Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Pret encefalītu, ja tas pārslimots, rodas imunitāte visa mūža garumā. Katra trešā/ceturtā ērce vidēji ir slima ar šo slimību. To var iegūt arī tad, ja ērce nav iekodusies, pietiek tai parāpot pa ādu vai to paņemt rokās un, nemaz pašam nezinot, var saslimt. Laima slimību atkal var iegūt pārsvarā tikai tad, ja ērce ir piekodusies.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Izslimojot vīrusu vieglā jeb subklīniskā formā (to var pat noturēt par gripu vasaras periodā) veidojas nenoturīgā imunitāte. Tāda pati nenoturīgā imunitāte var būt tiem, kas ir izslimojuši ērču encefalītu pirms 3-5 gadiem. Pirms potēšanās ir iespēja noteikt, vai asinīs ir antivielas, cik to ir, un arī konsultēties par individuālo potēšanās plānu ar speciālistu. Antivielu testu var iziet gan Latvijas Infektoloģijas centrā, gan Gulbja laboratorijā. Ērču encefalītam nav zāļu! Saslimstot ar šo slimību, var vienīgi saņemt medikamentus, kas atvieglo stāvokli, bet nav zāļu, kas radikāli varētu šo slimību ārstēt. Jau ar pirmajiem slimības simptomiem nekavējoties jāgriežas pie ārsta, kas ērču encefalīta diagnozi apstiprina ar specifisko antivielu noteikšanu asinīs un mugurkaula šķidrumā, ko iegūst, veicot punkciju jeb dūrienu mugurkaulā. Tādēļ veseliem cilvēkiem pirms ērču sezonas sākuma vajadzētu vakcinēties. Nē, ziedojot asinis imunitāti iegūt nevar!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Pēc ērču encefalīta pārslimošanas izveidojas noturīga imunitāte. Ir zināms, ka ērču encefalīts var norisēt arī ļoti vieglā formā – vērojama īslaicīgi paaugstināta temperatūra, mērenas galvassāpes, nogurums. Šajā gadījumā aizdomas par ērču encefalītu parasti nerodas, bet izveidojas pietiekami spēcīga imunitāte, kas turpmāk pasargā no saslimšanas.
http://www.vesels.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=158&Itemid=8
http://berni.calis.lv/calenciklopedija/e/ercu-encefalits/
Ērču encefalītu pārslimojušie parasti iegūst imunitāti visai dzīvei.

pirms 14 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 14 gadiem :

Paldies, izlasīju uzrādītajā adresē daudz ļoti interesantas informācijas

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Te bija nesen diskusija, ka tomer laikam ir iespeja, ka slimibas simptomi var atkartoties un ir iespejama atkartota saslimsana.
Ziedojot asinis imunitati negust ne pret ko.

pirms 14 gadiem  

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

P.S. Ja ir slimots ar ercu encefalitu u.c. tikpat bistamam slimibam, jusu asinis neviens nenems preti un citam neparlies.

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 14 gadiem :

Es atradu diskusiju par laima slimību, tā ir savādāka kā encefalīts, pati encefalītu izslimoju 13 gadi atpakaļ vidēji smagā formā,te runa gāja, ka viņu nevar izārstēt, nezinu, vairākkārt piesūkušās ērces, slimojusi vairāk neesmu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.