Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 9

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 5134 skatījumi

Nedzīst pušumi un struto.

Veselība » Cits

Lieta tāda ka man uz rokas ir pāris pušumi kas no kaķa skrāpējuma lieluma ir palikuši lielāki un viņi nedzīst kā arī struto.
Vai kāds var ko ieteikt lai pārietu?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Ar ūdeņraža pārskābi. Uzpilini uz pušumu, pagaidi lai paputo, un noslauki. Tā vairākas reizes pēc kārtas, kamēr vairs neputo. Un apsien 2 - 3 kārtas marli, lai netīrumi netiek klāt. Kaķu suņu skrāpējumi un kodieni jau tā slikti dzīst.

pirms 11 gadiem  

Māris, pirms 11 gadiem :

tā var no malas izskatiities,kā tu saki,bet tici man,pārbaudiits,viss tas labums ir tajā ka pēc mazgāšanas ar tām ziepēm iekaisušais pušums labāk apkalst un sāk dziit,lai neturpinātos strutošana ir jānovērš brūces mitrošana,jo mitrāka brūce jo labāk vairojas strutas

Romualds Vamvūrī, pirms 11 gadiem :

Strutas rodas no netīrumiem brūcē. Tapēc primāri tā ir jādezinficē. Ar mazgāšanu vien var nepietikt. Man reiz plīstoša flekša ripa pārplēsa ādu uz rokas 7 cm garumā. Pat kauls bija redzams. Kā Tu domā, man bija luste mazgāties ar saimn. ziepēm? Kaut gan rokas bija mašīneļļā ar smiltīm, tomēr riktīgi sagāzu virsū pārskābi, un viss pamazām sadzija bez šūšanas. Un vel joprojām 2 cm ripas gabals dzīvo man rokā ;)

Melnais velns, pirms 11 gadiem :

Galvā arī kāds lielāks ripas gabals gadījumā nedzīvo?Cilvēkam imūnsistēmai nav aizsardzības spēju,organismā trūkst kaut kas un katram cilvēkam tas var atšķirties.Egils pietiekami skaidri jau pateica ka te nav īstā vieta prasīt padomu tādos jautājumos.Tev Romuald ir ļoti laba imūn sistēmas aizsardzība par ko vari tiešām priecāties!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ir tāda puķe alveja, nolauž zariņu, izspiež sulu un sasmērē brūces.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Apčurā un viss būs kārtībā Pavisam nopietni,man palīdzēja jau vairākas reizes neticami bet fakts.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja agrāk tā nav bijis, un tagad ir, tad padomā, kas tavā dzīvē ir mainījies kopš tā laika, kad viss bija normāli. Iespējams stress, vai nepilnvērtīga barošanās pie vainas.
Man tā bija padomju armijā. Dienēju tādā vietā, kur ērkšķi bija visur, krūmi, zāle, viss ērkšķains, kā tikko saskrāpē, tā tās strutas pat pie visniecīgākās skrambas. Lai gan pirms tās armijas nekā tāda nebija, varēja skrāpēties, nekādu problēmu. Pēc gada vai pusgada problēma beidzās pati no sevis. Var mēģināt ēst mazāk saldumus, balto miltu izstradājumus, kārtīgāk uzēst gaļu. Mazāk lietot kaut ko skābu.

pirms 11 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 11 gadiem :

Tā takš bija
stafilokoku infekcija.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Dina Bašķe

+1350

 
Strādāju ar dažādām brūcēm ikdienā. Mans ieteikums ir šāds:
Sagatavo šķīdumu - 1tējk. bez kaudzes smalkais jodsāls + 1gl novārīts atdzesēts ūdens. Šajā šķīdumā inficētās brūces jāmērcē apm. 5 min. (iegremdējot šķīdumā vai uzliekot tieši uz brūces kārtīgi samērcētu salveti (vislabāk Mesoft - aptiekā)).
Šādā veidā brūci saudzīgi izmazgā un attīra no izdalījumiem, noslauka ar sterilo salveti un uzliek pārsēju- Betadīna ziede (ja nav problēmu ar vairogdziedzeri - zāles ir uz joda bāzes) + vajadzīgā izmēra sterils plāksteris (piemēram, Mepore).
Šo procedūru atkārto 1x dienā, spriežot pēc jautājumā ietvertās informācijas, brūcēm vajadzētu sadzīt apm. nedēļas laikā. Pārsienot brūci jāievēro maksimāla tīrība, cik mājas apstākļos tas ir iespējams.
Spirts, ūdeņraža pārskābe un ziepes gan šādos gadījumos nav jālieto. Tad jau no zemeņu zaptes varētu būt lielāks labums :)

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
vēl ir tādi dezinfekcijas līdzekļi kā jods, zeļonka, odekolons, vodka... uz pāris pušumiem visus nepaspēsi ieprovēt, cerams, ka kaķis Tev vēl ir pieejams...

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Te vispār nav īstā vieta,kur meklēt padomu ,kas būtu jāprasa ārstam,bet no savas pieredzes zinu ,ka labi palīdz streptocīta pulveris uzkaisīts uz brūces,gan man ,gan manam kaķim.Lietojam abi :D

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris

+9765

 
nopērc veikalā saimnieciibas ziepes,tas lielais brūnais klucis,maximā ir,un mazgā rokas un pušumus kārtiigi ar ziepēm kamēr vairums strutas nomazgātas un tā visu laiku kad tik parādās atkal strutas tā mazgā,pēc mazgāšanas rokas kārtiigi noslauki tīrā dvielii un ja vajzdziigs uzliimē plāksterus

pirms 11 gadiem  

Romualds Vamvūrī, pirms 11 gadiem :

Tas klucis ir tiešām KLUCIS, un pavisam nav tas labākais variants lai dziedētu brūces.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Agrāk sekmīgi pielietoja rauga tabletes.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.