Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aiga

+1146

 
  • 14

    Atbildes

  • 1 balss
  • 5960 skatījumi

Kā enerģijas dzērieni ietekmē veselību?

Veselība » Cits

Cik pa dienu var izdzert, lai nesabojātu veselību?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (14)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aigars Lociks

+2278

 
izdzerot vienu enerģētiķi, pie nosacījuma, ke esi vesela, nekas nenotiks - vien neliela dehidratācija. Ja dzersi pa vairākiem un regulāri, tas var novest pie nervozitātes, bezmiega, pastiprinātas urinācijas, sirds aritmijas, ka arī tiek kairināts kuņģis. Vēl kas, ar ko jārēķinās - parasti katrā enerģētiķa bundžiņā dienā ieteicamās vitamīnu devas tiek pārsniegtas vairākkārtīgi, un organismam tas der tikai pie nosacījuma, ja tas netiek lietots ikdienā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

pirmkārt, tur ir ļoti daudz B12 vitamīna, kas bieži vien sastāda 120% no ieteicamās dienas devas.
kādu laiku biju ar viņiem baigi aizrāvies.
tagad labāk enerģijai dzeru CIDO dārzeņu sulu, jo tur ir daudz noderīgāki vitamīni nekā enerģijas dzērienos un vitamīnos un tie ir arī dabīgi vitamīni, nevis laboratorijās radīti.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Rockstar™

+904

 
Enerģijas dzērienos ir ļoti daudz dažādu stimulatoru, kā piemēram, kofeīns, guarana, taurīns u.c. Izdzerot vairākus šādus dzērienus, tiek ļoti noslogota sirds. Šie enerģijas dzērieni pamatā paši nesatur "enerģiju", bet gan mobilizē Tavu ķermeņa, jau uzņemto enerģiju, rezultātā ir iespēja pamatīgi sevi pārsologot un "iztukšot". Pārdozējot rodas caureja, vemšana. Nekādā gadījumā nedrīkst lietot kopā ar alkoholu, jo alkohols sirdsdarbību palēlina, bet NRG dzērieni paātrina, tas sirdij ir kaitīgi. Nelielos apjomos der kā koncentrēšanās palīglīdzeklis, bet nepiemērotās devās un apstākļos organismam ir kaitīgs.

pirms 14 gadiem  

Rockstar™, pirms 14 gadiem :

Rezumē - nebūtu vēlams vairāk kā pāris dienā, un ne katru dienu!

Aiga , pirms 14 gadiem :

Un man tā garšo Vodka ar RedBull,;( tusiņos, ka sadzeras var dejot līdz rītam, pat aizmigt nevar pēc tam, bet otrā dienā sirds lec pa muti laukā un rokas trīc..

Agnese Kaķīte, pirms 14 gadiem :

Tad vēl paveiās, ka var no rīta pamosties vispār- kad dzirdēju tos gadījumus, kad tieši no šīs kombinācijas bija bojā gājuši nez cik jaunieši, tad pārtraucu dzert šņabi ar Red bull :D
Vēl kāds interesants fakts- tika veikts pētījums- cilvēki, kas lieto šņabi ar RedBull, visbiežāk kļūstot par seksuālu noziegumu upuriem un izdarītājiem :D Tas tā...

Aiga , pirms 14 gadiem :

Vāks, kad biju Anglijā, to vien dzērām, kad gājām uz klubiem...Lab, ka vēl neviens neizvaroja un es nevienu:D

Ģirts Avotiņš, pirms 14 gadiem :

Agnese, kur Jūs rāvāt tādu pētījumu? :D Nenotiek nekas ar tiem cilvēkiem, kuri dzer RedBull ar šņabi... Ja cilvēks nedzer kafiju, tad var būt tā, ka sirds nespēj tikt galā ar slodzi. Var mēģināt kombināciju RedBull+ābolu sula+vodka...

Rockstar™, pirms 14 gadiem :

Var mēģināt arī kombināciju padzerties RedBull un lēkt nost no tilta... RedBull taču ceļ spārnos un ja vēl ar vodku... kas var būt labāks!

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Krista...:)

+3228

 
kadreiz loti regulari dzeru....braucot uz darbu bundžinju izdzeru....ja izdzer vairak, tad jutu, ka sirds kaut kur skrien...loti atri..:)
tagad tadas lietas loti reti sastopamas mana partikas grozā...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

No pārtikas veikalos nopērkamajiem enerģijas dzērieniem lielas jēgas nav,vismaz kas saistīts ar fizisko slodzi.Varu pateikt,ka dzēriens-limonāde Ice tee palīdz vairāk.Par Isostar gan nemāku spriest,nav mēģināts,bet to jau arī visur nenopirksi.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

tas ta4u Jōņs

+1455

 
runā ka tajos 250 ml kofeīna ir vairāk nekā mazajā liepājas kafijas banciņā, varbūt kāds var paskaidrot, kāpēc pēc vienas bundžiņas man nenormāli nāk miegs? bet pēc divām biju iesnaudies stāvot dejuzālē pie palodzes !!!

pirms 14 gadiem  

Māris Tomiņš, pirms 14 gadiem :

izejot no kafijas dzeeraaja pieredzes,ja dziraa pamaz kofeiina miegjelis naak virsuu.organisms kautkaa regulee pieraduma izraisiitaas devas vajadziibu.ja pagulj,tad peec miega iedzeerienam efekts lielisks.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Rockstar™

+904

 
"bet otrā dienā sirds lec pa muti laukā un rokas trīc.." <--tieši tā! Pats agrāk dzēru jagermeistar + shark, vodka + redbull, absint + shark + kola utt. līdz noskaidroju, kādu iespaidu tas atstāj uz organismu!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Agnese Kaķīte

+1537

 
Vēl kāds mīnuss- man šķiet, ka enerģijas dzērieni izraisa arī atkarību- man no rītiem ir ļoti grūti pamosties- bija laiks, kad darbā nevarēju īsti atmosties pat pēc kafijas krūzes, iesāku dzert enerģijas dzērienu katru rītu, vēlāk pamanīju, ka nevaru bez bundžiņas vairs iztikt, pēc kāda laika jau vajadzēja 2, bet pēc otrās vienmēr sirds sāka klapēt... Tagad vairs vispār tādus nelietoju, kaut gan, ļoti garšo...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Merry

+6073

 
piekrītu iepriekšējam komentāram, ka tas nav nekas veselīgs! Tikai ļoti daudz cukura un arī kofeīna! No tiem ikdienā vajadzētu izvairīties, tikai tādos "īpašos" gadījumos! Var iedzīvoties lielās nepatikšanās, t.i., veselības problēmās!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Mūsdienās enerģ. dz. pārdod katrā kioskā, bāros, klubos. Reklāma tos popularizē kā līdzekli cīņā ar nogurumu, kas palīdz aktīvam dzīvesveidam, prāta darbībai & sporta nodarbībām. Norvēģijā, Dānijā & Francijā enerģ. dz. tiek uzskatīti par bioloģiski aktīvām piedevām, to pārdošana ir atļauta tikai aptiekās. Arī Krievijā pastāv ierobežojumi; dzērienu sastāvā nedrīkst būt vairāk kā 2 tonizējošās sastāvdaļas, uz bundžiņas jābūt norādītam lietošanas ierobežojumam, bet to realizācija skolās ir aizliegta. Latvijā, atšķirībā no citām valstīm, šie dz. netiek īpaši pārbaudīti, uz tiem neattiecas nekādi ierobežojumi.

Daži ieteikumi:
1.Nav ieteicams izdzert vairāk par 250 ml dienā, lielā bundžiņa (500 ml) jau skaitās pārmērīga deva.
2.Pēc “baterijas” iedarbības beigām nodrošiniet organismam pietiekošu atpūtu.
3.Nedzeriet enerģijas dzērienus pēc fiziskas slodzes & sporta aktivitātēm.
4.Nelietojiet enerģijas dzērienus kopā ar kafiju, tēju & alkoholu.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

5.Atcerieties, ka enerģijas dzērieni nav ieteicami bezmiega, paaugstinātas nervu uzbudināmības, aknu slimību, sirds – asinsvadu un nervu sistēmas saslimšanu, hipertirozes, nierakmeņu un kuņģa čūlas gadījumos.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.