Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1468 skatījumi

Kas ir kaitīgāks - sāls vai cukurs?

Veselība » Cits

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Katram cilvēkam atšķiras ne tikai sāls un cukura lietošanas paradumi, bet arī sāls un cukura vielmaiņā iesaistītie gēni, tāpēc nav iespējams pilnīgi viennozīmīgi atbildēt, kas no abiem ir kaitīgāks. Pēc dabas pamatlikumiem ne sāls, ne cukurs cilvēkam nebūtu paplidus jāuzņem (resp., nebūtu pie ēdiena jāliek klāt), ja ar ikdienas uzturu pietiekamā daudzumā tiek uzņemti dārzeņu un augļi.

Tūlīt man saliks mīnusiņus saldummīļi un čipšu mīlētāji, bet tā nav mana vaina, ka esat paši notrulinājuši savas garšas kārpiņas.

pirms 12 gadiem  

Oto , pirms 12 gadiem :

Dārzeņos un augļos diez vai sāls ir pietiekoši.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

+63

 
Tas kuru lieto pārāk daudz, tas arī ir kaitīgāks...

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Abi vienlīdz kaitīgi, ja lieto nesamērīgās devās.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oto

+10200

 
Sāls organismam mērenās devās ir obligāti nepieciešams, bet cukurs ir mākslīgs veidojums, kas nav nepieciešams. Cukurs veicina zobu bojāšanos, pārāk strauji paaugstina glikozes līmeni asinīs, veicina cukura diabēta attīstību. Gatavus produktus un piedevas iegādājoties veikalā sāls un cukurs nav nekur papildus jāpievieno, tas jau tā ir visur par daudz klāt.

Nāvējošas devas ir sālij ir 1g/ uz ķermeņa kg. Cukurs nav nāvējošs bet izraisa hiperglikēmiju, kas var izraisīt nāvi. Tātad sāls kaitīgāks :D

pirms 12 gadiem  

Laura Luīze Dzenīte, pirms 12 gadiem :

Cik interesanti, ka visi vienmēr ir tik pārliecināti, ka pārāk liels cukura daudzums uzturā izraisa diabētu. Žēl, ka neviens ārsts vēl nav izdomājis, kas tieši rada diabētu, bet vislielākā ticmaība ir domai par iedzimtību. Tev vispār ir kāda nojauta, kas tieši ir diabēts ? Jā, sekas ir paaugstināts cukura līmenis asinīs, bet to izraisa hormoni. Tagad paskaidro man, kā tieši tas cukurs, kas no Tava kuņģa nonāk asinīs un tad aknās un nierēs izfiltrējas, var kaut ko mainīt Tavas hipofīzes darbībā ?

Oto , pirms 12 gadiem :

Diabēts ir autoimūnā saslimšana. Protams, ka iedzimta ir nosliece uz to tāpat kā slikta redze. Uzņemot cukuru strauji paceļas glikozes līmenis asinīs un lai to normalizētu strauji jāražo insulīns. Pieļauju, ka tieši insulīna strauja ražošana var dažos gadījumos dot imūnsistēma šīs aizkuņģa dziedzera "aptrakojušās" šūnas var sākt kļūdaini uztver par slimām un novājināt. Kādi vēl hormoni? Protams tā saikne iespējams ir garāka cukurs veicina aptaukošanos, savukārt aptaukošanās - lielāks risks

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

Liels cukura (glikozes) daudzums uzturā ļauj konstatēt diabētu (insulīna nepietiekamību) arī cilvēkiem, kam tas ir vāji izteikts. Tāpēc starp saldummīļiem vairāk diabētiķu.
Insulīna nepietiekamību var radīt ne tikai iedzimtība, bet arī, piem., aizkuņģa dziedera pataloģija.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tad jau jātaisa pētījumi, vienādās devās katru barot divām cilvēku grupām un tad skatīties, kuri pirmie nobeidzas. Bez sāls cilvēks (praktiski jebkurš zīdītājs) nevar izdzīvot. Cukuru gan var aizstāt ar citiem līdzīgiem produktiem. Ja vienādos, pārmērīgos daudzumos abus uzņems, tad jau sāls daudz kaitīgāks būs. Bet tas tāpat kā salīdzināt futbolu ar šahu. Pamēģini patērēt tādu pašu daudzumu sāls, kā ir vienā kolas pudelē cukurs un sapratīsi.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.