Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Artūrs

-176

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3477 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Skapī, vai aiz tā vajag sasliet kālija permanganāta šķidumu, (5g uz 100 mL ūdens). Tad dzīvsudrabs oksidēsies par oksīdu un nekaitēs veselībai.
Otrs variants ir izkaisīt skapī un aiz skapja sēru(var nopirkt dārzkopības veikalos). Sērs reaģē ar dzīvsudrabu veidojot HgS.

pirms 14 gadiem  

Raimonds Silanžs, pirms 14 gadiem :

Protams, ka vajadētu to skapi arī atbīdīt un atrast to dzīvsudrabu un ja dzīvsudrabs ir atrasts to var savākt ar amalgamētu vara plāksnīti. To kas nav savācams apstrādā kā iepriekš rakstīts.

Ivo M. , pirms 14 gadiem :

Es tādā gadījumā izmantoju putekļusūcēju.

Andris Petersons, pirms 14 gadiem :

ar putekļsūceju tu izkais to pa visu telpu un palielini tā kocetrāciju gaisā tad jau sūceju būtu jaizliek pa logu arā kaut kā tā

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ģirts Avotiņš

+7820

 
Man aizdomas rada "lielu termometru"... Tas gadījumā nebija lielais termometrs ar kuru vecā mamma mērija ūdens temperatūru, marinējot gurķus? Ja jā, tad vari neuztraukties, tas pilnīgi noteikti bija spirta nevis dzīvsudraba termometrs un spirts jau sen ir iztvaikojis.

pirms 14 gadiem  

Andris Petersons, pirms 14 gadiem :

Droši vien. Jaskatās uz skalas ,vai tā nav pāri 180c tad gan vērts uztraukties ,bet lai dzīvsudrabs pilnīgi iztvaikotu vajg vissmaz nedeļu pa tolaiku pamanītu tos spidīgos graudiņus ,tā kā tie nav atrodami -visticamāk spirts.

Artūrs, pirms 14 gadiem :

Jā tas bija tas lielais termometrs ar kuru mēra udens temperatūru marinējot gurķus!

Ģirts Avotiņš, pirms 14 gadiem :

Tad uztraukumam nav pamata, vari atsaukt visus šamaņus un droši ķerties pie Jaunā Gada sagaidīšanas ;) Tas bija tikai spirts...

Andris Petersons, pirms 14 gadiem :

tad atslābsti saslukistilu un viss

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Andris Petersons

+2603

 
ja tu nezini kad tas saplīsa ,tad viticamāk tas jau ir izgarojis, un to visu esi ieelpojis. Varbūt tajā bija tas sarkanais spirta šķīdums,tas ir nekaitīgs bet dzivsudrabs, gan ir ļoti kaitīgs šāda telpa ir ļoti ilgi javeidina drēbes no skapja vispār nedrīkst vilkt mugurā tās jaiznes arā un spēcīgi japurina pēc tam jaizmazgā zemā temperatūrā un jažāvē ara apstākļos un tas pats attiecas uz paklāju ja tāds ir.

pirms 14 gadiem  

Artūrs, pirms 14 gadiem :

Muterīte apgalvo ka redzēja sudraba mazas bumbiņas, bet kad gribēja ar lapiņu salasīt tad viņas aizbēga!

Andris Petersons, pirms 14 gadiem :

Tad gan tas ir dzivsudrabs un ja tas vairs nav atrodams tad irizgarojis ,jaiztīra skapis un drēbes ,un vajadzētu apmeklēt ārstu laiizdara analīzes uz smagajiem metālim.Tas ir nopietni.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

SASIT SKAPĪ OTRU ,BŪS VAIRĀK .TAD ŠIE SAVILKSIES KOPĀ.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.