Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Viktorija Vitola

+5509

 
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2896 skatījumi

Kapēc tik grūti atmest smēķēšanu?

Veselība » Cits

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

gints šelders

+8262

 
Tāpēc ka esam vārguļi un muns nav gribasspēka,man tai skaitā:)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Atmest smēķēšanu ir grūti vairāku iemeslu dēļ, no kuriem būtiskākais ir tas, ka nikotīns rada fizisku un psiholoģisku atkarību. Ar laiku smēķēšana izvēršas par ieradumu un neatņemamu dzīves sastāvdaļu, līdzīgi kā piemēram, zobu tīrīšana vakaros, smēķētājs pamodies vispirms dodas izsmēķēt vienu cigareti un tikai tad ir spējīgs domāt par citiem dienas darbiem. Ilgstoši smēķējot nikotīns rada patīkamas izjūtas, nervu sistēma pierod pie nikotīna un lai no jauna izraisītu patīkamas izjūtas, tiek palielināts cigarešu skaits, kas savukārt palielina nikotīna līmeni asinsritē. Mēģinot atmest smēķēšanu vai samazinot izsmēķēto cigarešu skaitu smēķētājs izjūt tā saucamos atmešanas simptomus: dusmas, depresiju, nogurumu, aizkaitinātību, nespēju aizmigt vai koncentrēties, galvassāpes, palielinās apetīte, utt. Šie simptomi saglabājās vairākas dienas un pat nedēļas, tā ka svarīgākais ir neatsākt smēķēšanu 2 nedēļu laikā pēc atmešanas, vēlāk organisms pamazām pierod un pazūd arī nepatīkamās sajūtas.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

To sauc par ATKARĪBU, baiss vārds, bet patiess.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jo psiholoģiski atmetot pīpēšanu,pietrūks tā paraduma.
pietrūkst tās kūpināšanas.
Vēl forši var atmest parasto cigarešu vietā pīpējos mezroze.lv cigaretes,bez nikotīna un tabakas :))

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aiga

+1146

 
Tāpēc, ka nav rakstura un neviens tā īsti nemaz negrib atmest...un domā, ka tas nomierina nervus...žēl to smēķētēju, kas tērē tūkstoti, lai izpūstu to gaisā;(

pirms 14 gadiem  

, pirms 12 gadiem :

Tie, kuri nepīpē vai pīpē reizēm, psiholoģisku iemeslu dēļ (svētdienas pīpmaņi) veiktie secinājumi ir aplami. Jo paši nav bijuši tādā atkarībā, no malas jau var pamācīt visus, bet reāli katram atkarība ir individuāla. Izsķir 2 veida pīpētājus:
1)uzpīpētāji, svētdienas pīpmaņi, tie kuri aiz stresiem psiholoģisku apstākļu dēļ pīpē (sākums smēķēšanas atkarībai, ja netiek psiholoģisie spriedzes apstākļi novērsti, pie kuriem pierod smēķējot).
2)pavisam atkarīgie, kuri nevar dienu uzsākt bez pīpes.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Organisms prasa savu,bet kā jau Gints sacija gribasspeks mums ir par mazs.Bet es ar to cīnos,nu jau no vienas pacinas dienā jau samazinājis uz 6cigaretem.Ceru sodien nopipet tikai kritiska stavokli,kad vairs nevaresu izturet. :D

pirms 14 gadiem  

Plaša profila specialists, pirms 14 gadiem :

Galveno aizmirsu-PIERADUMS.grib vai negrib automatiski pec kaut kā ir jāuzpīpē.Vai tas ir padarīts darbs vai vienkārši atelpa pārdomu mākonī.

Viktorija Vitola, pirms 14 gadiem :

Nu jā...Es atmetu tradicionāli 31. decembrī, bet pēc pusotras nedēļas atsāku, jo sajutu-es to savu smēķēšanu mīlu.skumīgi bezšā...kaut kādas sentimentālas izjūtas, kā pret vecu,uzticamu draugu. un ja tā padomā-cigarete vienmēr ir blakus.Pat tad ja galīgi s....i, uztaisi kafiju,uzsmēķē...un tā kā labāk ap dūšu...

Plaša profila specialists, pirms 14 gadiem :

Tam jau arī jāmeģina tikt pāri.Nedrīkst atdoties iekārej.Citiem iesaku,bet pašam lēnāk sanāk visa tā padarīšana. :D ceru pēc mēneša nebūs ļulķis mutē.

Viktorija Vitola, pirms 14 gadiem :

Veiksmi!

Priekšnieks, pirms 14 gadiem :

Es agrāk arī papīpēju. Varbūt ne paciņu dienā, bet pietiekoši. Tad vienā brīdī pamazām sāku vairāk sportot un pīpēšana pati atkrita. Es nemaz neplānoju viņu pārtraukt, vienkārši vairāk neprasijās. Tagad papīpēju tikai kad esmu sašmigojies un kā likums vienmēr otrā rītā par to nožēloju, jo acis grauž un mute smird... :o)
Tā ka pamēģiniet sākt sportot! Sākumā kaut ar pastaigām pa ziemīgo mežu, vēlāj ar distanču slēpēm un maijā noskrieniet Rīgas maratonā kaut tos tautas klases 5 kilometrus!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.