēc nāves, kur viņi paliks un kā tas būs. Kā viņi var pieņemt tādu likteni un aiziet tik mierīgi no dzīves? Pat man ir grūti iztēloties, kā tas būs, kad gals klāt. Kā var tik mierīgi to pieņemt.. Es zinu, ka dīvains man tas jautājums, bet vienalga, varbūt kāds man var dot kādu mājienu, kko saprašanai?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris

+9765

 
šeit jau cilvēki raksta,ka bērns jau to neapzinās,bet man reizēm skatoties uz maziem bērniem kādreiz ienāk prātā doma,- kā no tik mīlīgas mazas būtnes beigās izaug pilniigi kropļi(morālie),bandīti,zagļi un nekauņas...

pirms 11 gadiem  

Oto , pirms 11 gadiem :

pubertāte sačakarē

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Drīzas nāves apzināšanā vairumā gadījumu ir vairākas fāzes. Viena no pirmajām ir panika, pēdējā - apātisms. Ir gan arī cilvēki, kas spēj uz to visu paskatīties plašākā perspektīvā. Pie tam nolemtie slimnieki nezin konkrētu laiku un šī apzināšanās var būt krietni vēlāka, nekā no malas izskatās. Psiholoģijā to visu māca, diemzēl slinkums meklēt labus avotus, Gūgls pārāk daudz mēdijus bāž virsū šajās tēmās.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Vārds Uzvārds

+7307

 
Un atkal sākas šitie garīgie pekstiņi. Vai tiešām nav nekā labāka, par ko domāt, kā karotes nolikšana?

"Viņi nezin, kas notiks pēc nāves, kur viņi paliks un kā tas būs."
Viņi būs beigti. Punkts. Tiklīdz kā smadzenēs izlādēsies pēdējā sinapse, tā viņi kļūs par biodegradējošos masu. Nesaprotu, kādēļ no nāves daži uztaisa tādu drāmu? Nāve ir katra dzīves cikla loģisks noslēgums - vai tā pienāk ātrāk vai vēlāk patiesībā ir visai mazsvarīgi - katru rītu izejot no mājām pastāv iespēja, ka tevi pārdesmit metrus tālāk notrieks auto, un ja tu ar šo faktu nerēķinies, tad tev galvā ir problēmas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ego

+79135

 
Arī tev "būs jāmirst gribot negribot" pieņem tu to vai nepieņem.
Kāds droši vien tic aizkapa dzīvei kuru gandrīz visas reliģijas iztēlo kā pat labāku par īsto. Ja es ko par šo tēmu nesaprotu, tad tikai to - kā var ticēt, ka konkrētais cilvēks ir pelnījis to labāko variantu, pašam tak savus grēkus vajadzētu zināt un to, ka tāda šmaukšanās, melošana un kukuļdošana kā dzīves laikā ar to vietu ierādītāju nez vai cauri var iet

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Ieva D

+7100

 
mazie bērni vēl īsti neaptver notiekošo. Viņi nāvi neizprot, kā to izprot pieaugušie, it īpaši, ja ģimenē nav nācies ar to sastapties. Turklāt maziem bērniem neviens nesaka, kas notiks. Neviena mamma to nedarītu.

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Muļķības. Dažs labs bērns nāvi saprot labāk kā vairums pieaugušo. Tā tik tāda šabloniska iebiedēšanas metode. Citās kultūrās bēres ir priecīgs notikums.

Ieva D, pirms 11 gadiem :

no Kā runāt ar bērnu par nāvi jeb Stāvot aizas malā
"Sešus gadus vecs bērns var neuztvert nāvi kā neatgriezenisku faktu un var iztēloties, ka mirušais cilvēks dzīvo kaut kur citur. 7-10 gadus veci bērni var pieņemt, ka mirusī persona vairs neeksistē pazīstamajā ķermenī, taču var turpināt ar to sarunāties, it kā attiecības ar viņu turpinātos. Nobriedušam 11-12 gadus vecam bērnam var būt sava nāves izpratne; viņi vairāk domā par to, kas notiek pēc nāves."

Oto , pirms 11 gadiem :

skaidr, tātad ticīgie ir iesprūduši 7-10 gadu vecu bērnu domāšanā, tā jau man vienmēr ir licies ;)

Ieva D, pirms 11 gadiem :

ak Dies, Uldi un Oto - vai jums IR bērni???

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.