Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

vībotnis

+1128

 
  • 7

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2296 skatījumi

kā pasargāt sevi no radiācijas?

Veselība » Cits

ko ēst?
ko neēst?
vai kā?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
radiācijas cēlonis jāzin. Tas var būt ārējs (saules, reaktora, rentgena aparāta u.tml.) starojums, parasti γ, tad lietojami ekrāni, kas nelaiž to cauri.
Otrs variants - starojums no radioaktīvām vielām, kas apēstas, ieelpotas, pielipušas pie ādas, apģērba. Tad jāzin, kas tās par vielām - tās var būt ļoti dažādas- un kā tās dabūt prom: ar mazgāšanu, vīnu, jodu, skalošanu, sēnēm, īpašiem medikamentiem...

pirms 13 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 13 gadiem :

No kurienes Tev tā radiācija draud? Tu dzīvo paaugstināta fona apstākļos, netīrs darbs, ekskursija uz nezinkurieni, kāds piedraudējis ar polonija zupu? Ja tev ir parastās sadzīves radiobailes, tās kaitēs vairāk par reāliem 15 milirentgeniem stundā. No tām jātiek vaļa, tur vajag psihiatru vai/un alkoholu.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Valdis Tomsons

+27842

 
Bišu inde. Vismaz izmēģinājumos ar žurkām iegūti pozitīvi rezultāti. Ar indi injicētie dzīvnieki pēc apstarošanas ar nāvējošu devu izdzīvo.

pirms 13 gadiem  

Maris ..., pirms 12 gadiem :

arī bez bišu indes žurkas dzīvo diezgan labi radiācijas skartajās zomās

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
vai kā.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nebrauc uz Japānu tuvākajā laikā.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Radiācijas skartā zonā vienīgā aizsardzība ir aizsargtērps.Ja radiācijas deva neliela ir saņemta tad var palīdzēt degvīns,tas speciāli tika dalīts arī Černobiļas radiācijas skartajā zonā strādājošajiem.Par vīna iedarbību ziņu gan nav.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Šis gan tāds starp citu rakstiņš: http://newsfeed.time.com/2011/03/18/red-wine-your-next-defense-against-nuclear-radiation/
bet par to, ka sarkanvīns labvēlīgi iedarbojas uz cilvēkiem, kas iziet staru terapiju, gan ir veikti pat pētījumi.
Degvīns palīdz visam, it īpaši krievu dvēselēm.

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Degvīnu tur deva pilnīgi citiem mērķiem un ne mazākā mērā nerūpējoties par radiācijas iedarbības samazināšanu. Diemžēl...

Āris, pirms 13 gadiem :

Vismaz krievi gan uzskata ka degvīns tomēr kaut cik palīdz pret radiāciju.Apmēram mēnesi atpakaļ kāds varbūt skatījās raidījumu tieši par Černobiļas katastrofu pa NTV?Tur uzstājās arī ārsti kuri darbojas šajā jomā,un atzīmēja ka tieši šņabis nelielās devās palīdzot organismam tikt galā ar uzņemto radiāciju.Vienīgā problēma tur esot bijusi ka cilvēciņi gribējuši ārstēties vēl un vēl.Bet varbūt Krievi tikai fantazē.

Māris Rudzītis, pirms 13 gadiem :

Par degvīnu ir dzirdēts, arī no Černobiļas. Tiešām labi noņem stresu un uztur darbaspējas, bet neizvada radionuklīdus uz neatjauno audu bojājumus.
Šņabis nevar būt ļoti radioaktīvs.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis

+4881

 
ES TO NEIESAKU:
dzert vīnu! tas aizsargā no radiācijas, bet, ja to katru dienu dara, tad neatgriezeniski tiek bojātas aknas.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Maris ...

+390

 
Tarēns itkā palīdzot, bet varbūt tas tikai palīdz nodolbīties, lai nestresotu par to ka tūdaliņ atmetīsi pedāļus, kā tas piemēram ir ar vodku. Drīzāk jāslēpjas aiz svina ekrāniem, bunkuros, jāvelk gāzmaskas, lai neieelpotu radioaktīvus putekļus, par aizsargtērpiem nav sevišķi dzirdēts, ka būtu efektīvi, baltas drēbes itkā atstarojot, bet tās atkal būs desmitiem zīmju aiz komata vērtības.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.