Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ingus Rūķis

+3522

 
  • 14

    Atbildes

  • 7 balsis
  • 4598 skatījumi

Kas notiek (medicīniski) kad "aizsit elpu"?

Veselība » Cits

Pirms 13 gadiem

Pāris nedēļas atpakaļ slēpoju ar distanču slēpēm, zaudēju līdzsvaru un veiksmīgi piezemējos uz muguras tā, ka aizsita elpu. Kādas 10-15 sec apmēram nevarēju ievilkt elpu. Kopš tā brīža mani dīda jautājums, kas šādā brīdī medicīniski notiek, kāpēc es nevaru to elpu ievilkt un kā veiksmīgāk no šādas situācijas izkļūt? Atceros, ka mazs būdams arī pāris reizes šādi esmu "izpildījies" braucot pa kalnu ar slēpēm un krītot uz muguras.

Ingus Rūķis, pirms 13 gadiem

 

Atbildes (14)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

unknown (Google)

+1407

 
iisteniibaa kad aizsit elpu, tad vislabaak paliidz pietupties, speeciigi liidz galam izpuust gaisu no plaushaam un tad aatri celties augshaa. Experimentam: izpuut VISU cik vari gaisu no plaushaam un atbriivojies-pamaniisi, ka plaushas pashas uzreiz ierauj gaisu sevii. izklausaas varbuut briesmiigi un kaadam liksies ka pastaav iespeeja nogiibt, bet nekas tamliidziigs nenotiek un tas darbojaas !!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

nu, manuprāt, tur bija kaut kas par to, ka dēļ kritiena saspiežas diafragma, kas saraujoties palielina plaušu dobumu, un notiek ieelpa, bet kad tā izplešas notiek ieelpa, so, kad tu nokrīti diafragma saspiežas un kopā ar to saspiežas plaušas, viņas itkā salīp un ir vajadzīgas tās sekundes, lai plaušas spētu ievilkt tik daudz gaisa, lai atkal "atliptu". vismaz es tā domāju

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis

+933

 
Varbūt elpas atgūšanu jāsāk ar nelielu izelpu?

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
pašas plaušas gan nevar salipt - bronhiolas ir skrimšļainas, bet var gandrīz nekustēties - ja nestrādā diafragma. (Vai var elpot ar ribstarpu un atslēgas kaula muskulatūru? - neatceros, sen neesmu tā kritis) Loma ir arī nervu saules pinumam, kas piekļaujas diafragmai un pēc trieciena liek tai sarauties.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Elīna Kruglova

+211

 
Jatāju par šo jautājumu mediķiem - viņi man teica ka tas nekas slikts nav, un nevar gadīties tā ka elpa neatgūstas!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

tas ta4u Jōņs

+1455

 
nodarbojos ar džudo, nepareizi nokrītot sanāk sajust tādu sajūtu, manuprāt tas ir reflekss, kas liek plaušām sarauties uz kādu brīdi, līdz viss normalizājas. līdzīgi ir ar kāju muskuļiem (pemēkini ar dūres kauliem isist pa lielo kājas apakštilba muskuli), muskulis sarausies uz brīdi un ieņems iepriekšējo formu!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja tas notiek īsi pirms nokļūšanas ūdenī, tad ir viss... Beigta balle. Pļurkt.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Man tā bija kad nodarbojos ar sportu, nokritu uz galvas un zodu atsitu pret krūtīm un aizsitās elpa, pirmais ko trennere man sāka darīt tas bija - lika pacelt rokas augšā un laist lejā strauji garsāniem iztaisnotas, un tad tāpat uz augšu un atkārtot līdz elpa atsākas pati par sevi, tas aizņem apmēram sekundes 10 maksimums... ;)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

japalidz cilvekam...
vins jatura ta lai vins vara elpot..
un tad jaizsauc atrapalidziba..

pirms 13 gadiem  

Yana Yana, pirms 13 gadiem :

jā, viena ātrā palīdzība būs par maz, labāk izsaukt uzreiz 3.
Nekas takš tur nava tāds, tā visiem ir gadījies un visi pēc 10-15sek atgūst elpošanu un paliek dzīvi, sveiki un veseli. ;D

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Nevar pelpot man tā bija ;)

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.