Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Stella

+698

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1740 skatījumi

Jautājums medmāsām, kuras ņem asinis no vēnas

Veselība » Cits

Manam draugam noņēma asinis no vēnas. Taču šoreiz viņš teica, ka medmāsa ņēmusi asinis savādāk kā parasti citas. Proti, viņa uzlikusi žņaugu, bet nelika draugam sapumpēt roku, notīrījusi vietu un tad dūrusi, esot manījis pirmo reizi, ka iesāpas. Vai tas varētu būt tapēc, ka nelika sapumpēt roku? Un dūra arī ne vēnā pa vidu, bet redzamajā venā kas ir blakus tai rokas locītavai, nu ne pa vidu saliekumā, bet blakus lielākajā, vakar un šodien viņam nedaudz iesāpas kad pārbrauc pāri tai vietai un bija zilums. Šodien ir sarkans pelķis, vai tas pleķis ir, jo apdega no šķidruma? Bet jautājums vai, tad nav jāpumpē vienmēr roka, uzreiz dur? Un durt var blakus venā, ne salocījuma vietā? viņš teica, ka šodien pirksts viens ar nedaudz, taka patirpa, tas varētu būt saistībā ar to? Paldies

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Māris

+9765

 
tu satraucies pilniigi veltiigi,un tā pirkstu itkā tirpšana varētu būt ka viņš laikam pārāk bija satraucies un sanervozējies un no tā saspringuma plecā varētu būt nedaudz saspiests nervs,pamasē viņam plecus nu un ja viņš tākā pārdziivo to visu,nu lai izdzer kādu glāziiti alkohola,tas noņems saspringumu un pazudiis pirkstu tirpšana,nomierini viņu,saki ka nekas tur neparasts nav uz tās rokas,lai nelauza par niekiem galvu :)

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Acīmredzot medmāsa uzskatīja, ka vēnas puisim ir pietiekami labi redzamas un nekāda pumpēšana nav nepieciešama, tam, kura vēna tiek izmantota nav nekādas nozīmes, asinis var paņemt arī no kājas vēnas vai no plaukstas virspuses vai jebkuras citas vietas, kur ir redzama vēna, vienkārši ir pieņemt izmantot rokas locītavas vēnu, jo šo vietu ir vieglāk nofiksēt, lai apturētu asiņošanu un vieta ir pietiekami diskrēta, lai neradītu jautājumus, ja šajā vietā izveidosies zilums. Zilumi ir asins izplūdumi zem ādas, ja ap dūruma vietu ir izveidojies zilums un tā vieta sāp, tad tas nozīmē, ka medmāsai nav paveicies un viņa ir pārdūrusi asinsvadu. Nekas bīstams un briesmīgs tas nav, līdz kāzām sadzīs, asins izplūdums zem ādas uzsūksies.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Parasti roku papumpē, lai vēnas labāk redzētu, šajā gadījumā, iespējams, vēnas bija pietikami labi redzamas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Cilvēkiem bez samaņas arī ņem asinis un viņi neko nevar papumpēt, droši, ka tie cilvēki zin ko dara.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.